Kuultua

Helsingin klubi- ja ravintolauutiset

Sakke Järvenpää suunnitteli sokkelon.
Sakke Järvenpää suunnitteli sokkelon.

Olutkellari avasi

Olutkellari on viimeisin mallasjuomien kehto Kruununhaassa. Sakke Järvenpään suunnittelemasta viihtyisästä, sokkeloista kellariravintolassa löytyy myös tupakka- ja sikarihuone. Sekä ennen muuta esimerkillinen valikoima koti- ja ulkomaisten pienpanimoiden oluita. Kellarimestarina toimii aiemmin ”Kala”-olutravintoloista vastannut Samu Wikström.

Olutkellari, Hallituskatu 3

Laivakoira vaihtoi omistajaa

Tehtaankadulla vuodesta 1988 toiminut Laivakoira on lopetettu, ja tiloihin avataan toukokuun aikana uusi ravintola. Kiinteistössä on harjoitettu ravintolatoimintaa jo vuodesta 1936.

Laivakoira, Tehtaankatu 34

Ö Eestin paras ravintola

Alan ammattilaiset ovat valinneet Eestin 50 parasta ravintolaa. Ykköseksi selvisi Tallinnan sataman makasiineissa sijaitseva tunnelmallinen Ö. Toiseksi tuli Bocca ja pronssille Gloria. Äänestys suoritettiin samalla menetelmällä, jolla brittiläinen Restaurant Magazine listaa vuosittain maailman parhaat ravintolat.

Ö, Mere pst 6E, Tallinna. www.restoran-o.ee

Rakenna lentokone ja voita

Red Bull tuo vihdoin Suomeen maailmalla suurta innostusta herättäneen lentokisan. Kilpailu käydään Hakaniemessä sunnuntaina 24.8. Haku on käynnissä Red Bullin nettisivuilla, ja raati kelpuuttaa kisaan mukaan 50 tiimiä. Tarkoituksena on lentää itse rakennetulla lentokoneella mahdollisimman pitkälle. Laskualustana toimii Itämeri. Parhaimmillaan maailmalla lentokisaa on seurannut paikan päällä 250 000 katsojaa.

http://www.redbulllentopaiva.fi/

SK:lla retee meininki

Osassa SK Ravintoloiden yökerhoja on toukokuun ajan käynnissä Retee meininki -kampanjaviikot. Keskiviikkoisin ja torstaisin sisäänpääsy on vapaa, ja ravintoloissa arvotaan vapaalippuja juhannuksen RMJ-festivaaleille. Kaikki tarjoukset ovat nähtävillä ravintoloissa.

Lux, Kauppakeskus Kamppi.

Royal Onnela, Fredrikinkatu 48

Niko ja Mehdi Hankoon

Den Kungliga Klubbenin ravintoloitsijat Niko Hallamäki ja Mehdi Younes avaavat kesäkuussa Hangon makasiinien vieressä sijaitsevaan rakennukseen yökerhon. Tivoli on auki kesäkuun alusta elokuuhun. Paikkaan tulee myös iso terassi.

Tivoli, Hangon vierasvenesatama

Cumuluksessa viides yö ilmainen

Restelin hotellimajoituksista kannattaa kesän aikana kerätä leimat talteen, sillä 100 nopeinta saa neljällä leimalla ilmaisen hotelliyön. Passia voi kysellä hotelleista tai Shellin huoltamoilta.

Cumulus, Kaisaniemenkatu 7

Paul Bocuse Norjassa

Nyt jos koskaan kannattaa lähteä Norjaan. Yksi maailman arvostetuimmista keittiömestareista, ranskalainen Paul Bocuse, vierailee kesä-heinäkuun vaihteessa yhdessä Euroopan kulttuuripääkaupungeista, Norjan Stavangerissa, valmistamassa pikaruokaa. Gourmet Fast Food -menu kustantaa maestron valmistamana alle 10 euroa.

Culinary Stavanger 08, 30.6.–2.7.

Urkki teki oman sahdin

Ripeimmät pääsevät maistamaan St. Urho’s pubin perinteisillä sahtipäivillä talon omaa Pyhän Urhon sahtia. Sen on pannut ravintolapäällikkö Esa Mustonen ravintolapanimo Perhossa, niin ikään Töölössä. Urkin sahtipäivät käynnistyivät päivää ennen tämän lehden ilmestymistä, joten kipin kapin maistamaan!

St. Urho’s Pub, Museokatu 10

Teerenpelissä stadilaista olutta

Oluenpano on käynnistynyt Kampin Teerenpelissä. Laitteet ovat samat kuin nykyisin Kaislaan kuuluvassa entisessä Kaisaniemen Teerenpelissä, ja olutmestarina toimii edelleen Mikko Salmi. Liikkeelle lähdettiin Leuhkalassella, joka on reilusti kuivahumaloitu bitter ale. Pintahiivaoluen alkoholipitoisuus on 4,7 %. Teerenepelin panimo on pystytetty ravintolan toiseen kerrokseen, missä tullaan jatkossakin valmistamaan erikoisoluita pääkaupunkilaisten iloksi.

Teerenpeli, Olavinkatu 2

Vesi on viiniä kalliimpaa

Niin ainakin Veen-veden kohdalla Alkossa. Ravintoloista tuttu, Antti Eklundin suunnittelemaan pulloon pakattu Veen on tullut pitkäripaisen valikoimaan hintaan 4,34 euroa per 66 senttilitran pullo. Litrahinta 6,58 euroa on kalliimpi kuin esimerkiksi Omppu-viinin (4,99 e per 75 cl eli 6,52 e litralta). Veen Art -näyttely on avattu Klaus Kurjessa.

Ilmatar, Bulevardi 2

Nuevo matkaa Kataloniaan

Timo Keinänen on suunnitellut Nuevoon katalonialaisen menun (44 e). Pintxos-alkupalojen jälkeen syvennytään paahdetun vasikanfileen sekä mantelilla maustetun crema catalanan pariin. Keinänen on joukkoineen pyröräyttänyt peliin myös Nuevon uuden, kesän voimassa olevan ruokalistan.

Nuevo, Sofiankatu 4.

Mansikoita ja samppanjaa Sipulissa

Tony Hienosen keittiö on suunnitellut neljän ruokalajin menun (64 e), jota tarjoillaan kesäkuun loppuun. Parsan ja parmesanin jälkeen nautitaan vasikkaa kahteen tapaan sekä portviinikastiketta, kotimaisia vuohenjuustoja ynnä mansikoita ja samppanjaa. Katutason Bar Kanava on auki joka päivä koko kesän 2.6. alkaen.

Sipuli, Kanavaranta 7.

Savoyssa juhlabrunssi

Savoyssa pidetään kesän ja ravintolan 71-vuotispäivän kunniaksi brunssi lauantaina 1.6. klo 11-16. Noutopöydän antimet sisältävät mm. hummeria ja kurkkuhyytelöä, ahvencheviceheä ja avokadokreemiä, munakokkeloia ja maalaismakkaroita sekä pöytiin tarjoiltuna jugurittipannocottaa ja mansikkasorbettia. 70 euron brunssi sisältää lasillisen Bollingerin samppanjaa.

Savoy, Eteläesplanadi 14.

Royalille uudet numerot

Royal Ravintoloiden puhelinnumerot ovat muuttuneet. Kaupungin suurin yksityinen ravintoloitsija pyrkii näin kehittämään palveluaan. Royalin uudet, kahdeksannumeroiset numerot ovat 6128-alkuisia.

Spåralla pubikierrokselle

Suomen ainoa ravintolaraitiovaunu, Spårakoff on jälleen liikenteessä. Kyytiin voi hypätä Mikonkadun, Linnanmäen, Oopperatalon, Ylioppilastalon tai Kauppatorin pysäkiltä. Kierros kestää tunnin.

Redrum 1 v

Vuorikadun klubikellari Redrum täyttää vuoden. 24.5.2007 avautuneen paikan juhlallisuuksista vastaa Lil’ Tonyn luotsaama Cosmic City -klubi. Synttärivieraaksi saapuu suoraan Zürichistä tekno-deejii Deetron, joka on villinnyt klubeja ympäri Eurooppaa Detroit-tyylisellä teknollaan ja kolmella levysoittimella.

Redrumin 1 year anniversary 24.5. Liput 10 e.

Twisted kaupunkiin

Yli kymmenen vuotta psy trancea ja downtempoa julkaissut brittiläinen levylafkalegenda Twisted Records piipahtaa artisteineen kaupungissa toukokuussa. Studio 51:ssä notkuvat viisi vuotta sitten debyyttialbumillaan kohauttanut Ott sekä Prometheus ja Younger Brother.

Neo presents Twisted Night in Helsinki 24.5. Liput 12 e.

Lavatanssit

Mbarin terassilla tanhutaan viitenä kesälauantaina lavatansseja klo 19 alkaen. Tarkkaan ottaen kotimaiset konemuusikot sovittavat vanhat jenkat ja 60-luvun iskelmäveisut drum’n’bass-rytmeihin ja italodiskoon. Avajaisissa tanssitohtorena toimivat Large Amount of Soul. L.A.O.S:in lisäksi viihdyttämässä ovat Hanski ja Tony Sirén. Dresscodea ei ole, mutta lavatanssihenkiset asusteet toivottavia. Seuraavat tanssit 7.6.

Lavatanssien avajaiset 24.5. Vapaa pääsy.

Kuningassoundi

Uusi rytmimusiikki-ilta starttaa Vanhankaupunginkosken äärellä. Joka perjantaisista terassikarkeloista vastaavat Nopsajalka ja DJ Svengali. Ja kuten voi päätellä, luvassa on reggaeta ja räppiä. Avajaisissa kuullaan Raappanaa, seuraavilla kerroilla Asaa, Jodarokia ja Paarmaa. Kekkerit alkavat aina klo 17, ja artisti nousee lavalle klo 19. Terassikemut jatkuvat elokuun loppuun asti joka perjantai juhannusta lukuun ottamatta.

Kuningassoundi Ravintola Helsingessä alkaen 23.5. Vapaa pääsy.

2 kommenttia

lars2000

24.5.2008 14:27

luulisi, että cityn toimittaja tietäisi mikä on klaus K:n oikea nimi (on ollut jo viimeiset kolme vuotta)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

blay

30.5.2008 16:29

Kuvassahan ei siis ole Sakke Järvenpää vaan näyttää olevan Mauri Sumen jos oikein tunnistin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi