Kuultua

Helsingin ravintola- ja klubiuutiset

Michelin-ukko yllätti

Hei, Michelin-tarkastaja on oikeasti käynyt Helsingissä kuluvana vuonna! Sen tuloksena kaupungissa on kaksi uutta tähtiravintolaa, Carma ja Postres. Helsingin huippukeittiöt mahtuvat pariin kortteliin, kun Chez Dominique säilytti kaksi tähteään. Myös Demo piti tähtensä, mutta G.W. Sundmans menetti omansa. Demon isäntien Grotesk sekä samojen korttelien Olo saivat hyvän hinta-laatusuhteen Bib Gourmand -maininnan.

Chez Dominique, Rikhardinkatu 4. Postres, Eteläesplanadi 8. Carma, Ludvigingatu 3–5

Belgialainen olut Tanskasta

Hyss, tämä on vielä salaisuus, mutta kuulitte sen täällä ensin. Sinebrychoffin seuraava hanassa tarjottava kausiolut on tanskalainen Jacobsen Extra Pils. 5,5 %:n vahvuinen kesän (!) kausiolut tulee myyntiin 5.5. Olut tulee Isäntä-Carlsbergin koepanimolta, ja siinä korostuu mausteisuus.

Painobaari, Postikuja 2

Kamppiin uusia ravintoloita

Kampin kauppakeskukseen avattiin neljä uutta ravintolaa. Ravintolat sijoittuvat ns. Sähkötalon kahteen alimpaan kerrokseen. Kaikki ravintolat; Il Duetto, Pastamania, Il Sogno ja Daruma Sushi on sisustettu Artekin huonekaluilla, kunnioittaen Alvar Aallon suunnitteleman talon henkeä. Sähkötalo toimi aiemmin Helsingin Energian pääkonttorina.

Sähkötalo, Kauppakeskus Kamppi

Sininen palasi Lahteen

Voimakkaasti humaloitu ja kullankeltainen Sininen palaa Hartwall Lahden valikoimaan. Neljä ja puoliprosenttisena se myydään tölkeissä lähinnä vähittäiskaupoissa mutta myös ravintoloista löytyy. Kannattaa etsiä – vaikka sitten lähikaupasta.

Raku Yan uusi menu

Etelärannan japanilainen ravintola Raku Ya on uudistanut ruokalistansa. Uusi lista on saanut kimmokkeen izakaya-perinteestä, jossa pöytä täyttyy pienistä yhteisistä annoksista. Myös viinilistaa on freesattu hyvillä oman rahan tuotteilla. Huhtikuusta alkaen Raku Ya on avoinna myös perjantaisin eli vain maanantaina ja sunnuntaina ovet ovat säpissä.

Raku Ya, Eteläranta 14

Baristamestaruus Turkuun

Turkulainen Mikko Haahti on valittu Vuoden Baristaksi Suomen Erikoiskahviyhdistyksen Gastro-messuilla järjestämässä kilpailussa. Haahtin vapaavalintainen juoma oli Mansikkamaccihiato. Yhdeksättä kertaa valittu Vuoden Barista edustaa Suomea Championship -kisassa Kööpenhaminassa ensi juhannuksena. Mikon taidonnäytteitä voi maistaa Turun Cafe Artissa.

Cafe Art, Läntinen Rantakatu 5, Turku

Poker Saloon avaa

Delifox Ravintolat Oy avaa pääsiäisen jälkeisellä viikolla uuden pokerin ympärille rakennetun ravintolansa Vallillaan. Poker Saloon yhdistää pokerin ja nettipokerin pelaamisen saman katon alle. Pelipaikkoja on yhteensä 40, maksuttomia pöytäturnauksia järjestetään tiistaista lauantaihin ja korteista huolehtivat ammattijakajat. Nettipokeria Saloonissa voi pelata Unibetin kautta. Pelaamisen lisäksi tarjolla hanatuotteita, tex mex -ruokaa ja pelitarvikkeita. Paikka avoinna ti–pe klo 16–02, la klo 14–02.

Poker Saloon, Aleksis Kiven kadun ja Sturenkadun kulmassa

Kesäkausi alkaa!

Tiettävästi ensimmäiset terassikauden avajaiset fiilistellään Helsingin kattojen yllä. Hotelli Tornin 14. kerroksen Ateljee Bar avaa kesäkauden 29.3. klo 14–17. Luvassa on kesädrinkkejä, terassit kahteen suuntaan sekä DJ Slow’n suvigroovea.

Ateljee Bar, Yrjönkatu 26

Apollon K-30-torstait

Apollossa liikkuu torstaisin kypsä liha, sillä ikäraja on hilattu peräti 30:een. Lavalla nähdään myös varttuneempia tähtiä, sillä esiintyjiksi on kiinnitetty muun muassa Vicky Rosti, Eini, Osmos Cosmos ja Taiska. Keskiviikon esiintyjillä kosiskellaan nuorempaa yleisöä sillä listalla ovat mm. Elastinen ja Giant Leap. Maanantaina 30.6. lavalle kiipeää itse John Mayall.

Apollo Live Club, Mannerheimintie 16

2-vuotias Shaker

Ravintola Shaker täyttää maalis-huhtikuun vaihteessa kaksi vuotta ja juhlat kestävät koko viikonlopun. Perjantaista sunnuntaihin listan drinkit ovat tavallista edullisempia ja saattavat paikan flööraajat esitellä uusia temppujakin.

Shaker, Fredrikinkatu 65

Suomessa parhaat pitsantekijät

Suomessa syödään maailman parasta pitsaa, mikäli mittarina käytetään vuosittaista pitsanvalmistuskilpailua New Yorkissa. Italialaiset kilpaveljet olivat epävirallisen MM-kilpailun finaalissa taikinaa kun Pertti Laitinen ja Jarmo Valtari hurmasivat tuomariston savuporo-suppilovahvero-punasipuli-pitsallaan.

Sinustako Olutmestari?

Sinebrychoff ja Viisi Tähteä -lehti etsivät Suomen Olutmestaria. Mestarin tulee hallita oluttietous, eikä persoonallista tarjoilua lasketa haitaksi. Kilpailu toteutetaan kolmessa vaiheessa, aluksi netissä. Finalistit kisaavat voitosta Suomalaisen Oluen Päivänä, 13. lokakuuta. Kilpailuohjeet löytyvät osoitteesta

www.viisitahtea.fi.

Michellen remontti valmis

Ravintola Michellen remonttiurakka on valmis. Yläkerran Café de Paris -ravintola on historiaa, paikalla on loosheilla varustettu itämaishenkinen tila. Alakerran baaritiski on pidentynyt ja seinät ovat saaneet tiiliverhoilun. Samalla tuli tuunatuksi ruokalista. Ravintola on panostanut annosten kokoon ja määrään. Tarjolla on pihvejä, burgereita, salaatteja sekä vanhat klassikot.

Michelle, Mikonkatu 4

Konemusiikin tulevaisuus...

Ja oikealla kuulette tuoreen hard house -hitin. Deejiit toimivat oppaina uuden musiikin ihmemaahan Studio 51:ssä. Seitsemän tuntia kestävään Future Planet -reissuun osallistuu 12 deejiitä, kaksi tanssilattiaa, jonglöörejä sekä yli tuhat bilettäjää. Ohjaimissa esimerkiksi Proteus, Neon, Anton Sonin, Jokke, Efo, Genki, Indigo ja Cosmo.

Future Planet Studio 51:ssä 28.3. Liput 8 e.

... ja menneisyys

Ibizan klassikot, acid house ja vanha tekno soivat Cosmic City -klubilla huhtikuun ensimmäisen lauantain kunniaksi. Deejiit Mad Jay, Roberto Rodriquez ja Lil’ Tony esittelevät vieraille housen ja teknon historiaa. Ekskursio alkaa vuodesta 1992 ja päättyy viime vuoteen.

Cosmic City Redrumissa 5.4. Liput 8 e.

Viime vuoden parhaat

Basso Gaala vaihtoi nimensä Bassoradio Music Awardsiksi, mutta muuten homma pysyy tutussa formaatissa. BMA:ssa palkitaan vuoden 2007 parhaat elektronisen ja mustan rytmimusiikin tekijät sekä kaupunkikulttuurivaikuttajat. Viime vuonna ääniä annettiin yli 40 000. Voit vaikuttaa valintoihin aprillipäivään asti osoitteessa www.basso.fi.

Bassoradio Music Awards Virgin Oil Co:ssa 4.4.

4 kommenttia

Helsingin ulkopuolinen

30.3.2008 12:08

Miksi vitussa täällä käsitellään VAIN helsinkiä. 80% asuu sen alueen ulkopuolella...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mongolian Eyes

31.3.2008 03:28

Niin, voisiko tuosta lehden nimestä jotain päätellä että miksi käsitellään kaupungin asioita...idioootti!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

nörtti

5.4.2008 03:49

ei se idiootiksi tee, jos kysyy. Eikö parempi tuumaus olisi että Suomen ulkopuolellakin on elämää. Mutta johonkin se raja pitää vetää ja ehkä City -lehti toimii paremmin kaupunkilehtenä metroseksuaaleille kuin maalaisisäntien peräkammarin almanakkana.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ehkäpä...

12.4.2008 19:17

Ehkäpä teidän hesalaistenkin olisi aika tietää, että on myös muita kaupunkeja. Muuallakin suomessa on elämää. Helsingissä huonoin meno koko suomessa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi