Kuultua

Helsingin klubi- ja ravintolauutiset

Ravintoloitsija Mehdi Younes istahti keskelle vesivahinkoa.
Ravintoloitsija Mehdi Younes istahti keskelle vesivahinkoa.

Den Kungliga Klubben kiinni

Den Kungliga Klubben on suljettu määräämättömäksi ajaksi vesivahingon vuoksi. Asiakas-wc:n ilkivaltaisesti murjottu putki vuoti vettä rakenteisiin ja purku- ja kuivatustyöt pitävät paikan suljettuna vähintään neljä, pahimmillaan yhdeksän viikkoa. Tapauksen vuoksi kaikki 15 työntekijää on lomautettu, mutta Kunkun vetäjät Niko Hallamäki ja Mehdi Younes pyörittänevät kesäklubia jossain muussa ravintolassa.

Den Kungliga Klubben Mannerheimintie 6

Kaivo kesäaikaan

Kaivohuone on siirtynyt kesäaikaan ja on auki yleisölle keskiviikosta lauantaihin. Keskiviikkoisin teemana on NRJ:n Pool Party ja torstaisin kuullaan liveä. Perjantaisin paukutellaan housea à la Hed Kandi ja lauantai on pyhitetty pelkälle biletykselle. Kaivon terassilla on tänäkin kesänä pieni uima-allas.

Kaivohuone Iso Puistotie 1

Punavuoreen hotelli

Sokos Hotel Albert avataan Punavuoreen, Albertinkadulle elokuun alussa. Huoneiden sisustuksen on suunnitellut Kaisa Blomstedt ja seinillle on ripustettu valokuvaaja Daniele Pelatin ikuistamia kuvia lähikortteleista. Hotelliin tulee myös Pohjois-Italian keittiöistä vaikutteita saanut ravintola Trenta.

Sokos Hotel Albert Albertinkatu 30

Savustettua safkaa Tervasaaresta

Entinen Tervasaaren Aitta Kruununhaan edustalla on remontoitu ja avattu uudella liikeidealla sekä nimellä. Ravintola Savun kaikkien annosten valmistuksessa on käytetty maailman vanhinta kypsytysmenetelmää, savustusta. Savu kuuluu A&S-ravintolaryppääseen. Ketjun muita ravintoloita ovat mm. Saslik ja Saari.

Ravintola Savu Tervasaari

Cocina Barin after work

Hotelli GLO:n Cocina Barissa pyörii joka viikko keskiviikosta perjantaihin after work -klubi. Klubilla maistellaan viinejä, katsellaan muotia ja jutustellaan mukavia. Klubilla vierailee tunnettuja dj:tä ja tarjolla on huippuviinejä erikoishintaan kello 17–19.

Cocina Bar Kluuvikatu 4

Nokan kesä

Matti Lempinen on suunnitellut Nokkaan neljän ruokalajin kesämenun (61 e), jota nautitaan juhannukseen asti. Paimion parsa saapuu tuoreena linja-autolla ovelta ovelle. Gruyère-juusto tulee Juustoportilta. Liisankadun suklaakaupan Mika Gröndahl vastaa suklaabavoiresta. Espanjalaiset viinit tuottaa Torres. Myöhäisemmän sydänkesän Helsinki-menu julkaistaan Stadin slangilla. Ehkä myös lontoolaisittain cockneyksi – ja eteläruotsalaittain skåneksi?

Nokka Kanavaranta 7

Tomi Rissanen kokkaa Caruselissa.
Tomi Rissanen kokkaa Caruselissa.

Tomi Rissanen Bistro Caruseliin

Aiemmin Klaus K:n Toscaninissa ja Bulevardin Seratassa työskennellyt Tomi Rissanen on palkattu Korkeavuorenkadun Bistro Caruselin keittiömestariksi. Rissanen tuo keittiöön mukanaan muun muassa fenkolisiitepölyä sekä San Marzanon tomaatteja. Muutkin ravintolan raaka-aineet tuodaan Italiasta.

Bistro Carusel Korkeavuorenkatu 4 B

Manala ja Urkki lomailevat

Bottan ravintolat vetäytyvät keittiöremontin takia kesälomalle juhannusviikolla. Ovet vedetään suppuun ja remonttireiskat päästetään vauhtiin 17.6. Näin Manalan ja St. Urho’s Pubin kanta-asiakkaat päästetään kesälaitumille. Hommat pitäisi hoitaa valmiiksi neljässä viikossa. Urho’s Pub avaa joka tapauksessa ovensa jälleen 16.7. – keittiöllä tai ilman.

Manala, Dagmarinkatu 2

St. Urho’s Pub, Museokatu 10

Skandinaviaa saaressa

Skandinaaviset tuulet hallitsevat kesäkuussa saariravintola NJK.ssa. Kuha ja mustaherukka ovat esillä keittiömestari Aleksi Malkamäen menussa 16.6. asti. Tämän jälkeen jahtiklubin villassa ylimmän kauhan ottaa käteen kollegansa, kokkimaajoukkueen Olli Kuokkanen mädin, ahvenen ja raparperin voimalla. Molempien maestrojen listojen pääruokana tarjoillaan saareen eksynyttä poroa. Viineistä vastaa mainio australialainen perhetuottaja Brown Brothers.

NJK Valkosaari

Tulossa: Ravintola Primula

Viiskulman perinteikäs Old Skipper’s saa uuden ilmeen. Ovet pannaan säppiin elokuun alussa, ja loka-marraskuun vaihteessa avataan Ravintola Primula. Jatkossa panostetaan entistä enemmän ruokaan ja loihditaan laadukkaampi oleskelutila. Samassa talossa asuvan ravintoloitsija Primulan toimitusjohtajan Juha Valkamon mukaan rööperiläiset ansaitsevat hyvää kotiruuan jatketta eikä klassikkoannoksia unohdeta listalta.

Old Skipper’s Laivurinkatu 10

Viileä roseekesä

Kesä toi Alkoon peräti 13 uutta pinkkiä roseeviiniä. Argentiinassa on nyt talvi, joten nautitaan sen kunniaksi pirtsakkaa Trapiche Roséta (6,29 e). Se on oiva kesän piknik-viini ja sopii sisälläkin salaateille. Roseeviinejä saapui monopolin hyllylle myös Australiasta, Chilestä, Espanjasta, Ranskasta ja Uudesta-Seelannista.

Rapuja, rapuja

Rapukausi korkataan perinteisesti 21.7, mutta Palacen saariravintoloiden ravunystävän päivä koittaa yksityistilaisuuksien takia tänä vuonna vasta maanantaina 23.7. Viidettä kertaa järjestettävässä tapahtumassa ravintolat myyvät ravut alle sisäänostohinnan. Kymmenen tuoreen saaliin saksiniekkaa tilpehööreineen kustantaa 39 e.

Särkän Jukka-Pekka Repo, Klippanin Mauno Korkeala ja Boathousen Sami Salonen ovat myös suunnitelleet erityiset rapumenut.

Särkänlinna, Särkänsaari, Klippan, Luoto

Boathouse, Liuskasaari

Suomi-kahvila Lontooseen

1990-luvun kiekkotähti, Jokereissa, TPS:ssä ja maajoukkueessakin mainetta niittänyt Jali Wahlsten, on avannut Lontoon Sohoon kahvilan, jossa myydään suomalaisia perinneruokia. Tarjolla on mm. karjalanpiirakoita, ruisleipää, graavilohta ja korvapuusteja. Aiemmin Wahlsten toimi Lontoossa Suomi-Instituutin palveluksessa ja järjesti kulttimaineeseen nousseita Suomi-bileitä.

Nordic Bakery Soho, Lontoo

Provence Eirassa

Huvilakadun ranskalaisravintola La Petite Maisonissa vietetään Provencen teemaviikkoja 21.6. saakka. Päähuomio on annettu viineille, jotka on tuotettu Sylvain Hoesh´n johtamalta viinitilalta. Les Terrasses -punaviiniä myydään Huvilakadulla yksinoikeudella Suomessa.

La Petite Maison Huvilakatu 28

DJ-mestari Kaivolla

Vikkeläkätinen DJ QBert näyttää, miten levyjä pitää oikein miksata ja skrätsätä. Niille, jotka eivät vielä tiedä, QBert on hiphopin Jimi Hendrixiksi hehkutettu nelinkertainen DJ-maailmanmestari. Jo 15-vuotiaana levyjen soiton aloittanut deejii on muuten myös yhtenä hahmona Tony Hawk’s Underground -pelissä. Illan aikana omia taitojaan esittelevät myös Infekto, Wiljam, Nenis ja Anonymous. Luvassa breaksia, chill outia ja hiphopia.

Basso & Renegade presents DJ QBert Kaivohuoneella 8.6. Liput 12 e.

Coco Ariaz Stogiksessa

El Balearium -iltaan ilmestyy kaksi Ibiza-deejiitä. Espanjalainen Coco Ariaz on soittanut bailusaarella Es Paradisissa sekä toiminut Tantra Beach Cafen ja Club Somnyn residenttinä. Nykyään Ariaz vastaa Shanghain Space-klubin musiikista. Barcelonalaista naiskauneutta edustaa Whore House Recordingsin Lizzy Ocean.

El Balerium Stockholm Diskotekissa 8.6. Liput 13 e.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi