Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Barista SM tulee
Kuumat kahvidrinkit ovat hot. Niinpä viime syksynä lanseerattu Barista SM saa jatkoa. Ennen syksyn loppukilpailuja käydään karsinnat, joihin osallistumiseen löytyy ohjeet osoitteesta www.paulig.fi. Karsintoihin on haettava toukokuun loppuun mennessä. Voittajalle on luvassa mm. 5000 mk rahaa, Kultainen Gruppo sekä matka MM-kisoihin Lorem Ipsumiin.

Tigeriin uusi baari
Tigerin ns. Lounge-osastoon on rakennettu kesäbaari. Valoisan baarin ilme on haettu lähinnä Rhodos-ruotsinlaiva -akselilta. Kesäbaarin juomarepertuaari on eri kuin muissa baareissa; esim. olutta ei myydä hanatavarana vaan Corona-pulloissa.

Club Havanna Teatteriin
Pedro "The Cuban Ambassador" isännöi Teatterin uutta sunnuntaiklubia. Musiikki koostuu osin lattarimeiningistä ja osin 70’s- & 80’s- & house-musasta. DJ-vieraina kuullaan ainakin Magic Samia ja Teoa. Klubi starttaa 3.6. Dress Code: casual/trendy.

Bottoms Up lopetti
Suosittu alkuillan vauhdinottopaikka, Annankadun Bottoms Up on myyty ravintola Lapin omistajille ja näin liikeidea muuttuu. Lodge-nimiseen baariin halutaan myös uusi asiakaskunta. Hinnat nousevat selvästi ja paikkaan on tulossa A-oikeudet.

Siiderimaistajaiset
Rautatieaseman Pullmannissa maistellaan siidereitä kesäkuun alusta lähtien. Tarjolla on 5-6 erilaista real cideria, joita voi tilata maistiannoksina. Paikalla on myös maahantuojien edustajia kertomassa tuotteista. Siideriviikot jatkuvat ainakin kesäkuun puoliväliin saakka.

Elielin terassibileet
Rautatieaseman yhteydessä toimivalla Elielin terassilla kuullaan joka keskiviikko live-musiikkia klo 16 alkaen. Terassilla tullaan järjestämään myös muuta ohjelmaa, mm. Barbecue-bileet kesäkuussa. Sikajuhlissa grillataan kokonainen sika.

Hercules Karpon uhri
Seksuaalisten vähemmistöjen suosima Hercules menetti anniskeluluvat viikoksi luvanvaraisen asiakaskiintiön ylityksistä. Ravintolaan on haettu lupia suuremmalle asiakaspaikkamäärälle ja pannan aikana tilaa rempataan siinä toivossa että lupahakemus hyväksyttäisiin.

Punaviinibuumi kiihtyy
Punaviinin myynti kohosi Alkossa lähes viidenneksellä vuoden ensimmäisellä kolmanneksella. Yli 40 prosenttia Suomessa juotavista punkuista tulee Espanjasta. Viinibuumista ei ole epäilystä, sillä kuohuviinin myynti kasvoi samaan aikaan lähes kymmenellä ja valkoviinin yli viidellä prosentilla viime vuoteen verrattuna.

Eatz aloittaa loppukesästä
Loppukesästä Fennian korttelissa Mikonkadulla avattava megaravintola on saanut nimekseen Eatz. Monitoimiravintolan suunnittelusta vastaa Sakke Järvenpää. Aamusta pikkutunneille palvelevaan ravintolaan tulee 600 asiakaspaikkaa. Muita taustavoimia ovat mm. Hullun Kukon omistava Skogbergin perhe.

Havistralta kermalikööri
Havistran maahantuoma uutuus on kullankeltainen kermalikööri. Saint Brendan´s Irish Creamin valmistukseen on käytetty mm. irlantilaista viskiä. Tuotetta on saatavilla hyvin varustetuista Alkoista kautta maan hintaan 59 mk. Tarjoilu on the rocks tai shottina.

Petteri Luoto Kämpiin
Vuoden Kokki -kilpailussa menestynyt Petteri Luoto on siirtynyt Savoysta Esplanadinpuiston ylitse Kämpiin. Luoto vastaa nyt Kämpin lippulaivana toimivasta pääravintolasta. Taustatukea tarjoaa reilu kuukausi sitten koko hotellin keittiöpäällikkönä aloittanut Atte Vannasmaa.

Parsa maistuu Lasipalatsissa
Lasipalatsissa popsitaan kevään kunniaksi 80 kiloa parsaa päivässä. Kevätherkkua kuoritaan hellävaraisesti esimerkiksi salaattiin, yrttigratinoituun katkaraputoastiin sekä perinteisesti hollandaise-kastikkeella tarjottavaksi. Parsaiseksi pääruuaksi löytyy mm. nokkos-vuohenjuustolasagnea ja haudutettua parsa-merilohinyyttiä samppanjakastikkeella.

Grilliviini Etelä-Ranskasta
Paul Valmeras Rouge (32,90 mk) on kesän edullinen grilliviini Etelä-Ranskasta. Hieman mausteisen punaviinin makea jälkimaku on kuin cola-pohjaiselle grillikastikkeelle suunniteltu. Valkoinen sisarviini Paul Valmeras Blanc (32,90 mk) on tuore kuiva salaattiviini. Listel Chardonnay (39,80 mk) tulee sekin rypäleelle tyypillisen voimaisena Etelä-Ranskasta.

Vallanvaihto Teatterissa
Monta ravintolakeittiötä kolunnut Pekka Immonen lähtee Teatterin lieden äärestä kivenheiton päähän Strindbergin kyökin ohjaimiin. Immosta seuraa kesän jälkeen Espalla nyt NJK:n saariravintolassa kokkaava Jussi Mettälä. Palacen kakkoskerrokseen siirtyvä kokkimaajoukkueen kapteeni Pekka Terävä on napannut avukseen Juha Pokan Turun ravintolapanimo Koulusta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi