Kuultua

Helsingin klubi- ja ravintolauutiset

Meri-tuuli Lindström maistuu Luftissa.
Meri-tuuli Lindström maistuu Luftissa.

Uskalin uusin

Ravintoloitsijakaksikko Tim Uskalin ja Toni Rantasen viimeisin luomus on 70 asiakaspaikan A-oikeuksin varustettu kahvila Luft. Aleksis Kiven kadun ja Flemarin kulmassa sijaitsevassa paikassa on tarjolla useiden kahvi- ja teelaatujen lisäksi täytettyjä leipiä sekä lounassalaatteja. Lista on muuten Meri-Tuuli Lindströmin käsialaa. Elokuun aikana valikoima laajenee parilla Lindströmin aamiaissetillä.

Luft, Aleksis Kiven katu 30

Molly kasvoi isoksi

Kaupungin suosituin irkkubaari Molly Malone´s Irish Bar on saanut lisätilaa. Yläkertaa on laajennettu 248 neliöllä. Nyt toisessa kerroksessa on tilaa peräti 467 neliötä. Mollyn isäntä Petri Naumanen on käynyt ostoksilla myös Kaisaniemen ulkopuolella ja Saresta Oy:n

liiketoiminta on siirtynyt miehen haltuun. Sarestan ravintoloita ovat mm. Myyrmäen Toppari, Tikkurilan Pormestari sekä Ison Omenan Boom ja Prezzo.

Molly Malone´s, Kaisaniemenkatu 1 C

Miljonääriklubi avaa syksyllä

Lady Moonin ja Feverin ravintoloitsijat avaavat Kaivokatu 12:een uuden yökerhon marraskuun puolivälissä. 350 asiakaspaikkaa sijoittuvat kellarikerrokseen. Millionaires Club on ravintoloitsijan mukaan sekoitus glamouria, kitchia ja halpoja juomia. Feverissa aiemmin popannut kasariklubi Mascara muuttaa perjantai-illoiksi Kaivokadulle.

Millionaires Club, Kaivokatu 12

Kunkku aukeaa elokuussa

Den Kungliga Klubbenin freesausremontti ja vesivaurioiden korjaus etenee niin, että paikka aukeaa näillä näkymin 17. elokuuta. Heinäkuun ajan asiakaskunta oli evakossa Meccassa.

Den Kungliga Klubben, Mannerheimintie 6

Studio 51 remontissa

Studio 51 on remontissa koko elokuun. Ravintolan perustaja Sedu Koskinen on jättäytynyt Studio 51 ja Prive -konseptista takavasemmalle keskittyen SK-ravintoloiden uusiin projekteihin sekä Club Royal -konseptiin.

Studio 51, Freda 51

Olo laajentui

Pekka Terävän luotsaama Olo on laajentunut kahden salin skandinaaviseksi ruokasaliksi. Keittiön anti on otettu niin hyvin vastaan, että alun perin baarina aloittaneesta kakkossalista löytyy nyt tilaa ruokailuun 40 lisäasiakkaalle. Siunauksensa Olon kokkauksille on antanut mm. valtakunnan virallinen kulinaristi, pääkonsuli Heikki Tavela.

Olo, Kasarmikatu 44

Tulossa: KY-klubi ja Apollo

Sedu Koskisen reilun tuhannen asiakaspaikan KY-klubi avaa 12.9. Entisen Ale Pubin ja Club Volumen väliset seinät on purettu, joten KY:ssä on yhtenäistä tilaa jopa 1 600 neliötä. Eikä seuraaviakaan ravintola-avajaisia tarvitse pitkään odottaa. Forumin elokuvateatterin tiloihin 3.10. avautuvassa Apollossa asiakaspaikkoja on niin ikään tuhat ja toiminta-ajatus perustuu elävään musiikkiin, jota kuulee ravintolassa kuusi kertaa viikossa. “Artistit tulevat ulkomailta. Luvassa on jotain ennennäkemätöntä”, lupaa Koskinen.

KY-klubi, Pohjoinen rautatienkatu 21

Apollo, Mannerheimintie 16

Samrat laajeni

Eteläespa 22:n sisäpihalla jo toistakymmentä vuotta toiminut intialaisravintola Samrat on saanut lisää neliöitä ja alkukesän kestänyt remontti on valmis. Asiakaspaikkoja on laajennuksen myötä sisällä 80 ja terassilla 40. Samratista saa päivisin lounasta, iltaisin vaihtoehtoina on à la carte ja buffet-pöytä.

Samrat, Eteläespa 22 C

Fillarilla olutnautintoihin

Kesän kolmas Real ale -pyöräily järjestetään 4. syyskuuta. Ryhmä kokoontuu vuoden olutravintolaksi valitussa Pikkulinnussa, Puotilassa, klo 16–17.30. Puotilasta matka jatkuu Tammisaloon, Kallioon ja Töölöön. Matkalle voi ilmoittautua osoitteessa okklubi@netti.fi.

Pikkulintu, Klaavuntie 11

Pohjois-Italiaa Rööperissä

Trenta on kaupungin uusin pohjoisitalialainen ravintola. Palacen ravintoloista siirtynyt Lasse Wahlman kokkaa joukkoineen antipastien (7–9,90 e), pizzojen (12 e) ja pastojen (11,90–14,90 e) lisäksi mm. paistettua kuhaa (21,40 e) ja ohueksi leikattua grillattua härkää (22,40 e).

Yli sadan italialaisen viinin Enoteca-vinoteekin lasiviinien valikoima elää koko ajan. Ravintolat sijaitsevat Sokos Hotel Albertin katutasossa.

Trenta Ristorante & Enoteca Albertinkatu 30

Hotel GLO palvelee

Maaliskuussa Kluuviin avattu Hotel GLO on saavuttanut hyvän käyttöasteen. Kesäkuussa huoneet myytiin 80 prosenttisesti. GLOn palvelukonseptiin kuuluvat asiakkaiden käytössä olevat mp3-soittimet ja taiteilijatarvikkeet sekä liikkumista helpottavat polkupyörät ja Smart-autot, veloituksetta. Hotellissa on neljä ravintolaa, mm. katutason Cocina Bar.

Hotel GLO, Kluuvikatu 4

Valta vaihtui Lehtovaarassa

Tomas Rosenberg on aloittanut Lehtovaaran keittiömestarina. Kämp Brasserien avauksen jälkeen hän on työskennellyt Suomen lähetystöissä Norjassa, Liettuassa ja Sveitsissä sekä viimeksi Nokian edustustiloissa. Ihan kaikkea ei panna uusiksi: kestosuosikit, Kaupungin Parhaana pihvinä palkittu coeur de fillet sekä blinit löytyvät jatkossakin.

Lehtovaara, Mechelininkatu 39

Aurinko paistaa Hietalahdessa

Loppukesän kuumin ruokaterassi löytyy länsiauringon Wavessa. Mia Korpijärven terassilistalla löytyy mm. grillattua kananpojanrintaa (14,50 e) ja mausteista äyriäisvarrasta (14,50 e). 70-luvun juomaklassikoissa löytyy esimerkiksi piña coladaa (8,50 e) sekä sangria-kannu (28 e). Wave jatkaa iltaklubeineen samassa omistuksessa kuin sitä edeltänyt Oasis.

Wave, Hietalahdenranta 6

Kiasma matkaa Pohjois-Afrikkaan

Café Kiasman lauantain ja sunnuntain delipöytä (12,50 e) jatkaa maailmanmatkailuaan. Marko Luhtalan luotsaama keittiö suuntaa 11.–12.8. Marrakeshin pohjois-afrikkalaisiin makuihin. Tulevina viikonloppuina ovat vuorossa eteläkalifornialaisen San Diegon meksikolaiset vaikutteet sekä Hanko. Syyskuun avaavat Marseillen eteläranskalaiset herkut, Barcelona sekä Delhi.

Café Kiasma, Mannerheiminaukio 2

9h-bileiltapäivä

Alppipuistosta kuuluu kummia, kun kuudetta kertaa järjestettävä Afternoon in the Sun kerää elektronisen musiikin diggarit nurmikolle elokuun toisena sunnuntaina. Luvassa on pihapelejä ja yhdeksän tuntia piknik-musiikkia, josta vastaavat Jussi Soro, Carbon Based, Mayah ja Anqh. Kemut järjestetään säävarauksella (tosin bileitä ei ole kertaakaan peruttu, vaikka kolmena vuotena viidestä on satanut).

Afternoon in the Sun 2007 Alppipuistossa 12.8. klo 12–21. Ilmainen.

Biitsikeli Stogiksessa

Kesä ei ole ollut kummoinen, mutta sisällä on sentään biitsikeli, kun Beach Electronic päättää kesäkiertueensa Stockholm Diskotekiin. Aurinkorasvaa levittävät DanceteriA-deejiit Miika Kuisma, Heikki Liimatainen ja Mr.A sekä OlliS ja Juju.

Beach Electronic Stockholm Diskotekissa 10.8. Liput 8 e.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi