Kuultua

Helsingin klubi- ja ravintolauutiset

Jihuu! Beats and Styles viihdyttää baarikansaa.
Jihuu! Beats and Styles viihdyttää baarikansaa.

Baarifestivaalien avaus Kampissa

Kalenterit esiin. Perinteikkäät Baarifestivaalit kilisevät käyntiin 13. ja 14. elokuuta. Avauskonsertti järjestetään Espan lavan sijaan tänä vuonna Kampin Narinkkatorilla. Lavalle nousevat Uniklubi ja Beats and Styles. Bussikuljetuksia ei enää ole, vaan samaiselta torilta lähtevät ilmaiset taksit festivaaliravintoloihin. Tsekkaa lisäinfo sivulta 33.

Gin pois lonkeroista?

Euroopan Unioni on laatinut asetuksen jonka mukaan gin-sanaa saa käyttää vain tuotteessa, jonka alkoholipitoisuus on 37,5 % tai enemmän. Hartwallin Original Gin Long Drink valmistetaan laimentamalla giniä, Sinebrychoffin Gin Long Drinkin pohjana on maustamaton viina. Ruokakaupoissa myytävät lonkerot on valmistettava käymisteitse.

Thaiger avasi Skannoon

Thaimaalaisravintola Thaiger on täyttänyt Tablon hylkäämän tilan Salmisaaressa. Skannon yhteydessä toimiva ravintola on avoinna arkisin lounaasta iltaseitsemään, lauantaisin klo 10–17. Ravintola on omistajansa, vuonna 1994 Suomeen muuttaneen Chef Wisa Cherddorkin ensimmäinen oma ravintola.

Thaiger, Porkkalankatu 13 G

Tokyo Kalliossa

Fleminginkatu on nousussa. Keväällä avatussa Tokyo-nimisessä ravintolassa yhdistyvät taidegalleria, sushi ja dj-vetoinen musiikki. Sisustuksessa ei fiilistellä pelkästään japanilaisilla tyyleillä, vaan mukaan on otettu vaikutteita myös New Yorkista ja Berliinistä.

Bar Tokyo, Fleminginkatu 13

Mange Sud Laivakoiran tiloihin

Ravintoloitsija Sasu Laukkonen avaa elokuussa perinteikkääseen ravintolakiinteistöön, Tehtaankatu 34:ään kunnianhimoisen, välimerellisiin makuihin panostavan Mange Sud -ravintolan. Paikka on ulkoasultaan hyvin pelkistetty. Aiemmin tiloissa toimi Laivakoira.

Mange Sud, Tehtaankatu 34

Loftiin viinibaari

Ravintola Loftin eteisaulaan on avattu viinibaari, jossa on laaja valikoima viinejä ja mahdollisuus 4 cl:n maisteluannoksiin. Loftin skandinaavisen keittiön teemoina ovat makujen puhtaus, raikkaus ja selkeys.

Loft, Yrjönkatu 18

Uudet rapuviinit

Aromaattinen chileläinen Cono Sur Riesling (7,99 e) on oiva uusi rapuviini. Kukkeutta ja miellyttävää hedelmäisyyttä löytyy. Lihaisalle pääruualle istuu länsiaustralialainen Palandri Estate Cabernet Sauvignon (11,96 e). Sen niin ikään kypsä hedelmäisyys on omiaan kylmille alkupaloille sekä runsaiden makujen grilliruuille.

Helle helli pienpanimoita

Pienten panimoiden voittokulku jatkui Rautatientorin Suuret oluet, pienet panimot -tapahtumassa. Kolmipäiväinen oluttapahtuma keräsi yli 13 000 kävijää, ja seuraavan kerran pienten panimoiden merkeissä juhlitaan ensi vuoden heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Ensiesiintymisensä suorittaneen uusikaupunkilaisen Vakka-Suomen Panimon tuotteita nautitaan pääkaupunkiseudulla seuraavan kerran lokakuussa. Tuolloin Jani Vilpas panee Hyvien Olutravintoloiden Kuukauden Olueksi saksalaistyyppisen savuoluen.

St. Urho’s Pub, Museokatu 10.

Fräuleinille omat oluet

Mustaakarhua, Sinebrychoffin viisiprosenttista, tummaa suklaista uutuutta, saa nyt myös pääkaupunkiseudulla. Olut valmistuu Heikki Vuokon käsissä Porin panimon tontilla sijaitsevassa Schönes Fräuleinin panimoravintolassa. Sieltä tule myös esterisen maltainen, keskioluen vahvuinen Kirjurin vaalea. Schönes Fräulein on lopettanut lounaat lauantaita lukuun ottamatta, ja sunnuntaisin vedetään muutenkin henkeä.

Schönes Fräulein, Simonkatu 8.

Mikä rapukausi

Paras sataan vuoteen. Rapukaudesta enteillään ennätyksellistä, kiitos täplärapujen onnistuneiden istutusten. Ravintoloiden hinnoissa sadon runsaus ei näy, ja niissä nautitaan lähinnä hintavampia jokirapuja. Rapujen ravintolahinta on noin 6,50 e/kpl. Ravustuskausi jatkuu lokakuun loppuun, mutta ravintoloissa kausi loppuu kuukautta aikaisemmin.

NJK, Valkosaari.

Osta oma panimo I

Kuulostaa kivalta, vai mitä? Timo Konttinen pani unelman todeksi ja lunasti Stadin Panimon itselleen. Samalla investoitiin uusiin laitteisiin ja myös pullotuskoneisiin. Suomalaiseen makuun pannaan jouluksi myös lager-olutta. Aiemmin panimo on ollut tunnettu pintahiivaoluistaan.

Osta oma panimo II

Markus Lyyra myy osake-enemmistön Mallaskoskesta. Kesän myötä Häjy Sultan -kondomilla mainetta niittänyt panimo haluaa satsata pullotuslaitteeseen. Nyt kaikki juomat pakataan Seinäjoella tölkkeihin, eikä se ole pääkaupunkiseudulla asuvan Lyyran mielestä järkevää. Jos hinnasta sovitaan, Lyyra on valmis luopumaan vaikka kolmen neljäsosan osakekannastaan.

Osta oma panimo III

Niin, onnistuu se! Nokian Panimo starttaa uusissa käsissä, joihin lukeutuu myös Sinebrychoffin entinen markkinointijohtaja Max Alfthan. Kerran panimomies, aina panimomies, Alfthan toteaa. Nokian Panimon uusia tuulia pääsee maistelemaan Hyvien Olutravintoloiden Kuukauden Oluessa, joka tulee elokuussa Nokialta. Karamellimaltaat hallitsevat Året runt -olutta, jonka 5,7 prosenttia voivat olla petollisen nautittavia.

Janoinen Lohi, Linnankoskenkatu 12.

Raku Yaan uusi keittiömestari

Etelärannan japanilainen ravintola Raku Ya on saanut uuden keittiömestarin. Kimmo Sihvolan jättämät veitset teroittaa suomalais-japanilainen Masato Ikeda, joka on aiemmin työskennellyt Lontoon Nobu Park Lanessa ja Nobu 57th streetissä New Yorkissa. Ikedan myötä Raku Ya siirtyy entistä enemmän koko seurueen kesken jaettaviin annoksiin.

Raku Ya Eteläranta 14

Kossu on kosheria

Näin rabbi Moshe Edelmannin mukaan, emmekä epäile Altian Rajamäellä sijaitsevalla tehtaalla vierailleen uskonmiehen sanaa. Kyseessä on nimenomaan vientiin tarkoitettu maustamaton, 40-prosenttinen Koskenkorva Vodka eikä sokerilla pyöristetty, kaksi pinnaa miedompi Kossu, joka vuodesta toiseen säilyttää suosionsa kansan ja täällä vierailevien ulkomaalaisten suosikkina.

Provencen herkut

Lehtovaara palaa kesälomalta 12.8. klo 17 Tomas Rosenbergin suunnitteleman uuden listan kera. Jotain kuitenkin säilyy: Cityn Kaupungin Parhaaksi valitsema Coeur de filet Proven?ale (vähintään kahdelle, à 32 e/kpl). Härän sisäfile, valkosipuliperunoita ja -voita.

Lehtovaara, Mechelininkatu 39

Ihana päätös

Ihanan viimeiset kesäkekkerit soivat Kaivopuiston Ursulassa elokuun toisena lauantaina. Ball Roomin tanssittavasta housesta vastaavat Ihanan Tomi K, Stede ja Starlars. Toisella puolella meteliä pitävät Super Janne, Smoodie, 3rd C ja Flipperi.

Ihanan päättäjäiset Kaivopuiston Ursulassa 9.8.

Renegade Rosiksessa

Kovia artisteja kaupunkiin tuonut Renegade aloittaa syksyn odotuksen poikkeuksellisesti kotimaisin voimin. Levysoittimia venkslaavat Rosiksessa teknon pioneeri Eliot Ness sekä Casper.

Renegade Rose Gardenissa 9.8. Liput 7 e.

Tiësto ja Kunnari Ibizalla

Jos elokuussa aikoo vielä juhlia Välimeren lämmössä, kannattaa suunnata Ibizalle. Sinne suuntaavat myös trancetaiteilija Tiësto sekä Alex Kunnari. He soittavat samana iltana maailman suurimmassa yökerhossa, 10 000 bilettäjää vetävässä Privilegessa.

In Search of Sunrise 2008 Privilegessa Ibizalla 18.8. Liput 50 e.

1 kommentti

Tokio Bar

15.8.2008 14:57

Bar Tokyon oikea nimihän on Tokio Bar.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi