Kuultua

Helsingin klubi- ja ravintolauutiset

Tapani Rinteen ja DJ Slow’n Slowhill soi hotellilevyllä.
Tapani Rinteen ja DJ Slow’n Slowhill soi hotellilevyllä.

Klaus K julkaisi albumin

Suomen ensimmäisen design-hotellin, Klaus K:n, tunnelmaa mukailevaa musiikkia on nyt kerätty kokoelma-cd:lle. Neljäntoista raidan From Dark to Light -albumille on kelpuutettu myös paljon kotimaista musiikkia. Levyllä tunnelmoivat muun muassa Slowhill, Fat Beat Soundsystem sekä Angelit. Otteita levystä voi kuunnella osoitteessa klauskhotel.com ja samassa osoitteessa voi tehdä myös kaupat, jos ei hotellille asti ennätä. Levyä myydään 25 euron hintaan.

Klaus K Hotel, Bulevardi 2

Terassitalentin metsästys

Golden Cap etsii Suomen viileimpiä terassikärpäsiä. Mikäli sinulla on poikkeuksellisia kykyjä käynnistää bileitä, viihdyttää tai flirttailla, laita hakemus sisään ja videoklippi liitteeksi osoitteessa goldencap.fi. Raadin valitsemat hahmot kisaavat Helsingin osakisan voitosta Fanny Goes to Hollywoodissa.

Fanny Goes to Hollywood, Sinebrychoffin puisto

Jeesus alennusmyynnissä

Cuban Personal Jesus -palvelu on myynnissä koko kesän ajan 500 eurolla. Hinta sisältää henkilökohtaisen Jesus-tarjoilijan koko illaksi sekä luonnollisesti viinit seurueelle. Cuba Café siirtyy myös Happy hour -ruokiin. Joka keskiviikko elokuun loppuun asti baariin katetaan klo 18 tapas-pöytä josta saa syödä niin paljon kuin ennättää viiden euron sisäänpääsymaksua vastaan. Kesäsunnuntait taas on varattu Club Fiiat 600:lle, jossa tuunausmusiikista vastaavat deejiit Stefu, Käpä, Kimmo O, Kelju K ja 3rd.

Cuba Café, Erottajankatu 4

Subway kasvaa vauhdilla

Suomen 51. Subway on avattu Kallioon. Ketjun tavoitteena on saavuttaa sadan ravintolan raja vuoden 2010 loppuun mennessä. Yhdysvalloissa perustetun ketjun ravintolat toimivat Suomessa franchising-periaatteella.

Subway, Porthaninkatu 7

Rennot sunnuntait

Boathouse groovaa sunnuntaisin letkeästi. Meren äärellä levysoittimen neulaa nostelevat mm. dj:t Borzin, Teo ja Snorkkeli. Sään salliessa Lazy Sunday -bileet järjestetään ulkona, kosteammilla keleillä sisällä.

Boathouse HSS, Liuskasaari

SK Silverillä sisään

SK Ravintoloiden Silver-kanta-asiakaskortilla pääsee perjantaisin ilmaiseksi sisään kaikkiin ketjun ravintoloihin seuralaisen kanssa. Etu on voimassa klo 24 saakka. Kortilla saa myös 15 prosentin alennuksen Coloradon ja Schönes Fräuleinin à la carte -hinnoista. Kortin voi tilata osoitteesta membercard.fi.

Colorado: Kaisaniemenkatu 4, Forum ja Simonkatu 9. Schönes Fräulein: Simonkatu 8

Vuoden Nuori Sommelier

Savoyn Antti Uusitalo on valittu Vuoden Nuoreksi Sommalieriksi. Valinnan teki Chaine de Rotisseurs Paistinkääntäjät -järjestö. Voittaja edustaa Suomea kansainvälisessä kilpailussa Wienissä ensi lokakuussa.

Savoy, Eteläesplanadi 14

Pieni luksushotelli

Royal Ravintoloiden ensi vuoden alussa avaama hotelli Haven on jo ennen avaustaan hyväksytty Small Luxury Hotels of the Worldin markkinointiyhteisöön. Haven on ensimmäinen järjestön hotelli Suomessa. Nälän tyydyttävät saman kiinteistön Havis, G.W. Sundmans ja Sundmans Krog.

Hotel Haven, Unioninkatu 17.

Aarne U. Mäkinen eläköityy

Tuotevalvontakeskuksen pitkäaikainen osastopäällikkö, legendaarinen Aarne U. Mäkinen jää eläkkeelle kesäkuun alussa. 40-vuotisen työuransa aikana Mäkinen on ollut STTV:n lisäksi muun muassa Alkon palveluksessa. Mäkisen saapikkaat täyttää varatuomari Jukka Havula.

Kesävalkkari Ranskasta

Kyllä ranskalaiset viininteon osaavat edullisestikin, kun sille päälle osuvat. Hyvä esimerkki on kesän uutuus, niukasti puolikuiva Floria (6,22 e). Tuoreen vuosikerran hedelmäinen ja ilahduttava tulokas. Kesän roseeviineistä istuvat suuhun nurmikolla ja pöydässä niin ikään eteläranskalainen Tortoise Creek Syrah (6,98 e) sekä australiainen Oxford Landing Cabernet (9,05 e). Sekä lipitykseen että kesäiselle ruualle.

Mannerheimille kahvila

Savoy tunnetaan Mannerheimin nimikkopöydästään, nyt Marski on saanut nimikkokahvilan kivenheiton päähän patsastaan Mannerheimintielle. Lasipalatsin kahvilan kesäterassi tarjoaa talon oman leipurin leipomia kakkuja, pullia ja täytettyä leipiä.

Café Mannerheim. Mannerheimintie 22–24.

Vespa auki pyhinä

Turistit täyttävät kaupungin kesäisin, mutta heidän lisäkseen natiivit noteeraavat ilolla Vespan terassin, baarin ja yläkerran ruokaravintolan aukiolon sunnuntaisin. Kaupunki on pieni, mutta oliko sattumaa, että Vespan ja Michellen terassien avajaisia vietettiin samanaikaisesti?

Vespa, Eteläesplanadi 22.

Sushia Nauvossa

Helsinki levittäytyy kesällä muualle Suomeen myös sushissa. Helsinkiläisiä sushiravintoloita perustanut Kimmo Jylhä on konsultoinut sushibaarin Nauvoon. Heikki Hurskaisen isännöimä Samurai Sushi Nagu lähtee liikkeelle lähinnä takeaway-periaatteella ja taksiveneen toimituksin, mutta terassille mahtuu maistelemaan, mitä nauvolaisten kalastajien saaliista on päivittäin saatu aikaan.

Samurai Suhi Nagu, Nauvo.

Angelov kovassa seurassa

Savoyn sommelier Samuil Angelov pärjäsi hyvin viinitarjoilijoiden EM-kisassa Bulgariassa. Entisen Runartin samppanjatalon sponsoroiman kisan suomalaisen tuomarin Pekka Mustonen arvioi – ja vain kolme parasta julkistetaan - Angelovin sijoittuneen lopputuloksissa kuudennesta kahdeksanneksi. Voiton vei turkkilainen Isa Bal, joka työskentelee kolmen Michelin-tähden Fat Duckissa Lontoon lähistöllä.

Savoy, Eteläespalandi 14.

Uusi reggae-klubi

Torstai on reggaeta täynnä. Family Sound -kollektiivin uusi kuukausittainen, juurevaan musiikkiin pureutuva Club Riddim juhlii avajaisiaan Kallion Libertéssä. Päävieraaksi piti alun perin saapua Etelä-Afrikan reggaeylpeys Zoro, mutta hän joutui perumaan kaikki kesän keikkansa. Zoron mentävän aukon paikkaa kovassa nosteessa oleva gambialainen Rebellion the Recaller. Tarjolla on myös seuraavat soundit: saksalainen City Lock Sound, Pouta Sound ja toki isännät Family Sound.

Club Riddimin avajaiset Libertéssa 12.6. klo 20 alkaen. Liput 9 e.

Terassiklubi avaa

N.Gesellen ja Tony Profondon luotsaama kesäklubi Mixxed starttaa kautensa kesäkuun ensimmäisenä lauantaina. Elektro- ja houserytmit kaikuvat Bio Rexin terassilla iltakuudesta aina yökahteen asti. Klubi-isäntien lisäksi terassiveisuja venyttelevät Mr. A, Milla Lehto ja Flight. Eikä sadekaan kastele bileitä, sillä terassin saa katettua markiiseilla.

Mixxed Bio Rexin terassilla 7.6. klo 18 alkaen. Vapaa pääsy.

Basso Festival!

Basson musiikkifestivaali levittäytyy yhdeksi lauantaiksi ja 14 tunniksi ympäri kaupunkia. Klo 12 Koffin puiston ilmaiskonsertissa lavalle nousevat Janna, Accu, Regina ja Pyhimys. Ilta jatkuu Virgin Oilissa, jossa paahtavat Rico Tubbs ja levynkääntömestari DJ Rafik. Rose Gardenissa kuullaan muun muassa brittiläistä d’n’b-tykittäjä Logisticsia, Mbarissa taas Rolandersia ja Cubassa Heikki Liimataista ja Joey Bazeyta.

Basso Festival 7.6.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi