Kuultua

Helsingin klubi- ja ravintolauutiset

Gordon haukkui Cityn toimittajan, mutta piti Hans Välimäen ruoista.
Gordon haukkui Cityn toimittajan, mutta piti Hans Välimäen ruoista.

Ramsay kehui Dominiquea

“Kivannäköinen paikka”, kauhukokki Gordon Ramsay kehui Chez Dominiquea ja käyttäytyi maineensa vastaisesti kohteliaasti. Keittiössä käväistiin sekä ennen lounasta että sen jälkeen. Hans Välimäki joukkoineen tarjosi sinivalkoisia makuja: alkuun suomalaisia kaloja ja äyriäisiä, lämpimäksi poronvasaa ja päätteeksi tuoreita kotimaisia marjoja. ”Helvetin keittiön” 12 Michelin-tähden isäntä lupasi palata ensi vuonna, kun seuraava kirja ilmestyy suomeksi.

Chez Dominique, Rikhardinkatu 4

Skibusta tuli Primula

Viiskulman Old Skippers ja sen vieressä toiminut kahvila on yhdistetty yhdeksi isoksi ravintolaksi. Paikan nimi on nyt ravintola Primula. Kahvilan puolelle on rakennettu baari, josta saa aamiaista klo 14 saakka. Ruokapuoli toimii kuten ennenkin: tarjolla lounasta ja à la cartea. Viikonloppuisin soi dj-vetoinen musiikki.

Ravintola Primula, Laivurinkatu 10

Njassa ja Hessu klubi-isänniksi

Cuba Cafén sunnuntaiklubi Sunday Bar on startannut Dallas Superstarsista tutun Heikki L:n ja Mr A:n voimin. Klubitus alkaa jo klo 20. Cuban tulevaa keskiviikkoklubia puolestaan isännöivät Njassa ja hullunhauskoista projekteistaan tuttu Tommi Lindell.

Cuba Café, Erottajankatu 4

Fannyssa taidetta

Fanny Goes to Hollywoodissa on käynnistynyt taidenäyttelysarja, jossa kunkin kuukauden taiteilija valitsee itse seuraavan kuukauden taiteilijan. Sarjan avasi, kukapa muukaan kuin kuvataiteilija Fanny Tavastila. Kukin taideketjun taiteilijoista lahjoittaa osan näyttelyn tuotoista valitsemaansa kohteeseen.

Fanny Goes to Hollywood, Sinebrychoffin puisto

Kallessa baarikisat

Havana Clubin järjestämän baarimestarikisan Suomen osakilpailu otellaan Kaarle XII:ssa torstaina 29. 11. Kilpailun voittaja esustaa Suomea kisan finaalissa Havannassa. Kilpailu on avoin kaikille FBSK:n jäsenille. Kallen legendaaristen itsenäisyyspäiväjuhlien liput ovat myös tulleet myyntiin.

Kaarle XII, Kasarmikatu 40

Vuoden hovi Sundmansissa

G.W.Sundmansin innokas Janne Marin on Vuoden hovimestari. Marsalkka Mannerheim oli isossa roolissa viisiosaisessa kisassa: hänelle sekoitettiin Marskin ryyppy ja mansikka-samppanjabooli sekä keskusteltiin. Lisäksi valmistettiin kala-alkuruokalautanen ja myytiin itsensä hovimestarin töihin. Maineen ja kunnian lisäksi Janne palkittiin matkalla Laurent-Perrierin samppanjataloon.

G.W.Sundmans, Eteläranta 16

Pantilliset muovi-olutpullot tulevat

Ukko-Pekka on ensimmäinen kotimainen olut, joka on pakattu pantilliseen kierrätysmuovipulloon. 20 sentin palautuspantti maksetaan takaisin vain siitä myymälästä, josta tuote on hankittu. Ukko-Pekan III-oluen valmistus lopetetaan jo vuoden 2008 alussa ja tilalle tulee alkoholiton Ukko-Pekka.

Linna kasvaa

Lönnrotinkadun Hotel Linna laajenee, ja vuoden 2009 keväällä huonekapasiteetti on kolminkertainen. Uusista huoneista tulee kaksikerroksisia. Laajennuksen jälkeen huoneita on 160. Hotellin vanha puoli jatkaa toimintaansa keskeytyksettä. Linnan etanaravintola uudistettiin lokakuussa.

Hotel Linna, Lönnrotinkatu 29

SK:n Member Cardit uusiksi

SK-ravintoloiden Member Cardit, joissa ei lue nimeä tai voimassaoloaikaa, poistetaan käytöstä vuodenvaihteessa. Uuden SK Member Cardin voi ostaa ketjun ravintolasta tai tilata osoitteesta membercard.fi

Leffaherkut Lyonissa

Elokuva-arkiston Orionissa käynnistyy parinkymmenen ruokaelokuvan sarja 20.11. Lyonissa tarjotaan samaan aikaan ja 9.1. asti neljän ruokalajin menua (45 e), jonka annokset on poimitettu esitettävistä filmeistä. Innoittajina toimivat Ilta Andrén kanssa, Ranskalainen illallinen, Lampaansyöjät ja Pieni suklaapuoti. Namia niin valkokankaalla kuin lautasellakin.

Lyon, Mannerheimintie 56

Nopeat juovat hitaat

Maineikkaan eteläsaksalaisen Schlenkerlan kausiolut Urbock saapuu hanoihin puutynnyrissä. Perhepanimo keskittyy perinteikkäiden savuoluiden valmistamiseen. Neljä ravintolaa saa yhden tynnyrin kukin. Ne ovat 16.11. Hilpeä Hauki ja Punavuoren Ahven, 23.11. Black Door ja Janoinen Lohi. Molempina perjantaina tynnyrit tapitetaan klo 18. Hitaat matkaavat panimon omaan ravintolaan Bambergiin. Ei hassumpi vaihtoehto sekään.

Hilpeä Hauki, Vaasankatu 7

Taidetta ja juhlaa

Itänaapuriin laajentunut Eat & Joy -tapahtuma on tuonut nykytaiteen Pietarin mestarit -myyntinäyttelyn Klaus K:hon. Teoksia voi ihastella ja niihin sijoittaa marraskuun loppuun. Ilmatar on nyt avoinna myös lauantai-iltoina, ja itsenäisyyspäivänä tarjotaan viiden ruokalajin menu (65 e). Itsenäisyyden 90-vuotisjuhlavuotta kunnioitetaan Pyhämaan raudulla kolmella eri tavalla, suppilovahverokeitolla, porolla tai kuhalla, tiristetyllä Verneri-vuohenjuustolla sekä suklaaleivoksella.

Ilmatar, Bulevardi 2–4

Kuivapasta ei ole kuivaa

Suurena Italian-ystävänä tunnettu tv-tuottaja Saku Tuominen on julkaissut pastakirjan Aglio & Olio. Useimmista vastaavista opuksista poiketen se keskittyy kuivapastoihin. Se tehdään laajalla kirjolla mutta hallitusti ja herkullisesti, kuvitusta myöten. Kotikeittiön malliksi ja kirjan kumppaniksi voi maistaa Sasson pappardellea, mureaksi haudutettua jäniksenpaistia ja rakuunaviinilientä (12,60/17,90 e).

Sasso, Pohjoisesplanadi 17

Housenation valtaa Kaapelin

Hollannin klubihittimaakarit Johan Gielen ja Marcel Woods pistävät parastaan, kun Suomen pitkäikäisin konemusiikkiorganisaatio Housenation valtaa Kaapelitehtaan jo neljännen kerran parin vuoden sisällä. Viihtyvyydestä huolehtivat myös vuoden ainoa livekeikkansa soittava Slusnik Luna, britti-dj Mark Eg, Miika Kuisma live-setillään, Proteus, Infekto... äh, näitä on niin paljon, ettei jaksa edes luetella. Tsekatkaa itse paikan päällä.

Housenation – Future will survive – Kaapelitehtaalla 17.11. Liput 28 e. Afterparty Den Kungliga Klubbenilla 18.11. klo 05 alkaen. Soittamassa Orkidea, Ness ja Casper. Liput 10 e.

Funky Vibes aloittaa

Uuden genrevapaan perjantaiklubin, Funky Vibesin, avajaisissa lavalle nousee kimpassa räppärit Paleface ja Redrama sekä dj Leijonamieli. Luvassa on suomalaisen enkkuräpin lisäksi r’n’b:tä, housea ja funkyakin. Isäntänä toimii Bay City Stompersista tuttu dj Diffás.

Funky Vibes Stockholm Diskotekissa 23.11.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi