Kuultua

Helsingin klubi- ja ravintolauutiset

Markus Aremo yhdistelee ruokaa ja vintage-designia.
Markus Aremo yhdistelee ruokaa ja vintage-designia.

Hyvää Carmaa

Markus Aremo on avannut uuden ravintolansa Ludviginkadulla. Carmaksi nimetty 28-paikkainen ravintola on lähes puolet pienempi kuin George. Carman alkuruoat kustantavat alle 20 euroa, pääruoat alle kolmekymppiä ja edullisin menu 48 euroa. Vaikka henkilökunta onkin Georgen peruja, Aremo saattaa itsekin kiikuttaa annokset eteen.

“Tarpeen vaatiessa. Ei näin pienessä paikassa voi jättää mitään tekemättä.”

Silmiinpistävää on, että Carma on sisustettu vintage-designilla.

“Sisustus on kuitenkin moderni. Ei tämä mikään kirpputori ole”, kertoo Aremo.

Mutta vanhan designin myyntipiste kuitenkin. Osa ravintolan esineistä on nimittäin myynnissä. Lisäksi suunnitteilla on koruvitriini sekä vintage-designia myyvä nettikauppa.

“Lindforsista Aaltoon ja Kukkapuroon. Tässä yhdistyvät ruoka ja harrastus.”

Carma, Ludviginkatu 3–5

Linna juhlii

Linna juhlii kaksivuotispäiviä kuuden ruokalajin samppanjamenulla (136 e). Hintaan sisältyvät Veuve Clicquot’n, ”Keltaisen lesken”, kuohuvat. Lautasella löytyy mm. ankanmaksaa, paahdettua kampasimpukkaa, haudutettua vasikkaa sekä vaahtokarkkeja. Linnan kellarissa voi vaihtaa vapaalle fonduen sekä petanquen pelaamisen merkeissä.

Linna, Lönnrotinkatu 29

Kalevankadulle sporttibaari

Kalevankadun ja Yrjönkadun kulmaan on avattu kolmekerroksinen sporttibaari Right Wing. Paikassa näkyvät luonnollisesti kaikki tarvittavat urheilukanavat Canal+:sta

Viasatiin, kymmeneltä plasmanäytöltä. Ravintolan kellarikerroksessa on 80-paikkainen ruokapuoli. Right Wing on auki arkisin 01:een ja viikonloppuisin 03:een.

Right Wing Sports Bar, Kalevankatu 4

Suomen omenan juhlaa

Karjalohjan Fennomaanien Omena Brandya pääsee nyt maistamaan Kämpin baarissa, Kosmoksessa sekä Nokassa. Tislettä on kypsytetty kuusi vuotta Berglundin sisarusten Château Carsinista hankituissa tammitynnyreissä. Idean isä on Tero Palmroth. Lopputulos on miellyttävän omenainen vaniljaisen tammisella jälkimaulla.

Kämp, Pohjoisesplanadi 29

Ruokabulevardi ViiniExpossa

Viininmaistelun lisäksi ViiniExpo tarjoaa purtavaa 11 ravintolasta. Herkkujaan esittelevät Hullu Kukko, Lasipalatsi, Tony’s Deli, Torni, Loisto, Pääkonttori, Loft, Lyon, Foxy Wine House, Juuri sekä Tallink Siljan Helsingin-laivat. Maisteluannokset vaihtelevat kotitekoisista makkaroista risottoon, juustoihin ja italialaiseen jäätelöön. Osallistuvista ravintoloista saa etukupongin, jolla sisäänpääsy kustantaa 7 e (norm. 12 e). Messujen päävieraaksi saapuu Hessenin prinssi Donatus Prinz von Hessen. Hänen sukunsa on viljellyt viiniä 600 vuoden ajan Reinin-joen varrella Saksassa. Pari suositusvinkkiä viinintuottajista: Itävallasta suomalaisten Formula-kuskien ykkösfani Willi Opitz sekä Bründlmayer, Italiasta Banfi ja Fazi Battaglia sekä Ranskasta Didier Daguneau ja Marcel Deiss.

ViiniExpo Messukeskuksessa 16.3. klo 11–19 ja 17.3. klo 11–18. www.viinilehti.fi

Hiljainen Urkki

Helsingin Muusikot ry on myöntänyt hiljaisuuspalkinnon St. Urho’s Pubille. ”Urkkia” kiitetään siitä, ettei ravintolassa soiteta taustamusiikkia, eivätkä peliautomaatit piipitä. Pinnoja jaetaan myös olutvalikoimasta, myöhään auki olevasta keittiöstä sekä ammattitaitoisesta henkilökunnasta. Pubin isäntä Esa Mustonen harrasti viulunsoittoa ennen päätymistään tiskin taakse.

St. Urho’s Pub, Museokatu 10

Vuoden Olutravintola

Helsinki Beer Festivalin kutsuma tuomaristo valitsi Pikkulinnun Vuoden Olutravintolaksi 2007. Markku Ristevirran krouvia kiitetään yrittäjävetoisuudesta, henkilökohtaisesta näkemyksestä sekä asiantuntevasta toiminnasta. Pikkulintu tuo itse maahan pienpanimoiden oluita ja välittää niitä muillekin ravintoloille.

Pikkulintu, Puotilan ostoskeskus

Pohjoiset kalaoluet

“Kala”-ravintoloissa sekä Black Doorissa vietetään. Nordic-viikkoja. Maisteltavissa on pienpanimoiden oluita Ruotsista, Tanskasta ja Norjasta. Erityisesti kannattaa bongata länsinaapurista Nils Oscarin, Slottskällansin sekä Nynäshamnsin oluet. Kaikkia ruotsalaiset oluet eivät ole kevyttä litkua.

Black Door, Iso Robertinkatu 1

PRO-palkinto jaettu

Aromi-lehti palkitsi A&S Ravintolat arvostetulla PRO-palkinnolla. Palkinto jaetaan vuosittain alan maineeseen positiivisesti vaikuttaneille yrityksille ja henkilöille. Anne ja Sakari Tainion omistama perheyritys omistaa kaupungissa kuusi ravintolaa, mm. Saslikin ja Saaren.

Inspiraatio viineistä

Viinintekijä Francois Lurtonin vierailu innoitti Tornin Rainer Vennon loihtimaan keittiömestareineen neljän ruokalajin viinimenun (49 e). Herkkuina löytyy pariloitua ja marinoitua tonnikalaa, kirkasta lintulientä, haudutettua jäniksenpaistia sekä maustekakkua. Neljä suositusviiniä (28 e) ovat Lurtonin veljesten tuotantoa ympäri maailmaa. Oman lisänsä soppaan antoivat myös Loisteen ja Pääkonttorin keittiömestarit. Heilläkin viinit olivat samoja, menut eivät. Kuka onnistui parhaiten?

Torni, Kalevankatu 5, Loiste, Kaivokatu 3, Pääkonttori, Mikonkatu 23

Pörssisali uudistui

Royal Ravintoloiden Pörssisali on freesattu ja sitä vuokrataan nyt kokouskäyttöön. Vuonna 1912 rakennetussa tilassa toimi aikoinaan arvopaperipörssi ja vanhaa tunnelmaa on pyritty säilytettämään. Pörssiklubin jäseniä palvelee edelleen ravintola Pörssiklubi.

Pörssisali, Fabianinkatu 14

Kokkisota käynnissä

Center-Inn-ketjun Raffaello ja La Famiglia järjestävät 13.3.–8.4. leikkimielisen kilpailun, jonka tuomareina toimivat asiakkaat. Paremmuudesta kilpailevat niin kokit kuin tarjoilijatkin. Äänestäneiden kesken arvotaan mm. kuuden hengen picnic.

La Famiglia, Keskuskatu 3.

Raffaello, Aleksanterinkatu 46

Olutfestarit 10 vuotta

Helsinki Beer Festival järjestetään Kaapelitehtaalla 13.–14.4. Esiintyjinä ainakin Melrose, The Orders ja Marjo Leinonen, maisteltavana yli sata olutmerkkiä ympäri maailman sekä lukuisia siidereitä ja viskejä.

HBF, Kaapelitehdas 13.–14.4.

Vuoden viinit valittu

Vuoden Viinit -kilpailun tuomaristo on palkinnut kultaisella ansiomerkillä kolme viiniä. Voittajiksi selvisivät australialaiset Yello Tail Shiraz (8,5 e) ja Peter Lehmann Stonewell Shiraz (36 e) sekä yhdysvaltalainen Bonterra Viognier (14,90).

American Barin uusi drinkkilista

Kämpistä American Bariin siirtynyt Mika Vitikka on uusinut baarin cocktail-listan. Klassikoiden lisäksi reilun 20 drinkin listalta voi bongata merisuolavaahtoa margaritassa, tomaattimehua martinissa sekä wasabia vodka-drinkissä. Jazz-illat jatkuvat tiistaisin klo 18.30 alkaen.

American Bar, Kalevankatu 5

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi