Kuultua

Helsingin ravintola- ja klubiuutiset.

Tomas Lindberg pitää ongelmanratkaisutehtävistä, muun muassa ristikoista ja sudokuista.
Tomas Lindberg pitää ongelmanratkaisutehtävistä, muun muassa ristikoista ja sudokuista.

Cuba täytti vuoden

Erottajan Cuba Caféssa vietetään yksivuotissynttäreitä lauantaina 18. lokakuuta. Juhlien teemana on Eyes Wide Open, Suomen paskimmat pehmopornobileet. Juhlissa nähdään mm. liian lihava strippari sekä ravintolan oma Jeesus.

Cuba!, Erottajankatu 4.

Olutkellari vaihtoi isäntää

Maaliskuussa avattu, Sakke Järvenpään suunnittelema Olutkellari Helsinki on siirtynyt paikkaa alusta asti vetäneen Samu Wikströmin omistukseen. Ulospäin näkyvintä Krunikan olutkeitaan muutoksessa on, että ovet avataan joka päivä klo 11. Liki 200 päiväoluen ja -siiderin kumppaniksi tarjotaan pientä purtavaa. Erikoisuutena jatkaa hanassa brittiläinen real ale -tuoreolut.

Olutkellari Helsinki, Hallituskatu 3.

Olvi arvostetuin olut

Markkinointi & Mainonta -lehden yhdessä Taloustutkimuksen kanssa tekemän tutkimuksen mukaan Olvi on tämän hetken kuumin olutbrändi Suomessa. Aiemmin ykköspaikkaa piti Karhu, joka on uudella listalla kakkosena. Ulkomaalaisista oluista ykköspaikan nappasi tšhekkiläinen Velkopopovicky.

Kallen Suomibaarin liian pienet pöydät

Kallen legendaarisen Suomipopbaarin remontti valmistui, mutta asiakkaiden painostuksesta pöydät menivät heti uusiksi, sillä uusien pöytien päällä ei mahtunut kunnolla joraamaan. 17.10. artisti-illassa soi Lenny Kravitz, 24.10. Rolling Stones. 

Kaarle XII, Kasarmikatu 40.

Club Dimension 3 v

Tranceen keskittynyt Club Dimension täyttää jo kolme vuotta. Synttärikestien vieraana on hard trancen mestari Neonin. Muut progen ja melodisen trancen tahdit määräävät talonmiehet Wegez & Nic’Silver sekä Mick Elsa ja Combo.

Club Dimension – 3rd Anniversary Club Stylessa Malmilla 17.10. Liput 3,5 e.

Fred Falke kaupunkiin

33-vuotias ranskalainen housetuottaja Fred Falke saapuu ensimmäistä kertaa kaupunkiimme. Patonkimaan house- ja disko-osaston luottomiehiin kuuluva Falke on tehnyt remiksejä esimerkiksi Kelisille, Goldfrappille ja Justicelle. Falke soittaa BUM BUM -klubin keikan livenä, joten ainakin bassokitaran pitäisi notkua deejii-kopin kulmilla.

Fred Falke BUM BUM -klubilla Rose Gardenissa 17.10. Liput 10 e.

Rave-kulttuurin pioneeri

Lontoon acidhousen sekä rave-kulttuurin esi-isä ja entinen laittomien warehouse-bileiden järjestäjä Dj Choci näyttää nuoremmille mallia Secret Garden -klubilla. Oppirahoja makselevat myös Eliot Ness ja Casper.

Dj Choci Secret Garden –klubilla Rose Gardenissa 18.10. Liput 8 e.

7-vuotias Wahoo! 

Tyylikkään dancefloor-jazzin klubipioneeri, Wahoo!, on varttunut jo peruskouluikään. The Leftside Ensemblen deejiit Vesa Yli-Pelkonen, Antti Eerikäinen ja Sampsa Vilhunen saavat live-vieraakseen tanssijazzkombo Dalindèon, joka soittaa juhlissa tulevan levynsä materiaalia ensi kertaa livenä.

Wahoo! 7-vuotissynttärit Kuudennella linjalla 24.10. Liput 8 e.

Liisa syö Helmessä

Cityn Syö-viikoilla järjestetyn olutruokaillalliskilpailun voitti Liisa Mäntykoski. Sinebrychoffin tarjoaman olutillallisen valmistaa Liisalle ja hänen seitsemälle ystävälleen ravintola Helmen keittiömestari Mic Vettenranta.  Liisa poikkesi Syö Helsinki! -viikoilla ravintola Mayassa. Onnea!

Vuoden hovi selviää gaalassa

Savoyn Janne Halla pitää pääkaupugin lippua korkealla taistossa Vuoden Hovimestarin tittelistä. Kisan haastajat tulevat Saariselältä ja Turusta, Pia Peltoperä ravintola Siberiasta sekä Arttu Sademaa Roccasta. Finaali käydään tummiin sonnustautuneen yleisön edessä gaalaillallisella (85 e) Radisson SAS Royalin Ballroomissa 31.10.

Radisson SAS Royal, Runeberginkatu 2.

Lady Moon uusiutui

Lady Moonin remppa on valmis ja biletys jatkuu. Kaatopaikalle haisevat kalusteet on raiattu sinne minne ne kuuluvatkin ja tilalle on tuotu uudet. Myös seinät ovat saaneet uutta väriä ja saniteettitilat kaakelia.

Lady Moon, Kaivokatu 12

Krista kääntyi Meccaan

Ennen muuta Sasson ravintolapäällikkönä tunnettu ja sittemmin useammista paikoista PalaceKämpissä vastannut Krista Mänttäri on siirtynyt ketjun sisällä Meccan vastaavaksi. Korkeavuorenkadulla keittiön ohjaimissa jatkaa maalaava kokki Petteri Luoto.

Mecca, Korkeavuorenkatu 34.

Kaupungin paras pokeritulokas

City-lehden kaupungin paras -juhlissa 8.10. käytiin taisto kaupungin parhaan pokeritulokkaan tittelistä. Unibetin pokerisalkun, pokerikoulu-DVD:n ja 300 euroa pelirahaa City-lehden ja Unibetin järjestämässä kilpailussa voitti 36-vuotias AD Tomas Lindberg. “Pyrin päättelemään, mitä vastustajalla on. Pelaan siis enemmän vastustajaa kuin omia korttejani”, Lindberg kertoo vahvuutensa ja paljastaa samalla heikkoutensa: “Olen melko kokematon, joten isompien on vielä helppo viedä.” Nyt pitäisi vain tietää, oliko tuo vedätystä.

Mereneläviä Maxillissa

Maxillissa vallitsee kuun loppuun seafood-meininki. Jo perinteisillä syksyn mereneläväviikoilla nautitaan esimerkiksi tuoreita ostereita (3,40e/kpl) sekä paahdettuja tiikerirapuja (24 e) tai grillattua hummeria (27 e). Viinilista on kasvanut valkoisissa: tarjolla ovat esimerkiksi uusiseelantilainen Vicarage Lane Sauvignon Blanc (5,80 e/lasi) sekä ranskalainen Muscadet Côtes de Grandlieu Sur Lie (5,60 e/lasi).

Maxill, Korkeavuorenkatu 4.

Yllätysten menu Töölönrannassa

Jouni Jyrä loihtii Töölönrannassa viiden ruokalajin yllätysten menun (52 e). Marraskuun loppuun asti arvuutellaan myös ruokalajien kanssa tarjottavia viinejä (40 e). Raaka-aineet ovat kastantaja, jänis, turska, peura ja valkosuklaa. Parhaiten arvanneille ravintola myöntää Yllätysten menu -diplomin, mutta kaikille oikea rivi selviää illan päätteeksi jaettavassa menukortissa.

Töölönranta, Helsinginkatu 56.

Pizzafestit Virginissä

Virgin Oil Co:ssa vietetään lokakuun loppuun Pizzatoberfestiä. Idea on haettu New Yorkista, Pikku-Italian ravintola Lobardi´sista. Nälästä riippuen kahdesta neljään ruokailijalle tarkoitettujen jättipizzojen (21,90 –25,90 e) halkaisija on peräti puoli metriä. Värit ovat Italian lipun punainen, valkoinen ja vihreä. Ne syntyvät lihapullien, buffalomozzarellajuuston sekä peston avulla.

Virgin Oil Co, Mannerheimintie 5.

Viini ja hyvä elämä

ViiniExpoa ei ensi keväänä pidetä, mutta sen sijaan Kirjamessujen yhteydessä järjestetään Viini, ruoka ja hyvä elämä -tapahtuma 23.–26.10. Pääpaino on tällä kertaa, vilkkaan juhlakauden kynnyksellä Alkosta löytyvissä viineissä. Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma yllätti vilkkaudellaan järjestäjätkin.

Pasilan Messukeskus

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi