Kuultua

Helsingin klubi- ja ravintolauutiset

Center-Inn-ketju sai uudet omistajat, kun Kuurmat myivät perheyrityksensä.
Center-Inn-ketju sai uudet omistajat, kun Kuurmat myivät perheyrityksensä.

Center-Inn uudelle omistajalle

Kuurman perhe on myynyt 24-vuotiaan Center-Inn -ravintolaketjunsa, johon kuuluu 12 ravintolaa ydinkeskustassa. Suurin osa ravintoloista on keskitetty kahteen kortteliin – Raffaellon pihan ympärille (Michelle, König, Gaselli, Raffaello) sekä City-käytävään (Friday, Omenapuu, Soopeli). Ryppääseen kuuluu myös supersuosittu, Etelä-Espalla sijaitseva Sir Eino. 300 henkilöä Helsingissä työllistävän Center-Innin uudet omistajat ovat Aleksin Hesburgerilla ravintolauransa aloittanut ja sittemmin mm. Santa Fé´llä ja Grande Grillillä vaurastunut Henri Klimscheffskij sekä ravintola-alan ulkopuolelta tulevat Matti Himberg ja Toni Pokela.

Stogikseen rokkaava sunnuntaiklubi

Stockholm Diskotek on värvännyt sunnuntai-iltojen house-bändiksi Jones Brosin. Soitto alkaa yhdeksältä ja lavalla nähdään viikoittain vierailevia muusikoita. Klubi nimettiin StockRockiksi. Liput 10 e.

Stockholm Diskotek, Simonkatu 8

Nokka palkitsi Lepaan viinitilan

Katajanokalla sijaitseva Nokka on myöntänyt VIP (very Important Producer) -sertifikaatin Lepaan viinitilalle. Lepaan viinintekijä Mikko Hasun käsialaa on mm. suomalaisten marja- ja hedelmäviinien kansallinen laatujärjestelmä. Lepaa on tuottanut Nokkaan talon viinin, omenajääviini Makean Omenatarhan. Aiemmin tunnustuksen ovat saaneet mm. ankankasvattajat Ritva ja Markku Pietilä.

Nokka, Kanavaranta 7

Synttäriskumppaa eurolla

Kaarle XII täytti jo 30 vuotta, mutta juhlinta jatkuu edelleen. Talo myy skumppaa torstaista lauantaihin ystävälliseen euron hintaan per lasi. Pullollisesta veloitetaan 8 euroa. Tarjous on voimassa koko vuoden.

Kaarle XII, Kasarmikatu 40

Kasakka Delifoxille

Yksi kaupungin vanhimmista venäläisravintoloista, Kruununhaan Kasakka on siirtynyt olutravintoloistaan tunnetun Delifox Oy:n omistukseen. Uusi omistaja lupaa säilyttää Timo T. Kaukosen vuonna 1969 perustaman Kasakan tunnelman ja miljöön entisellään. Kuten ravintoloitsija Teemu Lehto toteaa: “Kasakka on ravintola, jota ei rahalla voi tehdä.” Kasakka sijoittui Viisi tähteä -lehden Suomen Paras Ravintola -listauksessa parhaana venäläisravintolana sijalle 45. Myös Oulunkylän Leijona Klubi on siirtynyt Delifoxille.

Kasakka, Meritullinkatu 13

Jarmo Vähä-Savon G.W. Sundmans säilytti tähtensä.
Jarmo Vähä-Savon G.W. Sundmans säilytti tähtensä.

Kaupungin Michelin-tähdet

Chez Dominique säilytti valtakunnan ainoat kaksi tähteä huolimatta muutosta naapurikortteliin. Chef Hans Välimäki ryysti tulosten julkistamista edeltäneenä iltana jännittyneenä samppanjaa kaksin käsin. Jarmo Vähä-Savon G.W. Sundmans säilytti odotetusti tähtensä Etelärannassa. George taas menetti tähtensä omistajan ja keittiöpäällikön vaihdoksen myötä. Michelin-ukko myönsi tämän vuoden opaskirjassa tähden myös Demolle. Pekka Terävän tuore Olo sai punakantisessa kirjassa Korkeavuorenkadulle hyvän hinta-laatusuhteen Bib Gourmand -merkin, niin myös Serata Bulevardille. Michelin-tarkastajat viihtyivät viime syksynä reilun viikon Helsingissä.

Savoy Gastronomien ykkönen

Suomen Gastronomien Seura on valinnut Vuoden ravintolaksi Savoyn. Kai Kallion keittiötä kiitetään vorschmackin ja paistettujen silakoiden kaltaisten klassikoiden vaalimisesta, mutta myös modernista otteesta. Kyseessä on 20. kerta, kun Gastronomit valitsevat Vuoden ravintolan. Savoy on valittu kerran aiemmin: vuonna 1999, jolloin keittiötä johti nyt Haaga-Instituutissa vaikuttava Jaakko Nuutila.

Savoy, Eteläesplanadi 14

Sassó osaa palvella

Pohjoisitalialaista keittiötä vaalivassa Sassóssa on kaupungin paras palvelu. Näin ainakin American Expressin kortinhaltijoiden äänestyksen mukaan, ja mitä siihen vastaan väittämään. Kommenteissa kiitettiin asiantuntevan ja välittömän henkilökunnan viihtyvän työssään. Toiseksi sijoittunut Demo jäi vain muutaman äänen päähän. Palkinto jaettiin jo 13. kerran.

Sassó, Pohjoisesplanadi 17

Sommelierien SM

Lauri Vainio nappasi sommelierien suomenmestaruuden ja edustaa Suomea syksyllä Helsingissä järjestettävissä PM-kisoissa. Nuoren polven viinimestari työskentelee Klaus K:n toisen kerroksen Ilmattaressa. Klaus K palkittiin maailman parhaana uutena hotellina World Hotel Awardsissa. Seurasta kertoo paljon, että parhaaksi klassiseksi hotelliksi valittiin kuuden eri sarjan äänestyksessä Pariisin Ritz.

Ilmatar, Bulevardi 2

Chez Dominique taas kärjessä

Chez Dominique säilytti ykkössijansa suomalaisten ravintola-alan ammattilaisten 50 Parasta Ravintolaa -äänestyksessä. Viisi tähteä -ammattilehden järjestämän äänestyksen seitsemän ylintä sijaa menivät pääkaupungin ravintoloille, joukossa kaksi tulokasta. Dominiquen imussa seurasivat Savoy, Demo, G.W. Sundmans, Postres, La Cocina ja Olo. Paras “ulkokuntalainen” on oululainen Matala kahdeksantena.

Chez Dominique, Rikhardinkatu 4

La Cocina sai baarin

La Cocina sai Kluuviin muuttaessaan viihtyisän baarin hotelli GLO:n katutasoon. Lasillisen kumppaniksi tarjotaan vitriinistä pieniä suolaisia pintxos-paloja (2,90 e).

Esimerkiksi lampaanmaitojuustoa, serranonkinkkua sekä minimustekalaa ja blue kongoa. Pääravintola sijaitsee hotellin toisessa kerroksessa. Keittiöpäällikkö Sami Rekolalta ilmestyy kevään aikana kirja pohjoisespanjalaisesta keittiöstä.

La Cocina, Kluuvikatu 4

Dompan seuraava vuosikerta

Dom Pérignonin uusin vuosikerta, 1999, on saapunut Alkoon. Tätä Chardonnay- ja Pinot Noir -rypäleistä sekoitettua vuosikertasamppanjaa on pullotettu jo vuodesta 1921 lähtien. Dom Pérignon 1999 maksaa 129,40 euroa pullo.

Juran makuja Huvilakadulla

Sasu Laukkonen on loihtinut La Petite Maisoniin kaksi Juran maakunnan innoittamaa viiden ruokalajin illallista (69 e). Pääruokina löytyy vasikkaa sekä savuankeriasta, jälkeen mm. alueen juustoja. Lasiin on tarjolla Juran omintakeisia, mineraalisia chardonnay- ja olkiviinejä. Juran makujen merkeissä herkutellaan 7.4. asti.

La Petite Maison, Huvilakatu 8

Taas uusi sporttibaari

Kaupungin sporttibaaribuumi jatkuu. Pari viikkoa sitten avattiin Kalevankadulle kiekkoilija Toni Mäkiahon kipparoima Right Wing. Nyt asialla ovat ravintoloitsijat Tomi Kari ja Jyrki Määttänen. Tv-ruuduilta luvataan sporttia tuutin täydeltä ainakin Viasatin, Canal+:n ja MTV3 Maxin korteilla. Huhtikuun puolivälissä avattavaan baariin tulee myös pelihuone. Samaan CMB Ravintolat -ketjuun kuuluvat muun muassa Loose ja Aussie Bar.

Elmo Sport & Grill, Salomonkatu 17

Katajainen Käki ravintoloihin

Sinebrychoff on aloittanut Lammin Sahdin Käki-katajaoluen jakelun ravintoloihin ja ruokakauppoihin. Helposti juotavan, pähkinäisen oluen valmistuksessa käytetään ruista. Oluen takana on kaksi naista, Lammin Sirpa Kääriäinen ja sen valmistavan Saimaan Panimon Pirkko Näätänen. Käki on ensimmäinen suurpanimoiden jakelussa oleva suomalaisen pienpanimon olut.

Golden Capille uusia makuja

Sinebrychoff on tuonut kaksi uutta siideriä kaupan hyllyille. Uusia makuja ovat Golden Cap Vanilja ja Golden Cap Raparperi. Tuoteperheeseen on lisätty myös alkoholiton Golden Cap Non-alkoholic Perry, josta on poistettu kaikki alkoholi.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi