Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Floyd kokkaa Välimerellä
Television ensimmäinen julkkiskokki, englantilainen Keith Floyd tunnetaan hauskana ja viihdyttävänä kaverina, joka ei sylje lasiin. Seitsemän maan ruokakulttuuriin perehtyvä kirja Floyd Välimerellä (165 mk) perustuu samannimiseen tv-sarjaan.

Art paljastaa suklaan salat
Suklaan saloihin perehdytään kondiittorimestari Mika Parviaisen johdolla Kluuvikadun Fazerilla lauantaina 25.8. Majlen Fazer valmistaa samassa kahvilassa suklaatöitä 28.8. Molemmat tapahtumat liittyvät Art Goes Kapakan Yksi raaka-aine -teemaan. Tornin American Barin Pekka Pellinen loihtii samppanjacocktaileja 29.8. samppanjatalo Mummin Pascal Babeuan valottaessa jalon kuohujuoman taustoja.

Arkadia sai uuden ilmeen
CTRL eli entinen Arkadia on startannut remontin jäljiltä. Uudelle vuosituhannelle siirrytään online-koneiden ja deittipalveluiden voimalla. Keskiviikkoisin kuullaan eläviä bändejä, joiden keikat nähdään seuraavana päivänä Moon TV:ssä. Kisa Kampissa on kova, sillä myöhäistä iltaa tarjoavat myös Tiger ja Highlight. CTRL:n ikäraja on 20 vuotta.

Palacen Ranta avasi
Palacen toisen kerroksen uusittu ravintola on saanut nimekseen Palacen Ranta. Entisen La Vistan ja Grillin keittiön uusi pomo Pekka Terävä painottaa tiimeineen listallaan kotimaisia raaka-aineita. A la carten ohella on tarjolla kolme illalliskokonaisuutta kasvismenusta (150 mk) kuuden ruokalajin maistelukokonaisuuteen (295 mk).

Sorsakausi alkaa
Rapujen makuun on tuskin päästy iltojen hämärtyessä, kun toinen kotimainen kulinaristinen kultakausi koittaa. Saksijaloista siirrytään (toki rapuja saa syyskuulle) siivekkäisiin, kun sorsastuskausi alkaa 20.8. Savoy tarjoaa sorsansa perinteisesti kunnolla kypsennettynä kermakastikkeessa.

Eino Leinon menu
13 ravintolaa tarjoaa Art Goes Kapakan nimikkoannoksia 23.8.-1.9. Helmi kokkaa lammasta intialaisittain, ja Botta tarjoaa talon nimikkomakkaraa. Via lupaa herkutella kaiken aikaa kantarelleilla, Bakersissa valmistetaan broileria reseptin muotoon kirjoitetulta listalta. Zetor heittäytyy merihenkiseksi purkkimuikkujen ja halsterileivän voimalla, Kappeli esittelee Eino Leinon mukaan nimetyn menun.

Viinikellarin aarteet
Tähtiravintola G.W. Sundmansin viinikellari on valmistunut uuteen uljaaseen iskuun. Kellarissa voi maistella Royal-Restin ravintoloiden viiniharvinaisuuksia ja jatkaa iltaa toisen kerroksen pääravintolassa. Kellaria myös vuokrataan viinimaistiaisiin, ja siellä on mahdollisuus buffet-tarjoiluun.

System goes funky
Keskuskadun uusimmassa tulokkaassa, entisen La Cabanan tiloihin avatussa System Clubissa soi torstaisin funky ja soul - sekä kotimaisin että ulkomaisin voimin. Yönälkäisille tiedoksi että System kitchen on auki jokapäivä 03:een.

Marskin baarit uusiksi
Marskin ravintoloiden baarit pantiin uusiksi. Katutason Cofiin on haettu tunnelmaa Brasiliasta. Baarin ruokia voi ostaa myös take awayna. Yläkerran baaria voi varata myös yksityistilaisuuksiin.

On The Rocks avasi
Mikonkadulle, Fennian kortteliin avattu On the Rocks on ollut pieni hitti heti avaamisestaan lähtien. Paikan ovat kansoittaneet sekä bisnesväki että junalla kaupunkiin tulleet. Ravintolan yläkertaan pääsee maksutta, mutta alakertaan peritään pääsymaksu. Elokuussa paikassa vierailevat mm. Laika and the Cosmonauts ja Melrose.

Kuka lentää Nykiin?
Cityn Baarifestivaaleilla ravintolat täyttyivät. Avajaisia Espalla oli Anssi Kelaa ja Maija Vilkkumaata seuraamassa lähes 10 000 kuulijaa. Busseissa oli ensimmäisen kerran festivaalien kymmenvuotisessa historiassa myös elävää musiikkia. Cityn Baarifestivaalien virallisen kilpailun, Battery-skaban, pääpalkinto osui Miia Halmelalle, joka lentää Icelandairin siivin New Yorkiin ystävänsä kanssa. Suunto-rannetietokoneen voitti Annukka Helminen ja Raino Kovaleff saa oman painonsa verran Batterya. Onnittelemme.

Uusi karaokepresidentti
Baarifestivaaleilla oteltiin kolmannen kerran myös The President of Karaoke -tittelistä. Jo toissa vuonna mitaleille yltänyt, silloin taiteilijanimellä Fred Love esiintynyt Sexual Kenny voitti huipputasaisen finaalin ja lentää Islantiin. Taiteilija edustaa myös Suomea lokakuisilla Airwaves-festivaaleilla.

Aitokiinalainen avaa
Viime syksynä myydyssä ja jo pariin kertaan liikeideaa vaihtaneen Soupin tiloihin avataan 17.8. aito kiinalainen ravintola Mandarin Court. Ravintolassa valmistetaan monista muista kiinalaisravintoloista poiketen ruuat samoin menetelmin kuin Kiinassa. Lista sisältää mm. harvoin Suomesta saatavilla olevat Tim Samit.

Lab-4 VR:n konepajalla
Englantilainen hard house -parivaljakko Lab-4 soittaa Pasilassa lauantaina 18.8. Luvassa on myös Epilim livenä. Illan tiskijukkina hääräävät Gary B, James Lawson, Sasha F, Proteus ja Domina. Bileet alkavat klo 18 ja lippuja saa Street Beatista ja Lippupalvelusta 95 mk:n hintaan.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi