Kuultua

Helsingin klubi- ja ravintolauutiset

Pekka Nuikki, kaupungin paras viiniguru vuodelta 2006.
Pekka Nuikki, kaupungin paras viiniguru vuodelta 2006.

Huippuviinejä lentoasemalla

Helmikuun puolessa välissä Helsinki-Vantaan lentoasemalle avasi Wine & View -viinibaari. Aamukuudesta iltakahdeksaan tarjolla on kattava valikoima moderneja viinejä, mutta erikoiseksi W & V:n tekee se, että saatavilla on myös laseittain viittä viikoittain vaihtuvaa huippuviiniä, jotka on valittu maailman tuhannen parhaan viinin joukosta. Tämän FINE Wine Bar -konseptin ovat kehittäneet viiniasiantuntijat Juha Lihtonen ja Pekka Nuikki. Valikoimiin kuuluu myös tapaksia, vuoden -66 Piper-Heidsieck-samppanjaa sekä kiinalaista viiniä(!).

Wine & View, ulkomaan terminaalin porttialue, portti 28

Korjaamon remppa valmis

Korjaamon baari avataan uudistettuna perjantaina 29. helmikuuta. Uusittua on paitsi väritys myös myöhäisemmät aukioloajat sekä ruokatarjonta. Salaatit ovat vaihtuneet lämpimiin toasteihin ja tapaksiin. Yläkerran lounge toimii alkuviikosta pelisalina. Siellä voi pelata pokeria, pleikkaria sekä lautapelejä. Korjaamon Kuukauden taiteilija on Henri Häkkinen.

Korjaamo, Töölönkatu 51

Tablo lopetti

Salmisaaressa, sisustusliike Skannon tiloissa toiminut Tablo on lopettanut toimintansa. Henkilökunta siirtyy yhtiön muihin ravintoloihin, Kiasmaan ja Ateneumiin. Tabloa pyöritti Capital Catering.

Tablo, Porkkalankatu 13

Mecca goes Israel

Ravintola Meccan maaliskuun teemana on Israel. Golan-viikoilla on tarjolla israelilaishenkistä ruokaa sekä viinitalo Golan Heights Wineryn viinejä. Menun on suunnitellut keittiöpäällikkö Petteri Luoto. Israel Food Menun hinta on 63 e. Menu on myynnissä 10.–22.3.

Mecca, Korkeavuorenkatu 34

Alkoholinkulutus kasvussa

Alkoholin kulutus kasvoi Suomessa viime vuonna 3 prosenttia. Asukasta kohden 100-prosenttista alkoholia juotiin 10,5 litraa. Suomi ei ole kuitenkaan Euroopan juopoin maa vaan edelle kiilaavat vielä muun muassa Unkari, Saksa, Itävalta ja Espanja. Alkojen määrä lisääntyi Suomessa viime vuonna seitsemällä, mutta ravintoloita ja elintarvikeliikkeitä oli edellisvuotta vähemmän.

Rafla.fi avautui

Center-Inn-ravintolaketjun ja Santa Fé -ravintoloiden myyntipalvelu yhdistettiin saman katon alle, Rafla.fi:hin. Sivuilta löytyy 12 ravintolan palvelut, yhteystiedot sekä lounaslistat. Santa Fé -ravintoloihin kuuluvat Santa Fén ohella muun muassa Grande Grill ja Morrison’s, Center-Inniin esimerkiksi Michelle, La Famiglia ja Raffaello. Molemmat ketjut omistaa Henri Klimscheffskij.

www.rafla.fi

Restel huipputulokseen

Restel-konserni ylsi historiansa parhaaseen tulokseen. Liikevoittoa kertyi viime vuonna 34,7 miljoonaa euroa. Parannusta edellisvuoteen oli 8,3 prosenttia. Restelin brändejä ovat mm. Cumulus, Rantasipi, Golden Rax, Hemingway´s, sekä Shell HelmiSimpukka.

Rokkimenut Ilveksessä

Maaliskuusta alkaen ravintola Ilveksessä voi makustella, mistä rokkarien reseptit ovat kotoisin. Muusikoita on saatu nimittäin Tavastialta kyökin puolelle. Maaliskuun Rokkimenun on suunnitellut CMX:n A. W. Yrjänä, huhtikuun keitoksista vastaa Herra Ylppö. Muusikoiden apuna on ollut Ilveksen pääkokki Nana Loukeinen ja juomasuosituksista vastaa Juhani Merimaa. Kuukausittain vaihtuvat kolmen ruokalajin menut kustantavat noin 25 euroa. “Tarkoitus tehdä menuista myöhemmin myös keittokirja”, kertoo Merimaa.

Ravintola Ilves, Urho Kekkosen katu 4–6

Bläkistä ei tutkintaa

Sisäministeriön tekemä tutkintapyyntö yksityisklubi Bläkin ja vedonlyöntitoimisto Ladbrokersin yhteistyöstä ei johda rikostutkintaan. Suomen arpajaislaki kieltää ulkomaisten rahapelien mainostuksen, mutta Bläkin avajaisten uutisoinnissa Bläkin seinää koristi lakana, jossa oli Ladbrokersin logoja.

Bläk, Simonkatu 8

Chico’sin Chiliviikot

Chico’sin Chiliviikot jatkuvat perjantaihin 29.2. saakka. Tulisia annoksia on tarjolla kuusi vaihtoehtoa: tortillaa, kanaa, hampurilaista, pihviä sekä jopa chilipaprikalla ryyditettyä jälkkäriä. S-etukorttia vilauttamalla saa annoksista euron alennuksen.

Chico´s, Hietalahdenranta 5, Hämeentie 109–111, Sello, Itäkeskus, Kluuvi

Tryffeliviikot Seratassa

Italialaishenkinen ravintola Serata tarjoaa maaliskuun 10.–15. päivä mustaa tryffeliä. Sitä on kastikkeissa, siitä on tehty majoneesia sekä pyreetä, ja sitä on karamellisoitu. Kolmen ruokalajin tryffelimenu kustantaa 51 euroa, neljän 63 euroa. Annoksia saa myös yksittäin. Esimerkiksi ahvenanmaalaista karitsanpotkaa, hunajajuureksia ja Barolo-tryffelikastiketta saa 29,50 eurolla.

Serata, Bulevardi 32

Vuoden viini Etelä-Afrikasta

Vuoden viinit on maisteltu. Eli käytännössä 484 viiniä 25:ssä eri sarjassa. Voittajaksi, platinamitalin saajaksi ja vuoden viiniksi -08 selviytyi eteläafrikkalainen KWV Cathedral Cellar Merlot 2002, jonka tuoksussa on savua, nahkaa ja minttua. Maussa marjoja ja tilliä. Voittajaviini kuuluu Alkon tilausvalikoimaan, ja se kustantaa 12,96 euroa.

Italialaista Kalliossa

Viime joulukuussa Kallioon avattu Ristorante Papa Carlo on kerännyt lyhyessä ajassa joukon kanta-asiakkaita. Viiniköynnöksillä ja valurautavalaisimilla koristellussa 50 asiakaspaikan ravintolassa on hiiligrilli ja annokset valmistuvat leipää myöten omassa keittiössä. Alkuruoat maksavat alle kympin ja pastatkin vain 12 euroa. Vaikka pääpaino ruoissa onkin italialaisessa keittiössä, hanasta löytyy kahta saksalaista olutta: Paulaner Hefe-Weisbieriä ja Warsteineria. Lähiaikoina Papa Carlosta voi kysellä myös lounasta.

Ristorante Papa Carlo Kaarlenkatu 7

Uusi klubibrandi kaupunkiin

Klubipuolella tapahtuu. Helmikuun lopussa alkunsa saa uusi klubibrandi Clinic, jonka nimen alla tarjoillaan tyylisuuntia psytrancesta houseen. Ensimmäiset kemut järjestää karkauspäivänä alaosasto Underground Clinic. Pääosassa on ensimmäistä kertaa Suomessa vieraileva italo-DJ Joe T. Vannelli. Milanossa Supalova-klubia isännöivä Vannelli palkittiin jo vuonna 1999 Ibizan DJ Awardsissa työstään klubikulttuurin eteen. Avauskemuissa meuhkaavat myös Mr.A ja Easy Coma -kaksikko. Toukokuussa The Clinic -klubilla muuten piipahtavat Above & Beyond.

Underground Clinic Rose Gardenissa 29.2. Liput 10 e.

Deleriumin uusi koti

Oma koti kullan kallis. Delerium on saanut uuden pesän Den Kungliga Klubbenista. Tupareihin on kutsuttu vino pino maan kärkinimiä. Kahdessa tilassa soittavat muun muassa Ness, Miika Kuisma ja Heikki L. Avajaisten kunniaksi kaksi pääsee sisään yhden hinnalla ennen klo 23. Deleriumin proge, trance ja tech house pauhaavat vastaisuudessa Kunkussa kerran kuukaudessa.

Delerium ”We Come Home” Den Kungliga Klubbenissa 29.2. Liput 8 e.

DJ Mag kehui Suomi-musaa

Klubiraamattu DJ Mag huomioi sangen mukavasti kotimaisia elektronisen musiikin tekijöitä helmikuun numerossa. Tommi Sirkiän ja Markku Louhion psy-duon Highpersonic Whomenin albumi Push The Limit sai lehdessä täydet pisteet. Myös Kiwa (mukana myös äsken mainittu Louhio) sai hehkutusta levystään On The Frequency, joka noteerattiin arviolla 4/5. Hyvä pojat, hyvä Suomi. Molemmat levyt ovat muuten Exogenic Recordsin julkaisemia.

www.djmag.com

6 kommenttia

g-string

28.2.2008 16:10

Löytyykö HKI:n keskustasta jotain mestaa jossa voisi tanssia ja siellä soitettaisiin Arctic Monkeyssia, Babyshamplessia, Klaxonssia, Pete Dohertya, Test Iciclesia tai Joy Divisionea?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tietäjä666

29.2.2008 13:26

Kannattaapa kokeilla tuota Lady Moonia. Ainakin goottipopin paratiisi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Titiina

1.3.2008 15:36

No ei kyllä ole Lady Moon mikään tuon musiikkigenren paikka. Se on kun laivan disko. Ennemmin suosittelen Bellyä, jossa tuollaista musiikkia enemmän soitetaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mjaa***

4.3.2008 17:11

Siis käykö tuolla Papa carlossa oikeasti ihmisiä? Aina kun siitä kävelee ohi on paikka tyhjillään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Katariina2

5.3.2008 00:34

Siis tuosta Ladysta: goottipoppia kuukauden viimeiseina torstaina. Siis niin goottia niin goottia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Gourmet-rasti

28.7.2008 13:12

Papa Carlo on auki 17-23, eli se on siis vain illallisravintola. Kyseinen uutinen lounaista on päivätty maaliskuulle, joten meillä on kai hieman erilainen käsitys siitä, mikä on "lähiaikoina". Carlon nettisivuilla ei vihjaistakaan siihen suuntaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi