Kuultua

Helsingin klubi- ja ravintolauutiset

Tämän vuoden tuplamestari Mikko Kemppinen.
Tämän vuoden tuplamestari Mikko Kemppinen.

Mestaribaarimestarit Tornissa

Tornin American Barin omat baarimestarit Mika Vitikka ja Mikko Kemppinen saavat syksyn aikana rinnalleen vierailijoita. Heitä kaikkia yhdistää ainakin yksi asia: jokainen on voittanut alan kattojärjestön, FBSK:n vuosittain järjestämän SM-kisan. 25.–26. lokakuuta drinkkejä taikoo Finlandia Vodka Cupinkin vuonna 2005 voittanut Jan Lindgren, 8.–9.11. viime vuoden SM-ykkönen Henna Sanaksenaho ja 22.–23.11. viime vuoden MM-kolmonen Harri Törmänen. Mestarit valmistavat vierailujen aikana omia voittoisia signature-juomiaan.

American Bar, Kalevankatu 5

Tupakointi tulee kalliiksi

Kesäkuun alussa voimaan astunut tupakoinnin ravintoloissa kieltävä laki alkaa aiheuttaa entistä suurempaa närästystä säiden kylmetessä. Osa ravintoloista perii jokaisesta narikalla käynnistä täyden narikkamaksun, joka on suurimmillaan kaksi euroa. HOK-Elannon ravintolat (esim. William K, Zetor ja Amarillo) ovat ratkaisseet ongelman hankkimalla asiakkailleen lainatakkeja ja -huopia. Trendi levinnee muihinkin kuppiloihin syksyn aikana.

Zetor, Kaivopiha. Amarillo, Mikonkatu 9

Puhtaat raaka-aineet Kukossa

Hullun Kukon uudella ruokalistalla komeilevat puhtaista ja GMO-vapaista raaka-aineista valmistetut annokset. Tarjolla on tietenkin kotimaista kukkoa, mutta myös kylmäsavustettua possua, sienimuhennosta ja poroa. Tarjolla on myös edulliseksi hinnoiteltu viinivalikoima. Hullun Kukon tarjoilijoita nähdään syksyn aikana myös ravintolan ulkopuolella tarjoilemassa glögiä.

Hullu Kukko, Simonkatu 8

Riistaa baskimaalaisittain

Nuevon ravintolapäällikkö Ossi Ruusunen ja keittiöpäällikkö Timo Keinänen kävivät Tintin kotiseudulla Biskajanlahdella San Sebastianissa tutustumassa paikallisen keittiön saloihin. Koska Suomessa on nyt riista-aika, päättivät herrat yhdistää kaksi teemaa yhteen menuun. Lohi, saksanhirvi ja juustokakku on valmistettu baskimaassa opituin valmistusmetodein.

Nuevo, Sofiankatu 4

Apollon luvat kunnossa

Apollo Live Clubin avajaisia vietettiin ristiriitaisissa tunnelmissa. Ravintolan valmistuminen meni niin viime tippaan, ettei paikkaan ehditty saada anniskeluoikeuksia. Omistajatahoa tilanne hirvitti, mutta kutsuvieraat riemastuivat: yksityisbileiksi muuttuneissa avajaisissa ei kassakone kilissyt, mutta viina virtasi ja tunnelma oli katossa. Nyt luvat ovat kunnossa ja alkoholitarjoilu pelaa keskiviikosta lauantaihin puoli neljään asti.

Apollo Live Club, Mannerheimintie 16

Hesarille ilmaiseksi

Helsinki Club kosiskelee kanta-asiakkaita tarjoamalla ilmaisen sisäänpääsyn loppuvuodeksi kaikille, jotka tilaavat SOK:n iltaravintoiden asiakkaille suunnatun FunCardin. Kortin voi tilata tekstiviestillä. Ohjeet löytyvät Hesarin sivuilta, helsinkiclub.com

Helsinki Club, Yliopistonkatu 8

Aitio Pressasta

Presidentti Clubilta voi vuokrata aition, jossa voi bilettää rauhassa omalla seurueella. Kymmenen hengen ryhmälle lysti kustantaa 250 euroa. Summa sisältää sisäänpääsyt, narikat ja lasilliset kuohuvaa. Presidentti Club täytti lokakuussa vuoden.

Presidentti Club, Annankatu 41

Albertin teemana kaakao

Sokos Hotel Albertin Enoteca Trenta -ravintolan Cacao to wine -menussa yhdistellään suklaan makuja ruokaan ja viineihin. Aterian avaa kaakaopapuöljyllä höystetty miekkakala. Vaniljakeiton päällä on kaakaopapuvaahtoa ja karitsanpojan kanssa tarjoillaan kaakaokastiketta. Myös kahvi on korvattu kaakaonmakuisella, torinolaisella kahvijuomalla.

Ristorante Enoteca Trenta, Albertinkatu 30

Papà koilliseen

Papà Giovanni suunnistaa Trentinoon, Koillis-Italiaan. Dolomiittien vuoristoseudulta on listalle omittu talonpoikaispekonia (8 e), järvitaimenta (12 e), mustikka-tattirisottoa (15 e) sekä liekitettyä uuniomenaa (8 e).

Papà Giovanni, Keskuskatu 7

Ruoka on taidetta

Ruoka on estetiikkaa ja parhaimmillaan iloa kaikille aisteille. Meccan keittiöpäällikkö Petteri Luoto on vienyt ajatuksen piirun pitemmälle ja pystyttänyt ravintolaan näyttelyn omista maalaustöistään. Otsikkona Kaikki raitistuu. Tässä tapauksessa ainakin mieli. Ruokaa ja juomaakin saa.

Mecca, Korkeavuorenkatu 34

Burgerit kunniaan

Olut ja hampurilaiset ovat nyt kunniassa Chico’sissa. Mallasjuoman ja purilaisen saa hintaan (14,50–16,50 e). Klassikko koostuu kahdesta 75 gramman kokolihapihvistä, remoulade-kastikkeesta, cheddarjuustosta ja ranskalaisista perunoista. Myös kala- ja kasvisvaihtoehtoja.

Chico’s, Hietalahdenranta 5

Meri elää Maxillissa

Maxillissa vietetään syksyn kunniaksi Seafood-teemaa. Keittiöstä löytyy esimerkiksi tuoreita ostereita (3,20 e), sinisimpukoita (9 e), bouillabaisse-keittoa (12 e) ja hummeria (22 e).

Maxill, Korkeavuorenkatu 4

Kappeli muistelee

Kappeli lukeutuu kaupungin vanhimpiin ravintoloihin. Siellä vietetään 23.10. alkaen parin viikon ajan klassikkoviikkoja. Raimo Hakalan keittiö kokkaa kuhaa Walewska, ankanrintaa Waldorfin salaatin kera sekä marsalkka Mannerheimin suosikkia, härän sisäfileetä Provençale.

Kappeli, Eteläesplanadi 1

Syö! Helsinki -voittaja

Syö! Helsinki -viikkojen aikana sai osallistua Sinebrychoffin järjestämän olut- ja ruokaillan arvontaan kampanjaravintoloissa. Onnetar suosi Lauri Veijalaista, joka voi ottaa illanviettoon seitsemän ystäväänsä mukaan. City onnittelee!

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi