Kuultua

Helsingin ravintola- ja klubiuutiset

Karaokepresidentin haastattelu

Torstain ja perjantain välisenä yönä 17.8. Suomeen saatiin uusi karaokepresidentti. Kruunu painettiin Idolsissakin äänijänteitään kokeilleen 21-vuotiaan Nannan, päähän, joka lurautti finaalissa Sinead O’Connorin Nothing Compares 2U:n ja Michael Jacksonin Earth Songin. Siviilissä Nanna opiskelee näyttelijäksi ja täyttää laseja Den Kungliga Klubbenin tiskin takana. Ensimmäinen valtiovierailu kohdistuu sitten varmaan Ruotsiin? "Eikun Englantiin. Menen katsomaan prinssejä", Nanna hihkaisee puhelimeen.

Presidentti Clubin parketti suuremmaksi

Presidentti Clubin parkettia suurennnettiin ja pitoa paranneltiin mm. keskiviikkoisten Iskelmätähti-iltojen partaveitsille. Clubin tupakointitilassa ilma vaihtuu ilmastointiremontin myötä alle kahdessa minuutissa. Tupakointitilaan mahtuu kerrallaan 24 tupruttelija ja tilassa saa nauttia myös juomia. Keskiviikkona 29.8. Clubilla järjestetään Yön uuden Valtakunta-albumin julkkaribileet.

Presidentti Club, Annankatu 41

Mikä Viini! Sipulissa

Perinteikäs Mikä Viini! –tapahtuma järjestetään ravintola Sipulissa 12.–13. syyskuuta. Tapahtumassa on maisteltavana yli 100 eri viiniä, edullisimmillaan puolen euron maksua vastaan sekä keskustelua alan asiantuntijoiden kanssa vaikkapa siitä, mikä viini sopii nautittavaksi minkäkin ruokalajin kanssa.

Ravintola Sipuli, Kanavaranta 7

Manalassa tilapäinen parvikatsomo

Ostrobotnian talo oli kesän kiinni keittiö- ja pintaremonttien vuoksi. Remontin innoittamana ravintolan isäntä Vesa Ralio rakennutti isoon saliin tilapäisen, putkirakenteisen parven josta lyhytkasvuisemmat näkevät vaivattomasti lavalla esiintyviä Art Goes Kapakan ja Taiteiden yön taiteilijoita.

Manala, Dagmarinkatu 2

Cocktailit kunniaan

Drinksuissa löytyy Taiteiden yössä 24.8. Suomen baarimestarien ja kannattajien kerho järjestää XIV Grand Cocktail Festivalin. Taiteiden yön hengessä sisäänpääsy on ilmainen. Kaikki cocktailit kustantavat 7 e. Tarjolla on myös elävää musaa, flairtendingin SM-kisa ynnä illan parhaan drinkin kilpailu.

Vanha Ylioppilastalo

Ja The President Of Poker ’07 on...

Englantiin lentää VIP-kohteluin business controller Pekka Ikonen, jonka peli pysyi parhaiten kasassa Baarifestivaalien kutkuttavassa The President Of Poker –finaalissa Sport’s Academyssa. "Alussa oli pirun jännittynyt olo, mutta pääasia, etteivät vastustajat sitä huomanneet", toteaa 1,5 vuotta nettipokeria harrastanut Ikonen, 28. 1/2 dollarin no limit Texas Hold’emia netissä pelaava Ikonen pelasi finaalin aggressiivisesti eikä juuri todennäköisyyksiä laskenut. Millä finaalivoitto irtosi? "Olen hyvä hämäämään vastustajia, ja kortit olivat finaalissa enemmän kuin suotuisat. Myönnettäköön, että pari bluffiakin onnistui." Ja jos et halua joutua Ikosen nyhtämäksi, vältä pelipöytää, jossa istuu nimimerkki Jore007.

Lisää Baarifestarivoittajia: Spårakoff-raitiovaunun yksityiskäyttöön lunasti Henna Perälä Helsingistä. City onnittelee!

Sushia Taiteiden yössä

Suomen suvessa on näkynyt ennätysmäärin japanilaisia turisteja, ja Helsinki-makit (2 e/3 kpl) uivat sushifaneille Taiteiden yössä. Ravintola Bank tempaisee raa’an kalan ja soijan ystäville Kolmikulmassa – joka paremmin Diana-puistona tunnetaan – perjantaina 24.8. Ravintola Bankissa namitellaan samaan aikaan kaksi kanacaesarsalaattia ynnä lasit talon valkkaria yhden hinnalla (19,50 e).

Kolmikulma, Erottaja Old Bank, Unioninkatu 20

Alsacea Eirassa

Etelä-Helsingin viehättävin ranskalainen ravintola La Petite Maison suuntaa Alsaceen. Keittiön Sasu Laukkosen ja sommelier Pascal Saulnyn voimin on suunniteltu kaksi viiden ruokalajin illallista (69 e). Ankanmaksaterriinin ja gewürztraminer-hyytelön lisäksi listalta löytyy mm. kauden kalaa riesling-kastikkeessa sekä ihanan tuoksuisaa münster-juustoa.

La Petite Maison, Huvilakatu 28

Taskurapua Yumessa

Kämpin japanilainen ravintola Yume on palannut kesälomalta. Keittiön tuoreet isännät, filippiiniläinen Gilbert Santarita sekä turkulainen Andreas Toth ovat panneet ruokalistan uusiksi. Susheissa löytyy mm. pehmeäkuorista taskurapua. Seafood-lautasen (29,50 e) anti vaihtuu päivittäin. Sakeja on tarjolla 13 erilaista, lämpimiä ja herkuttelijoiden vaalimia kylmiä.

Yume, Kluuvikatu 2

Chico’s iskee yliopistoon

Chico’s siirtyi reilusti toiselle tusinalle, kun HOK-Elanto pani Kluuvin Kettusen kesäremonttiin. Valmista pitäisi syntyä syyskuun aikana. Chico’sin taloviinit tulevat nyt Etelä-Afrikasta. Reilun kaupan viineistä valkkari on Thandin chardonnay ja punkkari cabernet sauvignon. Helppoja valintoja.

Chico’s, Yliopistonkatu 6

Syksyn makuja Poiroteissa

Poiroteissa vietetään oman maahantuonnin belgialaisten erikoisoluiden viikkoja. Kolme Saison-olutta lohduttavat, jos sateet iskevät. Intiaanikesän jatkuessa suositukset löytyvät Girardin-panimon lambiceista: perinteiset Gueuze ja loppukesän vadelmainen Framboise. Lambic on suomalaisen sahdin rinnalla vanhin edelleen valmistettava oluttyyppi.

Oluthuone Poirotti, Tehtaankatu 38 ja Toinen linja 15

AgK-palkinto klubbailulle

Art goes Kapakka -kaupunkifestivaalin jakaman vuotuisen Helsinki hauskemmaksi -tunnustuspalkinnon sai tänä vuonna Club Unity sekä keulahahmo Dj Orkidea. Club Unity on järjestänyt tapahtumia ja klubeja viidentoista vuoden ajan. Orkidea on soittanut useimmissa Euroopan kaupungeissa sekä palkittu Suomessa niin dj:nä kuin klubinpitäjänä.

Torres osti Suomea

Katalonialainen viinintuottaja Miguel Torres on ostanut osakkuuden suomalaisesta maahantuojastaan Winestatesta. Pitkällä jänteellä Torres aikoo suurentaa omistustaan yrityksessä. Siihen on jo optio.

Sangre de Toro (8,48 e), Alko.

Rap-kinkerit Hesarilla

Taiteiden yönä järjestettävien Keep It Burnin’ -jamien tarkoituksena on nostaa kotimaisen hiphop-kulttuurin profiilia. Ainakin line upin perusteella se puoli on kunnossa. Lavalla jutustelevat musiikin tahtiin muiden muassa Paleface, Redrama, Promoe, Asa ja Davo. Levyjen pyörityksestä vastaa DJ Mobster. Illan aikana yleisökin voi esitellä taitojaan freestyle-skaboissa. Tapahtuma on esimakua Keep It Burnin’ 2008 -hiphop-festivaaleista, jotka on tarkoitus järjestää ensi kesänä Turussa.

Keep It Burnin’ Helsinki Clubilla 24.8. Liput 13 e.

[reiv:] Ibizalla

Kuusi tuntia ja yksitoista deejiitä. Stogiksen valtaa Ibiza-fiiliksissä oleva [reiv:]-klubi. Bailusaaren 20-vuotista historiaa luennoivat kotimaisin korvin esimerkiksi Ness, Orkidea, Coma, Pinnie, Casper, N.Geselle, Stefu, Zzompp ja Indigo. Korvat hörölle ja rantasandaalit jalkaan.

[reiv:biza] Stockholm Diskotekissa 24.8. Liput 7 e.

Hiphopin kummisetä kaupungissa

Renegade-klubi saa arvokkaan vieraan, kun lavalle astelee elektrofunkin ja hiphopin pioneeri Afrika Bambaataa. Bambaataa, syntyjään Kevin Donovan, aloitti muusikon uransa jo 70-luvulla Bronxin korttelibileissä. Renegaden kemuissa tämä yhteiskunta-aktiivi on luvannut vetää kahden tunnin setin. Häntä siivittävät Anonymous, Infekto ja Femi.

Afrika Bambaataa Stockholm Diskotekissa 31.8. Ennakot 10 e Tiketistä.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi