Kuultua

Helsingin klubi- ja ravintolauutiset

Miia Siroselta ei tipu haarukka tiukassakaan
Miia Siroselta ei tipu haarukka tiukassakaan

Ravintolapalvelun mestari Suomesta

Skills Finland lähettää joka toinen vuosi järjestettäviin ammattitaidon MM-kisoihin edustajat Suomesta. Tänä vuonna kilpailtiin Japanissa ja kultamitali kaulassa palasi Miia Sironen, joka voitti Ravintolapalvelu-sarjan. Ravintola Pöllöwaarissa työskentelevän 22-vuotiaan jyväskyläläisen tehtäviin kuuluivat muun muassa kalan fileointi, ankan transeeraus ja banaanin liekitys asiakkaan läsnäollessa. Kaikkiaan Suomi sai kisoista kaksi kultaa ja kuusi pronssia.

Kaurismäki avasi Annankadulle

Elokuvaohjaaja Mika Kaurismäki on avannut Annankadulle Bossa-nimisen, kaksikerroksisen ravintolan. 300-paikkaisen, baarin ja ruokapuolen käsittävän ravintolan teemana on Brasilia. Bossassa nähdään ja kuullaan myös brasilialaisia rytmejä livenä.

Bossa, Annankatu 21

Mars terassille!

Jo 80 helsinkiläiselle ravintolalle on myönnetty lupa talviterassin pitoon. Uusina listalle ovat nousseet mm. Manala ja Lasipalatsi sekä hotellit Torni ja Kämp. Helsingin kaupunki teki alkusyksystä päätöksen, joka antaa luvan talviterassitoiminnalle.

Manala, Dagmarinkatu 2.

Lasipalatsi, Kamppi

Uusia lonkeroita myyntiin

Silver Starin lonkerovalikoimaa on päivitetty. Servaali Oy tuo tammikuussa markkinoille kultaiseen tölkkiin puetun Silver Star Goldenin ja vihreässä tölkissä myytävän Silver Star Mojiton, jonka maku jäljittelee kuubalaista Mojito-drinkkiä.

Soul Kitchenin lista uusiksi

Kalliolaisen Soul Kitchenin uudelle ruokalistalle on otettu marraskuussa sellaisiakin klassikkoannoksia kuin siskonmakkarasoppa ja läskisoosi mutta myös Hot Gumbo -keittoa louisianalaiseen tapaan. Ravintolan kestosuosikit – Soul burgerit ja ribsit – toki pysyivät valikoimissa.

Soul Kitchen, Fleminginkatu 26–28

Gramex palauttaa rahoja

Tekijänoikeusjärjestö Gramex peri ravintoloilta laittomasti korvauksia radion soittamisesta vuosina 1991–1995 ja joutuu palauttamaan alan yrityksille kaiken kaikkiaan 160 000 euroa. Korkein oikeus ei antanut Gramexille valituslupaa hovioikeuden tuomioon. Erimielisyydet johtuivat silloisen soittokorvauksia koskevan lakipykälän erilaisista tulkinnanvaraisuudesta.

Bänditreenit Cubassa

Cuba Cafén maanantaiklubi kulkee nimellä Bänditreenit. Treenejä isännöivät @Junkmailista ja Benny Loverista tutut hahmot Ossi Jaala ja Ville Ailio. Keskiviikon klubia pyörittävät Njassa ja Tommi Lindell, sunnuntaina puikoissa on Hessu Liimatainen.

Cuba Café, Erottajankatu 4

Blinit tulevat

Okei, nautitaan joulu ensin. Mutta sitten koittaa tammikuu ja blinikausi. Petri Simosen keittiö paistoi viime talvena Lasipalatsissa liki 20 000 bliniä. Se oli tähänastinen ennätys. Uusi yritys aloitetaan heti 2.1.2008. Lisukkeissa Lasipalatsissa löytyy.

Lasipalatsi Mannerheimintie 22–24

Koffilta tumma alkoholiton olut

Sinebrychoff tuo tammikuussa myyntiin tumman, alkoholittoman Nikolai-oluen. Tuote valmistetaan perinteisin menetelmin, mutta prosessin aikana siitä poistetaan alkoholi. Desilitrassa alkoholitonta Nikolaita on vain 18 kaloria. Alkoholiton vaalea Nikolai-lager on ollut Koffin valikoimissa vuodesta 2005.

Uusi Kaisla avattu

Nyt piisaa tilaa rautatieaseman ja yliopiston ympäristössä. Teerenpeliin yhdistetyssä Kaislassa riittää peräti 350 asiakaspaikkaa. Hanassa löytyy 36 olutta ja kolme (vain?) siideriä. Pullo-oluita on tarjolla 120 erilaista. Huikopalaksi voi nauttia toastien ohella uuniperunoita.

Kaisla, Vilhonkatu 4

Babetten pidot

Babetten pidot eli ranskalainen illallinen järjestetään Lyonissa Elokuva-arkiston ruokaelokuvien sarjan kunniaksi 28.12. asti. Maailman ihanin ruokaelokuva toteutetaan viiden (68 e) ja kolmen (56 e) ruokalajin aterioina. Blinit à la Demidoff, kirkas lintuliemi, viiriäinen sarkofagissa, juustoja, vaniljasavariini ja tuorehedelmiä mandariiniliemessä.

Lyon, Mannerheimintie 56

Elävää olutta Espoossa

Elämää löytyy joulun ja uuden vuoden jälkeen. Brittiläisten tynnyrissä kypsyvien real ale -oluiden ystävät suuntaavat tuolloin perinteisesti Espoon Gallows Birdiin. Sen real ale -festivaali on jo legenda. Nyt päivät kalenteriin: 25.–26.1. Ravintoloitsija Thomas Aschanilla on real alea aina hanassa, ja ovet pysyvät auki joka päivä jouluna.

Gallows Bird, Merituulentie 30

Cava kuplii

Martin Scorcese on ohjannut Suomen-ystävän Alfred Hitchcockin klassikon North by Northwestin hengessä kymmenminuuttisen joulufilmin Freixenet’n cavalle. Pääosassa on tällä kertaa rosee-kuohuviini. Filkka löytyy YouTubessa. Flinda Freixenet Brut Roséta kustantaa Alkossa 8,50 e. Erinomainen valinta joulupöytään ja uuteen vuoteen.

La Cocina, Kluuvikatu 4

Scrumpy-siideri tulee

Hartwall tuo vuodenvaihteessa ravintoloihin kuivan brittiläisen siiderin Scrumpy Jackin. Perinteisen rapean siiderin alkoholipitoisuus on 6 %. Siideri myydään pintin eli reilun puolen litran pulloissa. Kuivan omenasiiderin myynti on kasvanut kuluneena vuonna 15 %. Maustetut siiderit hallitsevat markkinoita 43 prosentin markkinaosuudella. Lähes kolme neljästä aikuisesta suomalaisesta nauttii siideriä.

Rivoli panee parastaan

Jos jouluruuat tulevat korvista ulos, Rivoli tarjoaa vaihtoehdon sunnuntain Buffet Anglais’lla klo 13–17. Alkuun vaikkapa tuoreita ostereita tai kalaterriiniä. Sitten mustajuurikeittoa ja paahtopaistia. Tomme de Savoie -juustoa seuraa esimerkiksi keittiömestari Anni Perkko-Räisäsen suklaa-tuorejuustokakku. Aikuisille 32 e, nuorille kulinaristeille 13 e.

Rivoli, Albertinkatu 38

Ian Ossia kaupungissa

Perinteikäs houseklubi Jack täyttää vuosia. 4v-synttäreiden kunniaksi Jackin kaveri Ian Ossia saapuu levylaukkuineen Kuudennelle linjalle. Alkuperäisen Renaissance-deejiin lisäksi jukebokseina toimivat Orkidea ja Orion. Tarjolla on myös ruokaa ja juomaa. Jack on nähty aiemmin Kermassa ja Rose Gardenissa, Ian Ossia taas viimeksi pari vuotta sitten Pussy-klubin 7-vuotissynttäreillä.

Jack – 4th Birthday Party Kuudennella linjalla 14.12. Liput 10 e.

Soulclapin paluu

Hesperiassa vuonna 2003 aloittanut legendaarinen hiphop-klubi palaa 2,5 vuoden tauon jälkeen parrasvaloihin. Alusta on vaihtunut Den Kungliga Klubbeniksi, mutta klubi-isäntänä toimii tuttuun tapaan DJ K2, joka saa tausta tukea Mista-S:ltä ja Prestolta. Loungen puolella tahtia lyö Solid Goldin levydiggari Pablo Steffa.

Soulclap Rock The Bells Den Kungliga Klubbenilla 15.12. Liput 10 e, ennakot 8 e Lifesaverista.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi