Kuultua

Helsingin klubi- ja ravintolauutiset

Hans Välimäki sai houkuteltua huippukokki Mathias Dahlgrenin Dompan keittiöön. Hetkeksi.
Hans Välimäki sai houkuteltua huippukokki Mathias Dahlgrenin Dompan keittiöön. Hetkeksi.

Huippukokit Dompassa

Hans Välimäen Chez Dominiquen kymmenvuotiskokkareilla kokkaa neljä eurooppalaista kollegaa. Hollantilainen Sergio Hermann aloittaa 20.10, ruotsalainen Mathias Dahlgren jatkaa 22.10, tanskalaistunut britti Paul Cunningham on vuorossa 24.10. ja lontoolaistunut ranskalainen Claude Bosi päättää Dominiquen superviikon 25.10. Menut viineineen kustantavat 290 euroa per nenä.

Chez Dominique, Rikhardinkatu 4

Suomi-olutravintola avaa Kalevankadulle

Lokakuun alussa avautuvassa kaupungin uusimmassa olutravintolassa, Villissä Wäinössä, pääosissa ovat kotimaisten pienpanimoiden oluet. Kalevala-henkisen ravintolan 15 hanasta valuu kymmenen eri valmistajan oluita. Tarjolla on lisäksi myös kotimaisia siidereitä ja tilaviinituotteita ja 30 viskin valikoima. Ravintolassa on live-musiikkia, kolme kerrosta, 250 asiakaspaikkaa sekä mustanpuhuva sauna ylimmässä kerroksessa. Ruokalistalla on lapinrieskaa ja neulamuikkuja.

Villi Wäinö, Kalevankatu 4

Kilon hampurilainen Sportsissa

Palacen ankanmaksapurilainen kalpenee Sports Academyn kilon Legendan rinnalla. Kyllä, kyseessä on kilon painoinen hampurilainen (38 e). Sports Academyn Hall of Famella komeilee jo ensimmäisen urakan suorittaneen diplomi. Hampurilainen on ahmittava päivän kuluessa paikalta poistumatta, kavereille tarjoamatta tai kassiin panematta. Ravintolan henkilökunta toimii tuomaristona.

Sports Academy, Kaivokatu 8

Torni lähtee Nykiin

New Yorkin maut valtaavat Tornin ravintolat lokakuun puolivälistä vuoden loppuun. Mika Reijosen eteläisen New Yorkin seikkailujen vaikutteet näkyvät pääravintolassa. Iso Omena maistuu myös American Barin ja Ateljee Barin drinkeissä sekä O’Malley’sin mallasjuomissa.

Torni, Yrjönkatu 26

Studio 51:n tilalle Freda 51

Studio 51 on haudattu. Tiloihin on avattu uusi yökerho Onnelan konseptilla, mutta selkeästi vanhemmalle kohdeyleisölle kohdistettuna. Freda 51:ssä soi omissa osioissaan suomipop, iskelmä, disko ja karaoke. Paikka suo hyvät puitteet myös elävälle musiikille.

Freda 51, Fredrikinkatu 51

Uusi Apollo Street Bar

Mannerheimintien Colorado on lopetettu ja tila toimii nyt Apollo Live Clubin street barina. Coloradon asiakkaita palvellaan jatkossa Kampin toimipisteessä. Apollo täytti kuun vaihteessa vuoden.

Apollo, Mannerheimintie 16–18

HOK-Elannolle nuorisosivusto

HOK-Elannon uusi, 18–24-vuotiaille kuluttajille suunnattu etujoukkohelsinki.fi kertoo laajalti pääkaupunkiseudun tapahtumista ja HOK-Elannon ravintoloiden tarjouksista. Sivuilta löytyy myös baarikartta, jonka avulla voi suunnistaa ravintolasta toiseen.

Design-menu Ilmattaressa

Ravintola Ilmatar juhlistaa Helsinki Design Weekia Come To Light -yllätysmenulla 4.10. asti. 38 euroa maksava menu sisältää kolme ruokalajia sekä ilmaisen jälkkäridrinkin Ahjossa. Menun syöjät saavat myös 20 prosenttia alennusta Klaus K:n Dark to Light -fiilis-cd:stä.

Ilmatar, Bulevardi 2

Reetu machoilee Flamingossa

Frederikin ja Mikko Kivisen yhteisrevyy Suomidiskon Kuningas on nähtävissä Flamingo Clubin lavalla syksyn aikana peräti 16 kertaa. Kivisen vetämässä showssa kuullaan Reetun hittejä neljältä eri vuosikymmeneltä ja käydään läpi artistin elämää vuosien varrelta.

Flamingo, Tasetie 8, Vantaa

Sisilia-viikot Papàssa

Papà Giovannissa vietetään lokakuussa Sisilia-viikkoja. Matti Kortelaisen antia nautitaan perhetuottaja Donnafugatan viinien kera. Nälkä lähtee uunissa paistetulla kultaotsa-ahvenella (27 e). Makean kruunun tarjoavat mantelikakku (8 e) sekä lasi Ben Ryé -viiniä (12 e).

Papà Giovanni, Keskuskatu 7

Uusi lista Kellarikrouvissa

Viimeksi Töölönrannassa ja Cochonissa kokannut Mikael Kyyhkynen on saanut valmiiksi ensimmäisen à la carte -listansa Kellarikrouvissa. Tuoretta kalaa (paistettua siikaa, 17,90 e) ja kotimaista kananpoikaa (oliivilla kuorrutettuna, 17,90 e) painottava keittiöpäällikkö sanoo uudistavansa ”Klitsua” maltillisesti 2000-luvulle. Ahvenanmaan pannukakkua (8,70 e) unohtamatta.

Kellarikrouvi, Pohjoinen Makasiinikatu 6

Slow food -viikot Teatterissa

Teatterin Slow Food -viikoilla voi herkutella 18.10. asti tryffelillä maustetulla häränhäntäliemellä ja savustetulla poronkielellä (11,20 e) sekä 12,5 tuntia kypsytetyllä Ahvenanmaan karitsanlavalla, paistetulla kateenkorvalla ynnä paahdetuilla valkosipulinkynsillä (24,50 e).

Teatteri, Pohjoisesplanadi 2

Jean Leónin menu Nuevossa

Timo Keinänen kokkaa Nuevossa kalifornialaistunutta espanjalaista Jean Leónia muistaen. Neliosainen León-menu (48 e) käynnistyy anismarinoidulla tonnikalalla ja jatkuu grillatulla pata negra -porsaalla, monte enebro -vuohenjuustolla sekä mokka-marsipaanileivoksella.

Nuevo, Sofiankatu 4

Boner 1 vuotta

Drum’n’bassia, dancehallia, breaksia ja grimea luukuttava Boner-klubi täyttää vuoden. Rose Gardenissa samoihin aikoihin viime vuonna aloittanut kuukausittainen klubi siirtyi kesätauon jälkeen Redrumin suojiin. Juhlarytmejä tarjoilevat Rico Tubbs, Wiljam ja Holetsek sekä vielä nimeämätön erikoisvieras.

Bonerin 1-vuotisbileet Redrumissa 10.10. Liput 10 e.

Groove Garcia Rosiksessa

Blow!:n vieraaksi saapuu espanjalainen, arvostetun ug-levymerkki Khazuma Recordingsin perustaja ja tuottaja Groove Garcia. Osaa espanjalainen kyllä houseakin soitella. Hänet on juuri valittu kotimaassaan 9. parhaaksi tiskijukaksi. Garciaa komppaavat bileissä Milla Lehto, Femi sekä Blow!:n omat kundit, Lionel Tiger ja Jan-Peter.

Blow! presents Groove Garcia Rose Gardenissa 3.10. Liput 12 e.

Skandi-housea DTM:ssä

Danceteria-klubin vieraaksi saapuu yksi länsinaapurimme suosituimmista tiskijukista, Dana Bergquist. Sander Kleinenbergin, Deep Dishin ja DJ Hellin kanssa levyjä pyöritellyt Bergquist yhdistää setissään usein niin italodiskoa ja kasaria kuin housea ja fiinimpää teknoakin. Skandinaavisen kattauksen täydentävät vielä norjalainen Balerik sekä lähes klubin vakiokalustoon kuuluva Heikki L.

Danceteria DTM:ssä 3.10. Liput 10 e

Techno Goa Gloriassa

Vahvaa bassolinjaa, stroboja ja tech-psyta, tech-trancea ja psy-teknoa on luvassa lokakuun ensimmäisenä lauantaina. Techno Goa –bileet on omistettu psy-tech-pioneereille, The Deltalle. Kunnioituksensa esittävät Glorian uuden äänentoistolaitteiston avulla Indigo, Genki, Aegonox, Oval, Opa ja Mr. Smooth.

Techno Goa Gloriassa 4.10. Liput 8 e.

1 kommentti

Blooming in Malmö

16.10.2008 14:39

Olimme syömässä ystäviemme kanssa rav.Bloom:issa Malmössä, joka sijaitsee pienessä puistossa lammen ääressä. Upeaa ruokaa, loistavia viinejä sekä niin lämmin jä osaava palvelu jonka hoiti Englantilainen omistaja Iggy Vidal vuosien tähti kokemuksellaan. Keittiötä johtaa nyt Suomalainen ja Espanjalainen nuori keittiömestari kaksikko joka teki vaikutuksen kekseliäillä ja yksinkertaisilla ratkaisuilla.. 7ruokalajin yllätys meny n.65e! Suosittelen kaikille Malmöseen tai Köpikseen menijöille!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi