Kuultua

Helsingin klubi- ja ravintolauutiset

Tällaista meno oli Hesarilla vielä vuonna 2002.
Tällaista meno oli Hesarilla vielä vuonna 2002.

R.I.P. Hesari

Yhyy. Yksi kaupungin kaikkien aikojen legendaarisimmista klubeista, ellei legendaarisin – Helsinki Club – suljetaan tammikuun lopulla. Yt-neuvottelut koko henkilökunnan kanssa alkoivat joulun alla. Osuuskauppa ei löytänyt keinoja SK-Ravintoloiden ylivoimaa vastaan, vaan luovutti suosiolla. Hesari ehti toimia samassa paikassa yhtäjaksoisesti vuodesta 1971. Loppumetrit täysillä ja sitten: R.I.P., Hesari.

Helsinki Club , Yliopistonkatu 8

Alkoholipolitiikkaa I

Vuoden alussa astuu voimaan laki, joka kieltää alkoholin paljousalennukset sekä happy hour -ilmoittelun. Pitkäaikaiset, yli kaksi kuukautta kestävät, tarjoukset hyväksytään edelleen, mutta tarjouksesta ei saa viestiä asiakkaalle millään keinoin – ei myymälän ovessa, mediassa tai ulkoständissä. Vuoden 2009 alusta lukien alkoholijuomapakkauksiin tulevat myös varoitustekstit.

Alkoholipolitiikkaa II

Panimoliiton jäsenyritykset sitoutuvat vuoden alusta lähtien käyttämään mainonnassaan vain yli 25-vuotiaita henkilöitä. Mainonnan piiriin kuuluvat oluen lisäksi siideri- ja long drink -juomat. Ohjeistuksella pyritään estämään ylilyönnit.

Alkoholipolitiikkaa III

Kaikkien prossajuomien verotus nousi rajusti vuodenvaihteessa. Perustelut? Kuluneena vuonna oluen myynti laski vajaan prosentin, väkevien viinien lähes neljä prosenttia. Kuohuviinien myynti kasvoi lähes neljänneksen – lienevät ongelmakuluttajien valinta? Suomessa on nyt EU:n korkein olutvero.

Eduskunta, Mannerheimintie

Millionaires Club avaa

Millionaires Club avaa Kaivokadulle tammikuun aikana. Klubia ei ole suunnattu vain miljonääreille, vaan ravintolaan ovat tervetulleita myös janoiset, värikkäät, iloiset ja onnelliset ihmiset. Viralliset avajaiset ovat perjantaina 1.2., jolloin luvassa Club Mascara sekä dragia.

10.2. Miltsiklubilla keikistelee Scandinavian Hunks. Lisätietoja tulevista esiintyjistä ja teemoista osoitteessa millionairesclub.fi. Klubin henkinen ikäraja on 24.

Millionaires Club, Kaivokatu 12

Viiniä puuboksissa

Ranskan suurin viinintuottaja J.P.Chenet on tuonut Alkon tilausvalikoimaan puuboksisen kolmelitraisen laatikkoviinin Premier Merlot-Cabernet (34,50 e). Pehmeä ja samalla rehevä viini lämmittää sydäntalvella. Tilausviinejä saa pyytää jokaiseen Alkon myymälään, joissain niitä löytyy hyllyssäkin. Chenet’n Cabernet-Syrah (6,89 e) on Alkon myydyin punaviini.

Alkon lippulaivamyymälä, Salomonkatu 1

Keravalla jyrää

Koff ja Karhu jylläävät Suomen olutkaupassa. Yhdessä ne hallitsevat lähes puolta mallasjuomien kulutuksesta. Ensi syksynä Koff ja Sedu Koskinen avaavat pienpanimon Porissa. Kolmantena myynnissä on Lapin Kullasta niskalenkin ottanut Olvi. Tuontioluiden ykkönen on alun perin australialainen, Skotlannissa pantava Fosters. Siiderien kirkkaimman mitalin nappaa iisalmelainen Fizz Dry. Lonkeroissa komeilee palkintopallilla Cool Grape.

Portteri lämmittää

Laitilan panimo on Suomen ripeimmin kasvava oluentuottaja. Länsi-Suomen viimeisin lahja valtakunnan oluttaivaalle on Laitilan Portteri (alk. 6,8 %). Pehmeän suklainen tumma olut ehti saada viime keväänä olutguru Michael Jacksonin hyväksynnän hänen vieraillessaan panimolla. Tammikuussa Portteri löytyy hanassa.

Hilpeä Hauki, Vaasankatu 7

Kaisla laajeni

Ravintola Kaislan asiakaspaikat kasvoivat 180:llä, kun tilat laajenivat entisen Teerenpelin puolelle. Laajennuksen myötä ravintolan ruokatarjonta kasvoi, kun käyttöön saatiin isompi keittiö. Kaisla on nyt yksi Suomen suurimmista olutravintoloista, sillä asiakaspaikkoja on jo yhteensä 350. Oluthanojen määrä on sekin komea: 37.

Ravintola Kaisla, Vilhonkatu 4

Stadin Hofbräuhaus

Erottajalle, Union Fiven tiloihin. aukeaa tammikuun alussa saksalaistyyppinen oluttupa, jonka esikuvana on ollut Münchenin kuuluisin ravintola, Hofbräuhaus. Ravintolalle on annettu toki perisuomalainen nimi, Rymy-Eetu, jossa olut virtaa ja makkarat tirisevät. Ruokalistalla on muitakin Baijerin herkkuja, kuten porsaanpotkaa ja schnitzeleitä. Oluthumpasta vastaa Kaartin soittokunnasta irrotettu torviyhtye. Talo on auki lounaasta varhaiseen aamuun.

Rymy-Eetu, Erottajankatu 15

Oluiden MM-kisat

Suomalaiset panimot on kutsuttu oluiden MM-kisaan World Beer Cup 2008:aan. Saa nähdä, kenen kantti kestää yli tuhannen oluen joukossa. Oluet arvioidaan liki sadassa eri sarjassa. Tuomariksi on Suomesta jälleen kutsuttu Cityn oma olutguru Mikko Montonen.

World Beer Cup Gala Dinner 19.4., San Diego

Brekkari kattojen yllä

Hotelli Torni juhlistaa uutta vuotta uusilla kujeilla. Hotellin Superior-huoneiden asukkaat voivat nyt nauttia hotelliaamiaisensa 14. kerroksen Ateljee Barissa. Tarjolla on perusaamiaistarvikkeiden lisäksi sesongin hedelmistä valmistettua smoothieta, nenän edessä valmistettu toast kolmella täytevaihtoehdolla, vino pino hedelmiä ja kasviksia sekä kirkkaalla säällä näkymät Tallinnaan asti. Yö Superior-huoneessa kustantaa 300-410 euroa. Pelkkä aamupala maksaa 35 euroa. Varaukset etukäteen myyntipalvelusta (puh. 020 1234 800).

Hotelli Torni, Yrjönkatu 26

Tupakkalaki tyhjentää pubeja

Kesäkuussa voimaan astunut tupakointikielto on rokottanut isolla kädellä pubien ja seurusteluravintoloiden myyntiä. Matkailu- ja ravintolaelinkeinon etujärjestö MaRa ry kysyi 550:ltä jäsenyritykseltään kiellon vaikutuksesta myyntiin. Peräti 30 prosenttia vastaajista ilmoitti kiellon vähentäneen myyntiä merkittävästi tai jonkin verran ja 15 prosenttia vastaajista oli joutunut vähentämään työvoimaa. Toisaalta ruokaravintoloissa sekä tupakointiin lisäajan saaneissa ravintoloissa muutosta on tapahtunut myös parempaan suuntaan.

Coloradoista myös lounasta

Kampin ja Kaisaniemen Coloradoissa aloitettiin lounastarjoilu jo ennen joulua ja 7.1. remmiin astuu myös Forum. Tarjolla on sekä kevyt salaatti-keittolounas että tuhdimpaa Coloradosta tuttua creolia ja cajunia.

Colorado: Simonkatu 9, Forum ja Kaisaniemenkatu 4

Viiniä muovipussissa

Eteläafrikkalainen Arniston Bay Chenin Blanc Chardonnay (13,99 e) on 1,5 litran muovipakkaus. Ja pahuksen hyvä sellainen! Tuoksussa mustaherukkaa, sulavassa maussa sitruunaa. Oiva valinta valkoisille kaloille.

Jazzanova Talkin’ All Thatissa

Vuosituhannen alussa kolme vuotta Kermassa toiminutta torstaiklubia Talkin’ All Thatia muistellaan tammikuun toisena perjantaina. Jatsin, soulin ja diskon tahdissa lavalla notkuvat muun muassa saksalainen dj-kollektiivi Jazzanova, Lil Tony, Anonymous. Go-Go Antti sekä Wahoo!-klubin Sampsa Vilhunen. Talkin’ All That valittiin kaksi kertaa myös vuoden klubiksi.

Talkin’ All That – Memories Party, Kuudennella linjalla 11.1. Liput 8 e.

Armin van Buuren kaupunkiin

Klubiraamattu DJ magin äänestyksessä maailman parhaaksi deejiiksi valittu Armin van Buuren saapuu reilun parin vuoden tauon jälkeen Club Colorsin vieraaksi. 16.2. Studio 51:ssä järjestettävissä kemuissa soittaa Buurenin ja Colorsin residenttien lisäksi chicagolainen tuottaja Blake Jarrell. Colors-bileisiin myydään 1 100 lippua. 25 euron arvoiset ennakot ovat tulleet myyntiin Street Beatiin ja Tikettiin.

Street Beat, Mikonkatu 8

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi