Kuultua

Helsingin klubi- ja ravintolauutiset

Cuba Cafén El Jefe Riku Stenros.
Cuba Cafén El Jefe Riku Stenros.

Cuba Café avaa

“Baari, jossa bailaaminen on sallittu ilman osoitettua tanssilattiaa. Emme ole teemaravintola, vaan Cuba kuvaa enemmänkin fiilistä. Tarkoitus on sijoittua tyylikkäästi mainstreamin ja ug:n välimaastoon”, kertoo uuden musiikkibaarin Cuba Cafén ravintolapäällikkö Riku Stenros. 250 asiakaspaikan Cuba Caféssa maanantait valtaa Heikki Liimataisen ja Mr. A:n klubi, muina päivinä soi pitkän linjan deejiiden, kuten Käpän, levylaukku. Cuba Café avaa joka päivä jo klo 17. Jatkoaikaluvatkin ovat jo varmistumassa. “Lähtökohtamme oli 27-vuotias nainen. Yökerho ei ole ainoa vaihtoehto ihmiselle, joka haluaa pitää hauskaa viikonloppuna.” Drinkkilista säväyttää muun muassa 12 eri mojiton valikoimalla. “Diet Mojitossa on käytetty makeutusainetta, kuten muissakin dieettituotteissa.” Cuba Café avaa entisen Filmitähti-ravintolan tiloissa 5.10. Omistajakatraaseen kuuluvat Riku Stenrosin lisäksi Kim Heiniö, Ville Ailio ja JuFo Peltomaa.

Cuba Café, Erottajankatu 4. www.cubacafe.fi

Isojen avajaisten viikonloppu

Lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna avataan Cuba Cafén lisäksi entisen Forumin tiloihin massiivinen, Sedu Koskisen imperiumiin kuuluva Apollo Live Club. Ja jotteivät juhlat loppuisi tähän, avataan Kaivokadulle lähipäivinä Suomen Viihderavintolat -ketjuun kuuluva Millionaires Club.

Apollo, Mannerheimintie 16, Millionaire´s Club, Kaivokatu 12

Stockiksessa nimityksiä

Stockholm Diskotekin vastuuta on jaettu useammille henkilöille Riku Stenrosin lähdettyä Cuba Cafén palvelukseen. Ravintolapäällikön paikka on yhä hakusessa mutta vt:nä tonttia hoitaa Sami Merikallio. Vip- ja avainasiakaspäälliköksi on nimetty aiemmin lähinnä talon ovimiehenä tunnettu Marko Helmi. Ohjelmavastuun on ottanut Kristian Lindgren.

Stockholm Diskotek, Simonkatu 8

Ritz 20 vuotta

Helsingin vanhin all around -biljardisali, Eteläisen Hesperiankadun Ritz täyttää lokakuussa 20 vuotta. Kun sali vuonna 1987 avattiin, oli siellä käytössä Suomen ensimmäinen yleiseen käyttöön tarkoitettu snookerpöytä. Vuosien varrella vaatimukset ovat kasvaneet ja nyt salilta löytyy jopa lämmitettävä snookerpöytä. Ritzistä saa myös opastusta eri biljardipelien saloihin.

Ritz, Eteläinen Hesperiankatu 22

Ryyppäämisen historia

Tiesitkö, että olutta on juotu Suomessa jo 3 000 vuotta? Tai että viinejä tuotiin tänne jo keskiajalla? Entä miltä Alko näytti 1930-luvulla? Suomalaisten alkoholinkäytön historia on esillä maailman ainoassa hotelli- ja ravintolamuseossa Kaapelitehtaalla ensi kevääseen saakka tiistaista sunnuntaihin kello 11-18.

Hotelli- ja ravintolamuseo, Kaapelitehdas G-rappu

Pihvin juhlaa

Pihvi on perinteinen ravintolaruoka, jonka suosiota trendit eivät peittoa. Ja se voi olla muutakin kuin tuttu pippuripihvi. Asia selviää Center-Inn-ravintoloiden syksyisillä pihviviikoilla. Rehevät puna- ja hedelmäiset valkoviinit toimittaa Stellenboschin viinikeskuksen eteläafrikkalainen osuuskunta Nederburg.

Michelle Mikonkatu 4

Burgereita Espoossa

Hampurilaiset mielletään yleensä pikaruuaksi, mutta kyllä ne voivat olla myös gourmetia. Se selviää Paul’s Bistrossa Leppävaarassa. Mitäs sanotte näistä: tonnikalaa ja korealaista majoneesia (19,80 e), pariloitu karhunlihapihvi (25 e), poronlihapihvi (20,80 e) tai häränlihapihvi (17,90 e). Kyytiin ryytisinappia, tomaattikastiketta ja – tietysti – ranskalaiset perunat.

Paul’s Bistro Leppävaarankatu 3

Pohjois-Espanjaa

Modernin pohjoisespanjalaisen keittiön kaupunkiin tuonut La Cocina valaisee syksyä uudella ruokalistalla. Pintxos-pikkupalojen joukossa löytyy esimerkiksi paistettuja sammakonreisiä (6,80 e) ja valkosipulikeittoa (4,40 e). Pääruuissa on tarjolla mm. paistettua meribassia (28 e) sekä Iberia-porsaan poskea (23 e).

La Cocina Kluuvikatu 4

Eero Mäkelä palasi Palaceen

Palace Gourmet’lle Michelin-tähden tuonut Eero Mäkelä on loihtunut kymppikerrokseen juhlamenun, jossa kuvaillaan ravintolan eri vuosikymmeniä. Listalta (88 e) löytyy esimerkiksi lehtisalaattihyytelöä, borschkeittoa, höyrytettyä kuhaa, sorsanrintaa tai silakkasinfonia, kateenkorvasalaatti ja kyyhkyä. Tarjoiluun on kellarista kaivettu vanhat hopeakuvut.

Palace Gourmet Eteläranta 10

Design-vettä Bulevardilla

Moni vannoo pääkaupunkiseudun vesijohtoveden nimeen, mutta kyllä vesissä on eroja. Design-vedet ovat maailmalla in, pikku hiljaa myös Helsingissä. Viimeisin tulokas on pullostaan maailman parhaasta designista Meksikossa palkittu Veen. Suunnittelusta vastaa Antti Eklund. Laadukasta pöytävettä löytyy sekä hapollisena että hapottomana.

Ilmatar Bulevardi 2–4

Drag show Pressassa

Presidentti Clubilla kisataan torstaina 11. lokakuuta Vuoden parhaan Drag show -artistin tittelistä. Kisan juontajina toimivat Oskari Katajisto ja Mega-Paula, tuomaristossa istuvat mm. Janne Kataja, Merja Larivaara ja Jani Sievinen.

Presidentti Club Antinkatu 2

Manseviesti Helsinkiin

Puotilan palkittu olutravintoloitsija Markku Ristevirta kiikuttaa Manseviestin tamperelaisesta panimoravintola Plevnasta Itä-Helsinkiin. Hanassa löytyy 13 eri olutta, mm. Severin Extra IPA:n juhlaversio sekä Siperia Imperial Stoutia. Pääkaupunkiin on Pirkanmaalta tullut myös kaksi siideriä sekä vappuklassikko panimosima.

Pikkulintu Puotilan ostoskeskus

Trappisteja Poiroteissa

Kallion ja Eiran Oluthuone Poiroteissa käynnistyy trappistifest 15.10. Luvassa on arvostettuja trappistimunkkien oluita kaikilta Belgian ja Hollannin luostaripanimoilta. Ne ovat alkoholipitoisuudeltaan vahvoja, ja makukirjo on yhtä rikas kuin parhaissa viineissä. Tulossa on myös laaja valikoima erilaisia oluita idyllisestä Pulsin panimosta rantakaupunki Pärnusta, Etelä-Virosta.

Oluthuone Poirot, Toinen linja 15 ja Tehtaankatu 38

Jäähallin ravintolat uusittu

Restel on tehnyt merkittäviä uudistuksia Helsingin jäähallin ravintolatarjontaan. Vuosikymmenet ahtaudesta kärsinyt E-aula on katettu ja näin yläkertaan on saatu tilava ravintola, Pepe´s Bar. Toisen puolen, F-aulan lattiaan on saatu parketti ja baaritiskit on siirretty pitkälle seinustalle.

Uusi breaks-klubi

Rosiksessa pärähtää käyntiin lokakuun alussa uusi drum’n’bassiin, breaksiin ja booty bassiin keskittyvä klubi Boner Brakes. Avajaisia saapuu juhlistamaan brittiläinen trio Aquasky, jonka tuotoksia on voinut kuulla niin Tony Hawk -peleissä kuin Ali G:n tv-sarjassakin. Rikottua biittiä soittavat myös Wiljam ja Holetsek. Ennen puoltayötä pääsylipun hintaan sisältyy myös drinkki.

Boner Brakes 6.10. Rose Gardenissa. Liput 10 e.

Ilta pankissa

Restaurant Bank muuntuu yhden illan ajaksi biletilaksi. Levysoittimensa paikalle roudaavat Ihanan Stede, Waven TapioK, Den Kungliga Klubbenin Joni Malmi sekä T.Ferrari. Luvassa on diskoa, funkia, housea ja soulia. Ennakkolipulla pääsee jonon ohi.

Evening at Bank Restaurant Bankissa 6.10. Ennakkoliput 7 e Tiketistä. Ovelta liput 10 e.

2 kommenttia

Mikäsmikäs

5.10.2007 13:22

Oliko kukaan Apollon avajaisissa? Toimiiko paikka?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

sikässikäs

5.10.2007 15:00

Ihan kivalta vaikutti. Ensiksi oli vain vaikea tottua siihen, ettei popcornit paukkuneet.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi