Kuultua

Helsingin klubi- ja ravintolauutiset

Royal Onnela avaa

Kaksi kerrosta, yhdeksän eri osastoa, 1 600 asiakaspaikkaa ja 2 800 neliötä. Huhtikuun 14. avautuvasta Royal Onnelasta tulee Suomen suurin ravintolakompleksi. Vanhaan Onnelaan verrattuna tilat ja asiakaspaikat ovat tuplaantuneet vanhojen pankkitilojen ansiosta.

“Tähän asti kallein projektini, kalliimpi kuin Lux tai Kaivohuone”, Sedu Koskinen kertoo.

Kolme miljoonaa euroa maksaneen Kampin uuden ravintolakompleksin yksityiskohdat Koskinen haluaa pitää salassa.

“En halua ampua alas niitä etukäteen. Jokainen saa itse todeta, kuinka makea kokonaisuus tämä on. Jengi tulee yllättymään.”

Mutta Cityn tietojen mukaan uuden Royal Onnelan sisääntuloaula on kooltaan hulppeat 100 neliötä. Sen on syytäkin olla iso, sillä kompleksi tavoittelee 10 000 kävijää viikossa.

Royal Onnela, Fredrikinkatu 48. Avajaiset 14.4.

Viisut iskevät ravintoloihin

Euroviisujen aikaan paitsi hoilataan niin syödään ja juodaan. Royal Ravintolat on tehnyt sopimuksen kaikista areenan ulkopuolisista hospitality-palveluista. Töölön Crown Plaza -hotellin Pub Fidelissä tarjotaan kaikkien Euroviisu-maiden oluita.

Pub Fidel, Kivelänkatu 2

Olutta design-pullossa

Hartwallin erikoisoluiden uutuus on belgialaistyyppinen vehnäolut Classic White Lager. Raikas kevätjuoma. Maahan on saapunut myös Ranskan tunnetuin olut, kevyt Kronenbourg 1664 alkuperäisessä Philippe Starckin design-pullossa. Suomalaisten suosikkiolut Lapin Kulta on saanut hieman lisää väriä – ja oluenpano jatkuu Torniossa. Ravintoloihin asennetaan uudet Lapin Kulta Extra Gold -hanat.

Kuuma intiaanikevät

Koff Wild Indian Beer on palannut Suomen kartalle. Sakke Järvenpään alun perin ideoima maissiolut tuli ensimmäisen kerran myyntiin vuonna 1992. Sen esikuvina toimivat USA:ssa suositut meksikolaisoluet Sol ja Corona. 15 vuotta sitten kaikki oluet pantiin Alkon luvalla, ja Inkkari oli ensimmäinen suomalainen ei-täysmallasolut.

Elite 75 vuotta

Töölön taiteilijaravintolamaineen saanut Elite täyttää huhtikuussa erinomaisen kunnioitettavat 75 vuotta. Eliten keittiö vaalii suomalaisuutta ja luomua. Poronliha tulee Sallan pohjoisesta paliskunnasta ja luomujuustoloita suositaan. Juomia tulee esimerkiksi Lammin Sahdilta ja talon pontikka tislataan, tietysti, Kiteellä.

Elite, Eteläinen Hesperiankatu 22

Olutfestareilla juhlaolut

Haluatko tulla Michael Jacksonin keikalle? Nyt puhutaan olut- ja viskigurusta. Hän saapuu Helsinki Beer Festivalin 10-vuotispirskeisiin. Maailman tunnetuimman olutkirjoittajan lisäksi tarjolla on satoja oluita, siidereitä ja viskejä. Sekä tietysti loistavia bändejä. 10v-juhlaoluen, Celebration Alen, on valmistanut helsinkiläinen Stadin Panimo. Voltteja modernin jenkkityylisessä, voimakkaasti humaloidussa oluessa on 6,2 %. Hanassa löytyy lisäksi mm. 50 vuotta täyttävää alun perin Hietalahden Koff Porteria. Poikkeuksellisia erikoisoluita löytyy mm. Skandinaviasta, USA:sta,

Belgiasta ja Saksasta. Juhlasikarit tulevat Toscanasta. Viinejäkin löytyy.

Helsinki Beer Festival 10th Anniversary, Kaapelitehdas 13.–14.4.2007

Savoyn kevät

Kai Kallion kevään ensimmäinen ruokatrilogia rakentuu Savoyn suunnitelleen Alvar Aallon henkeen. Savoyn must-pöytä on luonnollisesti nimetty kenraali Mannerheimin mukaan, mutta sisäterassilta avautuvat upeat näkymät keväiseen Esplanadin puistoon. Savoyn keittiö suosii raikkaita ja selkeitä makuja.

Savoy, Eteläesplanadi 14

Marski sai loungen

Marski on uusinut baarinsa 40-vuotisjuhlien kunniaksi lounge-henkiseksi. Sisustuksesta vastaa Cityn Kaupungin Parhaana ravintolasuunnittelijana palkitsema Carola Rytsölä. Ravintolassa noudatetaan Grill & Chill -linjaa. Health-listalla esimerkiksi Salmon Mojo (16,50 e) ja Grilled Chicken (16,50 e). Punkkarivalinta molemmille on paahtuneen lämmittävä toscanalainen Villa Vistarenni Chianti (5 e)

Marski, Mannerheimintie 10

Chefit kirjailevat

Juuri New Yorkin uusia ravintoloita vakoillut Hans Välimäki on saanut maailmalle jälkiruokakirjansa P.S. – parasta sokerista. Chez Dominiquen ravintoloitsija on imenyt jälkiruokakokin koulutuksen. La Cocinan chef Sami Rekola on pukannut kirjapainosta Katalonian ja Baskimaan keittiöihin painottuvan teoksensa Moderni Tapas.

Chez Dominique, Rikhardinkatu 4

La Cocina, Kluuvikatu 4

Vinylin drinkit uusittu

Deejii-drinkkibaari Vinyl uudisti juomalistansa. Ravintolapäällikkö Oscar Borgesin suunnittelemissa juomissa on käytetty muun muassa kotimaisia marjoja; lakkaa, vadelmaa, mustikkaa ja mustaherukkaa. TJEU: P. Streng – Puutarhassa -drinkki, joka sisältää vodkan ja Grand Marnierin lisäksi omenamehua ja lakkahilloa.

Lintsille konserttisali

Helsingin kiinteistölautakunta on siunannut tapahtumajärjestäjä PopZoon hankkeen luoda Linnanmäen pyöreään vesilinnaan peräti 4 000 henkeä vetävän salin konsertteja ja muita suuria yleisötapahtumia varten. Rakennukseen tulee myös ravintoloita ja muita palveluja. Torniin järjestetään sisäänkäynti myös tunnelia pitkin niin, että tapahtumia voidaan järjestää myös huvipuiston kiinniollessa. Tilan piirustukset on tehnyt arkkitehtitoimisto Konkret.

Mikko Leisti 40 v

Helsinkiläisen ravintolatoiminnan kummisetä Mikko Leisti on täyttänyt kunnioitettavat 40 vuotta. Leisti tunnettiin 90-luvulla mm. Kaivohuoneen veturina sekä yhtenä ravintola Helmen perustajista. Sittemmin miehen aikaansaannoksiin lukeutuvat mm. Art Goes Kapakka -festivaalin ja mainostoimisto Momentumin sekä helsinkiläisen ravintolatoiminnan etujärjestön, Helsinki Groupin, perustaminen. Leisti juhlii syntymäpäänsä 13.4.

Osta 2, maksa 1

Amarillo alkaa kampanjoida kuukausittain yhdellä hittituotteella, jota myydään “kaksi yhden hinnalla” -periaatteella. Toukokuun Crazy Kitchen -tuote on Beef & Bacon Burrito. Kahdelle annokselle tulee hintaa yhteensä 9,90 e. Tarjous on voimassa valtakunnallisesti kaikissa Suomen Amarilloissa.

Amarillo, Mikonkatu 9

Klaus K Rakelle

Marraskuussa 2005 avattu Suomen ensimmäinen design-

hotelli Klaus K on irrotettu Next Hotels -ketjusta perheyhtiö Rake Oy:n huomaan. Hotelli sijaitsee Raken omistamassa kiinteistössä. Hotelli ja sen 137 huonetta sekä ravintolat Filmitähti ja Ahjo jatkavat entisellä konseptillaan omistajanvaihdoksesta huolimatta.

Klaus K, Bulevardi 2

Forumin Fazer uusittu

Forumin kauppakeskuksen Fazer Café on saanut uuden ilmeen ja sen tuotetarjontaa on kehitetty. Myös asioimisen helppouteen on panostettu ja myytävät tuotteet on jaoteltu selkeästi tuoteryhmittäin. Forumin piste toimii tienraivaajana Fazer Amica -ketjun muille, uuden kahvilakonseptin kahviloille.

Fazer Café, Forumin kauppakeskus

Vesi käy kaupaksi

Juomamarkkinoiden tutkimukseen erikoistunut Zenith International ennustaa että pullotettujen vesien kulutus ohittaa lähivuosina perinteisten virvoitusjuomien menekin. Suomessakin pullovesien osuus kaikkien virvoitusjuomien kulutuksessa on noussut jo 39 prosenttiin. Myös energia- ja urheilujuomille on näkyvissä entistä suurempaa kysyntää.

Messukeskuksen Holiday Inn Restelille

Restel on ostanut Messukeskuksen yhteydessä toimivat Holiday Inn -hotellin liiketoiminnan Royal Ravintolat Oy:ltä. Kaupan myötä Suomen kaikki Holiday Inn -hotellit kuuluvat samalle ketjulle. Omistajanvaihdos ei johda muutoksiin henkilöstössä.

10 vuotta laseria

Laserpoint on ennättänyt kymmenen vuoden ikään. Tasavuosien kunniaksi se yhdistyy Gatecrasherin kanssa. Odotettavissa on hengästyttävät 4 000 bilettäjää ja 35 esiintyjää. Illan kovimmat vieraat ovat brittiläiset Matt Hardwick, The Thrillseekers sekä Solarstone. Kotimaista osaamista edustavat muun muassa Proteus (livenä!), Orkidea sekä D.N.A. Luvassa on myös tähän asti suurin Suomessa järjestetty lasershow, jota voi tiirailla turvallisin mielin. Säteilyturvakeskuksen pojat ovat nimittäin suorittaneet tarkastusmittaukset paikan päällä.

Laserpoint Kaapelitehtaalla 21.4. Ennakot 29 e Street Beat, Tiketti ja Lippupalvelu.

Lange Hallmarkissa

Pet Shop Boysia ja Faithlessia remiksannut Englannin trance-skenen sankari Lange saapuu Hallmarkin kevätkauden avajaisiin. Keinoaurinkoa levittävät myös Super8, Mikko Nieminen, Mekaanikko ja talonmies Tab.

Hallmark – Solarium Virgin Oilissa 14.4. Liput 12 e

5 kommenttia

Jirre

13.4.2007 16:14

Toisen artikkelin mukaan Royal Onnela on tarkoitettu 18-40 vuotiaille. Onhan se ennenkin nähty että k-18 paikoissa ei suurta määrää "vanhuksia" käy.. Toivotaan parasta..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

joku 1111111

15.4.2007 20:05

royal onnela on muuten k-22 ei k-18!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Elsewhere

16.4.2007 16:43

Isokin sedula on silti sedula.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Restel sucks

18.4.2007 14:23

Voi minkä teitte Royal Ravintolat. Holiday Inn Messukeskuksen toiminta ajetaan auttamatta alas kun monsterimainen ja "todella laadukas" Restel saa käsiinsä laadukkaan businesshotelliin..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jehova

1.5.2007 21:39

Missä on räkälöitä polttavat helluntalaiset kun niitä tarvittaisiin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi