Kuultua

Helsingin klubi- ja ravintolauutiset

Cuban tarjoileva Jeesus, 1492 euroa.
Cuban tarjoileva Jeesus, 1492 euroa.

US Today Helsingin yössä

Arvostettu ja suuri amerikkalainen US Today -lehti piipahti Helsingin yössä – ja nautti kokemastaan. Toimittajat suitsuttavat muun muassa Sports Academyn televisiollista saunaa, Arctic Icebarin hyytävää tunnelmaa sekä Cuba Cafén Personal Jesus -palvelua, jossa on mahdollista varata Jeesus-hahmo seurueen henkilökohtaiseksi viinitarjoilijaksi. Osansa kehuista saavat myös Vinyl, Moskova Baari, Ahjo sekä Onnela. Artikkeli löytyy myös netistä, osoitteesta www.ustoday.com/travel.

Sports Academy, Kaivokatu 8. Arctic Icebar, Yliopistonkatu 5. Cuba!, Erottaja 4

Tosi iso Karhu

Karhu-olutta saa pian todella isoina annoksina, sillä huhtikuun aikana kauppojen hyllyt notkuvat peräti 1,25 litraa vetävistä muovipulloista. Kierrätettävän pakkauksen sisä- ja ulkopinnat ovat PET-muovia ja kuoren ja sisustan välissä on erityinen nylon kerros. Isosta pullosta odotetaan myyntihittiä mökki- ja grillikauteen.

Tony’s Delin Pastaviikot

Tony’s Delin jo ennestäänkin runsaaseen pastatarjontaan on tullut laajennusta, kun paikassa vietetään pastaviikkoja 5.4. saakka. Nyt on saatavilla klassikkojen ohella aitoitalialaisia perinnepastoja. Kiireisille on tarjolla joka päivä vaihtuva Päivän Pasta. Antipasti-pöydästä voi itse koota oman ateriansa.

Tony’s Deli, Bulevardi 7

Pub Peten bilistarjonta paranee

Hietaniemenkadun legendaarisessa Pub Petessä on nyt neljä biljardipöytää, kaksi pöytäcurlingia sekä flipperi. Hankintalistalla ovat pöytäfutis ja toinen flipperi. Pelimiesten kurkku kostuu myös edullisesti. Ajankohdasta riippuen iso tuoppi kustantaa 2,70–3,50 euroa.

Pub Pete, Hietaniemenkatu 7

Kaivo ja Studio 51 takaisin Sedulle

Pitkään tuuliajolla olleet Kaivohuone ja Studio 51 ovat palanneet takaisin SK Ravintoloille. Yhtiö omistaa nyt koko Kaivohuone Oy:n, ja tätä kautta myös Studio 51:n osakekannan. Kaivohuone Oy:n omistuksesta on väännetty kättä jo reilun vuoden ajan ja kiinnostusta ravintolatoimintojen pyörittämiseen on esitetty muiltakin tahoilta. Pattitilanteen aikana yhtiö päätyi jopa Kauppalehden pahamaineiselle protestilistalle.

Kaivohuone, Kaivopuisto.

Studio 51, Freda 51

Manalan uudet yötanssit

Manalan legendaarisiksi muodostuneet yötanssit muuttavat muotoaan. Vastaisuudessa bilebändien sijaan lavalle nousee maamme eturivin pop- ja rock-artisteja sekä paikallisia wanna be -kuuluisuuksia. Ja mitä luvassa? Hybrid Childreniä, Mathau Mikojania ja Kill The Romancea. Jos haluat oman bändisi lavalle, kannattaa sen lobbaaminen aloittaa osoitteesta www.band@botta.fi.

Manala, Töölönkatu 3

Keskustaan designhotelleja

Helsingin Eteläsatamaan on suunnitteilla 320 huoneen hotelli, jonka yhteyteen on kaavailtu myös liikkeitä ja ravintoloita. Myös Katajanokan Kanavaterminaalin paikalle havitellaan hotellia. Hotellin eteen jäävä aukio on tarkoitus nimetä Alvar Aallon mukaan. Molemmat projektit ovat vasta alkuvaiheissa.

ViiniExpossa sataa viinejä

Satoja ellei tuhansia viinejä. Mistä aloittaa? Ehkäpä Tampereen Viinitukun osastolta. Sieltä löydät espanjalaisia viinejä, joita muuten tavoitat vain ravintolassa. Tai sitten Vinetumin osastolla, joka on Ranskasta kasvanut muualle maailmaan. Siinä vain pari valintaa meidät puolestamme. Ravintola-alan ammattilaiset juhlivat Gastrossa ja ViiniExpossa koko loppuviikon.

ViiniExpo lauantaina 15.3. klo 11–18, Pasilan Messukeskus

Nopeasti Kämpissä

Lounas 20 minuutissa (15 e) kuulostaa espanjalaisen lounaan irvikuvalta. Mutta vihreät oliivit ja juustot sekä paistettu lohi ynnä tomaatti ja rosmariinipasta ovat oikeasti maistuvia. J-P Revon keittiö osaa asiansa. Viiden ruokalajin menu baskien ja katalaanien herkuista luvataan tunnissa (60 e).

La Cocina, 2. kerros, Kluuvikatu 4

Vuoden Ravintola!

Gastronomien sedät ja tädit ovat valinneet Vuoden Ravintolan 21. kerran. Valinta osuu poikkeuksellisen nuorekkaasti Eteläespan ja Fabiankinkadun kulmauksen Posteresiin. Jälkiruoista – ja paikan nimestä – huolimatta valitsemme suositukseksi pääruoista vasikanfilee-millefeuille kateenkorva-oliivimuhennoksen rucolapyreen kera (30 e). Postres haluaa parantaa jatkuvasti konseptiaan ja niinpä ravintoloitsija-keittiömestari Samuli Wirgentius lähtee toukokuussa kahdeksi viikoksi Pariisiin kehittämään taitojaan. Ajan hengelle ominaisesti Postres ei ole avoinna sunnuntaina ja maanantaina.

Postres, Eteläesplanadi 8

Pääsiäinen oluissa

Pääsiäinen koittaa varhain ja kuluvana vuonna Alkossa ennennäkemättömin valikoimin pääsiäisoluissa. Pääosin vahvoissa ja lämmittävissä oluissa Skandinaviasta kannattaa bongata kööpenhaminalainen Norrebro Påske Bock (6,64 e), norjalainen Påskegodt (4,46 e) tai ahvenanmaalainen Stallhagen Påsk (1,64 e). Ja sitten lämmittelemään!

Alko, Salomonkatu 1

Kaliforniaa laivoilla

Viking Linen laivojen väki on käynyt Kaliforniassa. Se näkyy buffeteissa, à la cartessa sekä verovapaissa myymälöissä. Vappuun asti, että hitaampikin ehtii reagoida. À la cartessa sävyttävät ennen muuta hietasimpukkakeitto sour dough -leivässä (8 e), lämpimissä San Francisco Sea Bay -lautanen puolikkaine hummereineen (34 e) sekä jälkiruoan aseman yksinään ajava vuoden 2003 Beringer Nightingale (8,50 e).

M/S Mariella ja M/S Gabriella, Katajanokan laituri

Isä Mitron buffet Sipulissa

Isä Mitro kutsuu pääsiäisenä nimikkopäivilleen Sipuliin. Ja jotta juttu – pitkän kaavan illallinen – ei menisi ohi parina viikkona sen jälkeenkin (46 e). Runsaiden mätien jälkeen jatketaan välimerellisesti mezellä ja sitten Pohjolan kylmään sopivalla carvery-lihalla. Ynnä viimeistellään kokonaisuus juustoilla ja hedelmä-pashalla. Namia joululounaiden tapaan.

Sipuli, Kanavaranta 7

Sunrise-kiertue kaupungissa

Vaasan, Jyväskylän ja Joensuun jo kiertänyt Sunrise Winter Tour piipahtaa nyt myös pääkaupungissa. Päätähtenä komeilee nosteessa oleva brittiläinen tuottajadeejii Mike Foyle, jonka ensimmäinen oma biisi Space Guitar päätyi heti maailman parhaiden tiskijukkien levylaukkuihin. Ja vuosi oli 2005. Häntä komppaavat D.N.A., Zwek, Matthew Heath ja Unlive.

Sunrise Winter Tour 2008 Highlightissa 15.3. Liput 6 e.

Elektron tulevaisuus

Soul Kitchen Clubilla kuuluu kummia. Suomalaisen orgaanisen elektron tilaa esittelevät helsinkiläinen kolmikko Trio Tetris, yhden miehen yhtye KA SO RE sekä Kalifornia-Keken ja Stiletti-Anan koominen, mutta toimiva JESSE, jonka takaa-ajo-kasarielektro menee täydestä kuin väärä raha.

Soul Kitchen Club Kuudennella Linjalla 22.3. Liput 8 e.

Jori Hulkkosen uutuus

Lapin poika, Jori Hulkkonen, julkaisee uuden levynsä CD-formaatissa vain Suomessa. Kotimaisuus näkyy levyllä muutenkin. Errare Machinale Est levyn kappaleen nimet on käännetty suomeksi. Levyllä vierailevat Jimi Tenor, John Foxx sekä Jerry Valuri. Levy julkaistaan 26.3., mutta sitä ennen maistiaisia voi kuulla Redrumissa. Maestron lisäksi mukana notkuvat Sasse ja Lil’ Tony.

Cosmic City presents Jori Hulkkonen record release party Redrumissa 15.3. Liput 10 e.

1 kommentti

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi