Kuultua

Helsingin klubi- ja ravintolauutiset

Ensin tuli olut, sitten siideri.
Ensin tuli olut, sitten siideri.

Pantterille perheenlisäystä

Tulevana vappuna jo 16. kertaa kaupungilla pinkeissä trikoissa loikkiva Vaaleanpunainen pantteri sai viime vuonna oman oluensa. Täksi vapuksi luvassa on myös oma päärynäsiideri. Vaaleanpunaista vappuolutta ja -siideriä saa ainakin Lost and Foundista, Stockholm Diskotekista, Den Kungliga Klubbenilta sekä Pietarinkadun K-extrasta. Ja miltä Vaaleanpunainen pantteri oikein näyttikään? Katso etiketistä.

Severin I.P.A. on Vuoden Olut

Tamperelaisen panimoravintola Plevnan Severin I.P.A. valittiin Vuoden Olueksi Helsinki Beer Festivalilla. Se pantiin alun perin Vuoden Olutravintolalle, Puotilan Pikkulinnulle. Panimomestari Sam Viitaniemen voittojuhlat venähtivät vain aamukuuteen. Tuomaristoa johti olutguru Michael Jackson. Vuoden parhaaksi siideriksi noteerattiin Upcider Natural Apple ja viskiksi skottilainen Lagavulin 16 Years Old. Seuraavan kerran Helsinki Beer Festival järjestetään 11.–12.4. 2008.

Pikkulintu, Puotilan ostoskeskus

Parsaa, parsaa, parsaa!

Kevät on parsan juhlaa. Petri Simonen ryhmineen keitti viime keväänä Lasipalatsissa 12 000 kiloa eli 27 kilometrin verran parsaa – ja nyt aiotaan panna paremmaksi. Kevään herkut tulevat suoraan hollantilaisilta tuottajilta. Parsapaletissa tarjotaan niin paljon kuin jaksat syödä – ja lisukkeet päälle. Perinteistä hollandaisekastiketta tarjotaan innovatiivisesti muikunmädin kera: kukkaron mukaan 40, 80 tai 120 grammaa. Graniittilinnassa vietetään Marko Heleniuksen johdolla parsapeijaisia. Eikä parsa herkkusuilta lopu, lisukkeena löytyy mm. kylmäsavustettua tonnikalaa. Omenapuu aloitti parsaviikot Helsingissä, ja perinteet jatkuvat Center-Innin ravintoloissa. Morille Brune saa kyytiinsä härän sisäfileenoisetit, La Dolce Vita katkarapuja sekä samppanjakastiketta. Myös Chez Dominiquessa ja Maxillissa parsa on kevään merkeissä kunniapaikalla ruokalistalla.

Lasipalatsi, Mannerheimintie 22–24

Graniittilinna, Säästöpankinranta 6

Omenapuu, Keskuskatu 6

Ilmatar varjelee Suomenlahtea

Klaus K:n Ilmatar on lahjoittanut 3 000 euroa Itämeren suojeluun. Keittiöpäällikkö Markus Maulavirta on WWF:n eli Maailman luonnonsäätiön Luonnon lähettiläs. Kaupan päälle Maulis lahjoitti kasapäin kataskoita Dragsfjärdjärven kunnostamiseen. Ilmattaren särjet tulevat kyseisestä järvestä. Päätavoitteena projektissa on Itämeren rehevöitymisen estäminen.

Ilmatar, Bulevardi 2

Savoy 70 vuotta

Nyt päivä muistiin: Savoyssa juhlitaan 70-vuotisjuhla-brunssia sunnuntaina 3.6. Pöydästä löytyy Bollingerin samppanjan lisäksi 14 lajin herkkua – ja tietysti kahvit päälle. Kai Kallio tarjoaa klassisesti mm. toast skagenia, ankanmaksa-viiriäisterriiniä sekä munakokkelia ja maalaismakkaroita. Loistava startti Macy Grayn keikalle samana iltana.

Savoy, Eteläesplanadi 14

Kuohuvaa vappua

Alkon valikoimiin on saapunut liuta baby-kuohareita vapun kunniaksi. 0,2 litran uutuuspulloja ovat muun muassa italialainen Asti Gancia, Espanjan kuningashuoneen virallinen cava, Codorniu Clásico Seco sekä saman maan Pere Ventura Brut Nature. Vapuksi hyllylle tulee myös aidolla mansikalla maustettu chileläinen Freshita-kuohari.

Alkon lippulaivamyymälä, Salomonkatu 1

Kuurna nappasi Ateljén

Kuurnan Antto Melasniemi ja Heikki Purhonen ovat ostaneet Etelä-Töölön Ateljén. Uusittu ravintola avataan toukokuun loppupuolella. Luvassa on “tosihienoa” modernia suomalaista ruokaa. Panostus siirtyy entistä enemmän ruokaan, hyvään lihaan ja kalaan.

Ateljé, Arkadiankatu 14

Toscanaa Sipulissa

Sipuli tarjoilee riista- ja muuta luontomenua markiisi Piero Antinorin hengessä. Juha Hyytiän viiden ruokalajin menussa löytyy mm. gazpachoa, pankottikypsennettyä merirapua, paahdettua poronfileetä sekä luonnollisesti Parmegginao Reggiano -juustoa. Gastronominen Menu Primavera -elämys kustantaa 72 e.

Sipuli, Kanavaranta 7

Sushia vappuna

Etkö halua viettää vappua mummun ja fafan kanssa? Ei sitten. Kallion ja Eiran Poirotit tarjoavat nuorekkaamman vaihtoehdon. Milloin viimeksi nautit sushia vappulounaalla? Lisäksi tarjolla silliä, pottua ynnä tietysti lasi kuohuvaa. Ripeä riemu kustantaa 20 e. Ja jos et muista: päivä on 1.5.

Oluthuone Poirotti, Toinen linja 15 ja Tehtaankatu 38

Sportti uusiksi

Sports Academy on uusiutunut. Nyt löytyy 66 näyttöä, myös saunassa ja saniteettitiloissa. Matti Eskelinen on loihtinut huikopaloiksi jättipurilaisia ja niiden vastapainoksi keveitä salaatteja. Uutuutena löytyy nelimetrinen curling-pöytä, ja saunaillan ratoksi on tarjolla kasvohoitoa. Ja kyllä: Chelsea voittaa kaiken tällä kaudella.

Sports Academy, Kaivokatu 8

Löwenbräun jakelu laajenee

Suomen viidenneksi myydyimmän tuontioluen, baijerilaisen Löwenbräun jakelua on tehostettu vähittäiskaupan puolella. Aiemmin vain Keskon kaupoissa myyty, Münchenissä pantava olut on siirtynyt huhtikuussa uuden jakelijan, Servaalin, valikoimiin. Servaali on tuonut kaupan hyllyille myös gin tonic -tyyppisen kuivan Silver Star -lonkeron.

Loisteen katkarapupöytä palasi

Terassikauden käynnistyttyä myös Loisteen kattoterassit otetaan hyötykäyttöön. Helsingin kattojen yllä tarjoillaan grilliruokia ja paluun tarjontaan tekee myös 1980-luvulla legendan mainetta nauttinut katkarapupöytä. Loisteen keittiöpäällikkönä on aloittanut Paulo Lehtinen.

Loiste, Kaivokatu 3, 10. krs

Borssikeittoa drinkkilasista

Punavuoren Ahvenessa esiteltiin New Wave Drinking Societyn kehittelemiä, ennenkokemattomia drinkkejä, joita voi kysellä kuppilasta kesän aikana. New wave on yhdistänyt esimerkiksi perinteisen borssikeiton ja alkoholin seuraavanlaisella reseptillä: Stolichnaya-vodkaa, punajuurimehua, selleriä ja smetanaa. Hyvin valmistettuna varmasti maittavaa ja täyttävää.

Punavuoren Ahven, Punavuorenkatu 12

Jacobsenin pullolle palkinto

Carlsbergin omistaman tanskalaisen pienpanimon Jacobsen-olutpullo on tanskalaisen muotoiluraadin mielestä vuoden komein luomus. Tuote on saatavilla myös Suomessa. Raati kiitteli sekä pulloa, etikettiä, logoa, typografiaa että värivalintoja. Muotoilu on suunnittelutoimisto e-Types A/S:n käsialaa.

Kulosaaren Casino aukeaa

Kulosaaren Casino avataan normaalikäyttöön 3. toukokuuta ollakseen auki syyskuun loppuun maanantaista lauantaihin. Merenrantaravintola avattiin ensimmäisen kerran 90 vuotta sitten ja se on kaupungin vanhimpia ravintoloita. Tilasta on varattavissa myös erikokoisia kabinetteja seurueille.

Kulosaaren Casino, Hopeasalmenpolku 1

Kunkun vappu

Kolme vuotta sitten Punavuoren Sohossa startannut vappurieha, Full Bibikset, järjestetään tänä vuonna Den Kungliga Klubbenissa. Vappuaattona tarjolla on 4 dj:tä, tanssityttöjä ja livemeininkiä. Vappupäivänä jatketaan Kukkulan Kuningas -bileillä, joihin on myös haalittu liuta levynpyörittäjiä.

Den Kungliga Klubben, Mannerheimintie 6

Pussyn vappubileet

Pussy eau de Club ja Renegade pistävät hynttyyt yhteen vappupäivän aamuna. Stockholm Diskotekissa aamuviideltä alkavissa kekkereissä stagelle astuvat esimerkiksi Ness, Milla Lehto, Miika Kuisma, Poliisi ja Wiljam. Luvassa on kahdeksan tunnin kattaus breaksista progeen ja teknosta tribaliin. Pussy palaa muuten nyt pitkältä tauoltaan, seuraavat Pussy-bileet ovat nimittäin jo 18.5.

Pussy eau de Club, Wappu afterhours Stockholm Diskotekissa 1.5. Liput 8/10 e.

Marco Carola Hesarilla

[reiv:]-klubi suuntaa teknon ihmemaahan. Vieraaksi saapuu saapasmaan teknolegenda Marco Carola. Ensimmäistä kertaa Suomeen saapuva italomacho soittaa Nessin kanssa techno & funky minimal -soundia. Yläkerrassa komppaavat Symptom, Indigo ja Rasmus Hedlund. Luvassa on myös ensimmäistä kertaa julkisuudessa esiteltävä kollaasi Suomen klubihistorian ensimmäisistä tekno-flyereistä.

Techno [reiv:] Helsinki Clubilla 27.4. Liput 10 e.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi