Kuultua

Helsingin klubi- ja ravintolauutiset

Iloinen ravintoloitsijakaksikko, Andu ja Masa.
Iloinen ravintoloitsijakaksikko, Andu ja Masa.

Raku Ya vaihtoi omistajaa

Etelärannan japanilaisravintola Raku Ya siirtyy Vinylistä tuttujen Matti Sarkkisen ja ex-Kapasiteettiyksikkö-räppäri Andu Westerholmin omistukseen helmikuun alkupäivinä. Uudet omistajat lupaavat säilyttää ”kaupungin komeimman sisustuksen”, mutta tilauksessa on enemmän elämää ja meininkiä. Entinen omistaja, Cityravintolat, pitää edelleen kauppahallissa sijaitsevan Nori Sushin.

Raku Ya, Eteläranta 14

Venäjä-viikot käynnissä

Loisteessa ja Tornissa makustellaan helmikuun 16. päivään asti Venäjä-teemassa. Loiste kattaa zakuska-pöydän (28 e) torstaista lauantaihin, Torni taas luottaa Venäjän Talvi -menuun (44 e), joka koostuu esimerkiksi tuunatusta silli à la russesta, villisikahöystöä ja päivitetty Charlotte Russe 08. Tarjolla on molemmissa ravintoloissa toki myös blinejä. Teemaa on ollut valmistelemassa myös pietarilainen keittiömestari Anton Tourchin.

Loiste, Kaivokatu 3

Torni, Kalevankatu 5

Hartwall siirtyy Heinekenille

Kuukausia kestäneiden neuvottelujen jälkeen panimojätit Carlsberg ja Heineken päätyivät ostamaan brittiläisen Scottish & Newcastle -panimon. Carlsberg omistaa Suomessa jo Sinebrychoffin, Heineken taas saa kaupassa Hartwallin toiminnot. Tällä hetkellä Sinebrychoff hallitsee Suomen olutmarkkinoita ja Hartwall dominoi virvoitusjuomapuolella.

Coveria ei jätetä

Kaarle XII:n uudistetussa artisti-illassa tributoidaan perjantaisin eri artisteja. Cover-bändin teemoina ovat kevään mittaan muun muassa Eppu Normaali, Robbie Williams, Police ja U2. Kunkin viikon teema selviää Kallen kotisivuilta. Jean S:n erikoissinkku, joka sisältää biisit Just a Gigolo ja Rasputin, on myynnissä Kallessa hintaan kaksi euroa.

Kaarle XII, Kasarmikatu 40

Radisson SASin pihviviikot

Pääkonttorissa, Violassa ja Rannassa meneillään olevat pihviviikot jatkuvat maaliskuun loppuun saakka. Tarjolla on vasikanlihasta tehtyä tartarpihviä, tonnikalapihviä ja Tournedos Rossinia. Tartarpihvi maustetaan tryffeliöljyllä, valkosipulilla, sitruunallla ja persiljalla. Pihvi käväisee pannulla saaden hitusen grillauksen makua.

Pääkonttori, Mikonkatu 23

Viola, Ruoholahdenranta 3

Ranta, Otaniemi

Mojitojen tekeminen on vaarallista

Cuba Cafen mojitobuumi on saanutt ensimmäisen uhrin. Cuban vuoropäälliköllä Vapulla on nimittäin todettu todennäköisesti Suomen ensimmäinen mojito-kyynärpää. “Näin lääkäri diagnosoi. Ei ihme, jos mojitoja tekee kaksisataa illassa”, vahvistaa ravintolapäällikkö Riku Stenros. Siitäkin huolimatta lisää mojitoja on tiedossa, kun karibialaisiin dancehall-rytmeihin keskittyvän Club Sauna Calienten avajaisia vietetään Cubassa 14.2. Löylyä tanssilattialle lyövät Dj Taste, Norlan ”El Misionario” sekä tanssiryhmä Dancehall Terrorists. Sponsorituotteista huolehtivat Sin City ja Calvin Klein in2U. Liput ystävänpäivä iltaan maksavat kuusi euroa.

Cuba Cafe, Erottajankatu 4

Presidentti Clubin tanssikurssit

Presidentti Clubilla järjestetään tanssin opetusta keskiviikkoisin klo 19–20. Valmentajat opastavat halukkaita vaikkapa tangon saloihin. Tanssivalmennuksen hinta on vain 3 euroa per kerta. Harjoittelun jälkeen lavalle astuu illan iskelmävieras, ja oppilaat pääsevät testaamaan oppejaan. Lisätietoja saa osoitteesta staditanssii.fi.

Presidentti Club, Antinkatu 2

Stogiksen hautajaiset

Stockholm Diskotekin hautajaisista aiotaan järjestää ikimuistoiset. Paikkaa vuosien varrella isännöineet henkilöt, ja diskoteekissa juhlineet asiakkaat kootaan kasaan muistelemaan menneitä. Stogis siirtyy SK-Ravintoloiden haltuun helmikuun alussa ja avataan uudella nimellä ja liikeidealla pääsiäisenä.

Stockholm Diskotek, Simonkatu 8

PRO2008-palkinnot jaettu

Ravintola-ala valitsi tammikuun puolessa välissä keskuudestaan edistykselliset ja alan maineeseen positiivisesti vaikuttavat henkilöt ja yritykset 11 eri kategoriassa. Tunnustuspalkinnon pokkasivat muun muassa ravintola Kosmoksen yrittäjät Katri ja Irina Hepolampi sekä A&S Ravintoloiden ravintolapäällikkö Marko Huttunen.

Lepakkomiehestä Bronx

Kallion Kaivotorppana ja Lepakkomiehenä aiemmin toiminut ravintola saa jälleen uuden nimen ja ulkoasun, kun Helsinginkadulle avataan helmikuussa Bronx. Isäntänä jatkaa Kallion kuuluisin ravintoloitsija Ari ”Varakas” Hytönen, jonka reviiriin kuuluvat mm. Roskapankki, Tenkka ja Iltakoulu.

Bronx, Helsinginkatu 1

Suomesta olutmaa?

Tanskassa on menossa kova olutbuumi. Maassa toimii tällä hetkellä yli sata panimoa, kun vielä vuosituhannen vaihteessa määrä oli parikymmentä. Viime vuonna Tanskan markkinoille tuotiin peräti 546 uutta oluttuotetta. Helsingissä vieraillut Tanskan panimoliiton johtaja Niels Hald uskoo, että muissa Pohjoismaissa olutkulttuurin kehitys on samansuuntainen.

Tupakkalaki kiristyy

Peruspalveluministeri Paula Risikko haluaa korottaa tupakan hintaa ja rajoittaa sen saatavuutta. Ministeri haluaa vähittäismyynnin luvanvaraiseksi ja luvan maksulliseksi. Hän myös uskoo että hintojen korotus on tehokkain tapa vähentää nuorten tupakointia.

Meccan ystävänpäivä

Ravintola Mecca tarjoaa 14.2. ystävänpäivän kunniaksi yksin illastaville jälkiruoan veloituksetta. Ruokasaliin katetaan pitkä pöytä, johon jokainen yksin illastava voi asettua. Aperitiiviksi baaritiimi on kehittänyt Heart Connector -cocktailin, jossa on muun muassa mangolla maustettua vodkaa ja mansikoita.

Mecca, Korkeavuorenkatu 34

Gravitaatio Onnelassa

Entropy rakentaa oman bilehuoneensa teekkareiden laskiaistiistairiehan jatkoille, Gravitaatioon. Suoraan mäestä soittamaan saapuvat Milla Lehto, Muffler ja Iku. Aiemmista vuosista poiketen bileitä ei järjestetä Otaniemen Dipolissa, vaan Royal Onnelassa. Entropy järjesti 2000-luvun alussa Onnelassa myös Elements-klubia.

Déjà Vu Royal Onnelassa 5.2. Liput 13 e.

Dennis Ferrer Redrumissa

Mitä kuuluu New Yorkin house-musiikille? Sitä tulee Helsinkiin asti selvittämään NY house -veteraani Dennis Ferrer, joka tuli 2000-luvun alussa tunnetuksi siitä, että hän yhdisti houseen afrovaikutteita ja gospel-soundia. Ferreriä lämmittelee Cosmic City -klubin isäntä Lil’ Tony.

Cosmic City – New York Calling Redrumissa 2.2. Liput 12 e (8 e ennen klo 23).

Jättimäiset allasbileet

Serena muuttuu neljättä kertaa 1 500 bilettäjän paratiisiksi helmikuun alussa. Pacifique-tapahtuma valtaa vesipuiston yli 40 deejiin voimin. Mukana ovat esimerkiksi Orkidea, JS16, Lil’ Tony, Ihana All Stars, DanceteriA All Stars, Alex Kunnari, DJ K2, Pablo Steffa ja monta, monta muuta. Seitsemän tuntia kestävät kemut juontaa Cristal Snow. Pukeutumiskoodina uimapuku ja biitsilelut. Ja liput kannattaa ostaa etukäteen, sillä Pacifique on ollut loppuunmyyty kaikkina aikaisempina kertoina.

Pacifique Évo Serenassa 9.2. Liput 42 e. Pre-party Jackifique Kuudennella Linjalla 8.2. Liput 8 e (Pacifique-lipulla 4 e).

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi