Kuultua

Helsingin klubi- ja ravintolauutiset

Mehdi ja Niko luottavat uudessa paikassaan nettiselaimen nimeen.
Mehdi ja Niko luottavat uudessa paikassaan nettiselaimen nimeen.

R.I.P. Den Kungliga Klubben

Den Kungliga Klubben haudataan lauantaina 20.9. Samaan tilaan avataan syksyn aikana 20-vuotiaille suunnattu yökerho Opera. Uuden paikan ravintolapäälliköksi on pestattu Niko Kupela KY:ltä. Operan ravintoloitsijoiden, Niko Hallamäen ja Mehdi Younesin hiljattain avaamassa Motelletissa ikäraja on 22.

Den Kungliga Klubben, Mannerheimintie 6 A

Keittiö Bläkiin

Yksityisklubi Bläkiin on rakennettu keittiö. Keittiöpäälliköksi on pestattu Vuoden Kokiksi vuonna 2001 valittu Henry Tikkanen ja keittiömestariksi mm. Lontoon Nobussa työskennellyt Mika Palonen. Huhut klubin kuoppaamisesta voidaan siis tältä erää lopettaa.

Bläk, Simonkatu 8

K35-illat starttaavat Bottalla

Bottan K35-klubi aloittaa syyskautensa 26.9. Tarjolla on tanakka kattaus dj:itä jotka pyörittelivät savikiekkoja jo siihen aikaan kun iPodin hommia hoiteli c-kasetti. Disco K35:n promoottorina häärää Yuhis.

Botta, Museokatu 10

Korjaamon syyskonsertit

Korjaamon uudella puolella, Vaunusalissa nähdään syksyn aikana mielenkiintoisia vieraita. Ensimmäisenä lavalle astuu 18.9. Matti Johannes Koivu joka tulkitsee Irwinin hittejä. Myöhemmin syksyllä Töölössä vierailevat mm. Pepe Deluxe ja Jimi Tenor. Koko ohjelmisto löytyy osoitteesta korjaamo.fi.

Korjaamo, Töölönkatu 51 b

Oktoberfestit kaupungissa

Nahkahousut jalkaan ja hörpylle! Münchenin maailmankuulua Oktoberfestiä on kopioitu iät ja ajat mutta tänä vuonna juhlille on olemassa myös arvoisensa tilat. Schönes Fräuleinissa juhlat käynnistyvät jo 19.9., Rymy-Eetussa syödään pretzeleitä ja ahmitaan litran tuopeista olutta baijerilaishenkisen orkesterin tahtiin 2.-12.10.

Schönes Fräulein, Simonkatu 8

Rymy-Eetu, Erottajankatu 15-17

Itämeri muutti Vantaalle

Vantaalla on nyt kaksi kompleksia, jotka mainostavat palveluitaan vaihtoehtona Ruotsin-laivalle. Vanhan ja tutun Sokos Hotel Vantaan kanssa osin samoille apajille tullut Flamingo tarjoaa paketteja erilaisiin juhliin, vaikkapa polttareihin. Saman katon alta löytyvät mm. keilahalli, kylpylä, privaatti karaokehuone sekä useita ravintoloita, kruununa 2000-paikkainen Club Flamingo. Paketteja voi kysellä osoitteista rafla.fi tai sk-ravintolat.fi

Flamingo, Tasetie 8 Vantaa

Sir Einon livetarjonta kasvoi

Eteläespan Sir Einossa soi livemusiikki nyt keskiviikosta lauantaihin. Tarjontaan on lisätty mm. Blues-keskiviikot, jolloin lavalla nähdään T. Leino bändeineen. Sir Einon sisarravintola on avattu Vantaan Flamingoon.

Sir Eino, Eteläesplanadi 18

Koffin jouluoluen uusi etiketti

Syksy on kauneimmillaan, mutta on aika ajatella jouluoluita. Koffin Joulu saa uuden etiketin, jossa hevosmiehet Markku Nyman ja Eero Lehtonen komeilevat Bulevardin tallilta tuttuine Sigge- ja Pintti-heppoineen. Erikoisuus on, että Marleena Ansion maalaama etiketti komistaa myös Koffin omistajan, tanskalaisen Carlsbergin jouluolutta Sveitsissä! Tänä jouluna vahvaa Jouluolutta saa hanasta yli sadassa ravintolassa.

Viiniä litran maitotölkissä

Punainen, litran maitotölkkiin pakattu chileläinen Rojo Reserva (10,35 e) ei ole lainkaan hassumpi tuttavuus Alkon syysuutuuksissa. Valkoinen löytö on australialainen, aromaattinen ja hapokas Crocodile Rock Semillon Chardonnay (6,90 e).

Marko Laine Linnaan

Monta gastronomista koulua käynyt Marko Laine isännöi nyt Linnan ravintoloita. Kuin uuden isännän kunniaksi Linna lisää hotellihuoneidensa määrää. Aiemmin Laine on Suomessa majaillessaan vetänyt mm. Lyonin, Sipulin ja Palacen keittiöitä.

Linna, Lönnrotinkatu 29

Komedia palasi Rocksiin

Comedy on the Rocks -klubi pyörii taas keskiviikkoisin On the Rocksissa. Yleisöä hauskuuttavat sekä vanhat tutut koomikot että uudet kyvyt. Lauantaina 27. syyskuuta Rocksissa starttaa Jussi69:n vetämä klubi – The Night of the Vampires.

Belgi-olutviikot Kaloissa

Alun perin benelux-henkisinä aloittaneet ”Kala-ravintolat” tekevät odotetun: belgi-olutviikot. Syyskuun loppuun asti pääsee maistamaan useita meillä ennen näkemättömiä laatuja. Belgi-panimoita viikoilla edustavat mm. De Dolle, Struise, Vapeur ja Van Steenberge.

Punavuoren Ahven, Punavuorenkatu 12

Nokan syysmenu

Syksyn tuoksut ja maut hallitsevat Marko Palovaaran menua lähes täysin kotimaisesti Nokassa. Viinit sentään tulevat Ranskasta. Hiillostetun Saimaan raudun jälkeen jatketaan punajuuri-tagliariinillla ennen paahdettua peuranfileetä, Mouhijärven Vilho-juustoa sekä aterian päättävää mantelivoissa paistettua syysomenaa. Nami!

Nokka, Kanavaranta 7

Hapansilliä Hanasaaressa

Uutta pohjoismaista ruokakulttuuria kuuluttaa Hanasaaren Johanneksen tuore keittiöpäällikkö Kim Palhus – perinteisin keinoin. Kun Kauppatorilla vietetään silakkamarkkinoita, Helsingin vanhinta perinnetapahtumaa 5.-11.10., Palhus suunnittelee pääkaupungin ja Espoon rajalle vaihtoehtoista tapahtumaa. Hanasaareen aiotaan rahdata perinteistä, säilöttyä kalaa Norjasta ja Islannista.

Johannes, Hanasaari

Jenkkiolutta kotiin

Olutaficiandot tietävät parin viime vuosikymmenen merkittävimmän ja laajimman olutkumouksen tapahtuneen USA:ssa. Alko on ilahduttavasti noteerannut Kaliforniasta jo vuosia sitten olutravintoloista tutun Red Seal Alen (3,35 e). Kuparinruskean oluen väri on suodattamattomana samea, tuoksu ja maku hedelmäinen, maltainen sekä voimakkaasti humaloitu.

Atomic Pulse kaupunkiin

Clinic-klubikonseptin psykedeelisempi osasto avautuu syyskuussa israelilaisen psytrance-taituri Atomic Pulsen tahdissa. Full on –psytrancen pioneeria avustavat ruotsalainen metsäbilelegenda Hux Flux sekä DJ Poliisi, Miazu & Polly. Visuaalisesta puolesta vastaa tamperelainen dekoraatioryhmä Piecemakers.

Psychedelic Clinic with Atomic Pulse & Hux Flux Helsinki Clubilla 27.9. Liput 19 e.

Madrid-rytmit Ahjossa

Kuukausittain sekä Helsingissä että Lontoossa pidettävä house- ja elektroklubi Mediterraneo saa kaupungissamme vieraakseen Madridin Kapital-klubilta espanjalaisen Arman Vazquezin. Omat levynsä tuovat tietysti myös illan isäntäkaksikko, HouseAmigos DJ:t.

Mediterraneo Ahjossa 19.9. Liput 8 e.

Rose Garden 4 v

Klubialusta Rose Garden täyttää syyskuun lopussa jo mukavat neljä vuotta. Mistään minisynttäreistä ole kyse, vaan Rosiksessa juhlitaan jalat rakoilla kaksi päivää. Juhlahumuun on ilmoittautunut levylaukkuineen lähes neljäkymmentä deejiitä Milla Lehdosta Muffleriiin ja Comasta Eliot Nessiin. Perjantaina luvassa on drum’n’bassia, breaksia ja nudiscoa, lauantaina tech housea, funky minimalia, progea ja elektroa.

Rose Garden 4th birthday party 26.–27.9. Liput 7e/perjantai, 8e/lauantai.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi