Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Koffilta tumma siideri
Koffin siideriperheen uutuus, Golden Cap Dark Cider tuoksuu kanelille ja maistuu kolalle, testiryhmän mielestä lähinnä Dr Pepperille. Tuotteessa on alkoholia 4,7 tilavuusprosenttia ja kaloreita 30. Dark Cider on kaupoissa 3.9. alkaen. Samoihin aikoihin jakeluun tulee myös jenkkityylinen Koff Amber.

Tiger alensi ikärajaa
Tigerin ikäraja on laskettu 21:een kaikkina muina iltoina paitsi lauantaina. Tikrun Vip-loungea ollaan suurentamassa siten, että tilaan saadaan mahdutettua myös tanssilattia. Ravintoloitsija Sedu Koskisen yli 24-vuotialle suunnattu Barfly aukeaa lokakuussa Mikonkadulle.

Ravintolapäälliköt kierrossa
Jukka Herrala on siirtynyt Hesperian yökerhosta vetämään Mikonkadun Amarilloa. Kalle Ruuskasen jätettyä Papa Giovannin on uudeksi päälliköksi kutsuttu mm. Raumanmeren Juhannusjuhlilla vaikuttanut Pasi Tuominen.

Baristafinalistit valittu
Tämän vuoden Barista SM -tittelistä kilpailevien joukkoon on selviytynyt kaksi helsinkiläistä kahvieksperttiä, Lari Järnefelt Robert´s Coffeesta ja Mika Kauppinen Café Merlotista. Finaali otellaan 4.10. WTC:n Caffe Giovannissa ja voittaja edustaa Suomea MM-kisoissa Norjassa.

Baarimestarikisat Hesarilla
Beefeaterin järjestämiin baarimestarikisoihin odotellaan vielä lisää kilpailijoita. Kisat otellaan 7.10. Helsinki Clubilla. Kilpailijat mitataan neljällä eri osa-alueella: General Knowledge, Speed Mixing, Creation & Innovation sekä Freestyle. Voittaja matkaa lajin kansainväliseen finaaliin Kööpenhaminaan.

Reactor-viikonloppu
Tarjolla on kolme yötä elektronista musiikkia laidasta laitaan. Perjantaina 7.9. tapahtuma alkaa Gloriassa teemalla Reactor vs. Säde. Lauantaina on vuorossa päätapahtuma Kaapelitehtaalla, joka on muutettu yli sadan liikkuvan spotin avulla 2500 ihmisen bailupaikaksi. Musiikista huolehtivat mm. progehousen lähettiläs Max Graham, hard NRG-pioneeri Morgan sekä tanskalainen phony orphAnts. Sunnuntaina on luvassa after partyt ja illalla vielä jälkiklubi Fubarissa.

Savoyssa tapahtuu
Savoyn perinteikkään keittiön ylimmäistä patalappua heiluttaa nyt G.W. Sundmansista siirtynyt Kai Kallio. Savoyn uudeksi ykkösmieheksi tulee NJK:n kesäkauden päätyttyä Jussi Mettälä. Intiaanikesän kunniaksi Savoyn uusittu terassi samppanjabaareineen on lopulta valmistunut.

Kukon viinit palkittiin
Hullu Kukko on ainoana helsinkiläisenä ravintolana saanut amerikkalaisen Wine Spectator -lehden tämänvuotisen Award Of Excellence -palkinnon. Wine Spectator on maailman laajalevikkisin viinilehti ja myöntää palkintoja poikkeuksellisen laajoille viinilistoille.

Sibeliuksen juhlat Kämpissä
Nuori keittiötaituri Petteri Luoto kokkaa Kämpissä joka ilta uudenlaisen seitsemän ruokalajin Jean Sibelius -menun. Luoto on myös loihtinut ravintolaan uuden à la carte -listan. Kämpin pääravintola keskittyy nyt iltoihin eikä tarjoa enää lounasta. Hotellin ravintolatoimenpäälliköksi on siirtynyt Juha Martikainen, joka oli aikaisemmin samoissa töissä Palacessa.

Väkevää asiaa kirjassa
Väkevät alkoholijuomat (155 mk) antaa nimensä mukaisesti vajaan sadan sivun perustiedot vahvoista juomista. Ravintolakoulu Perhon opettajat Juha Kuokkanen ja Antero Rohkea ovat kirjaa varten syventäneet tietojaan mm. opintomatkoilla Calvadosiin ja Cognaciin. Kirja on suunniteltu sekä alan opiskelijoille että innokkaille harrastajille.

Lähi-idän makuja Eirassa
Lontoossa usealla paikalla menestynyt Sofra on avannut Pohjoismaiden ensimmäisen ravintolansa Korkeavuorenkadun eteläpäässä. Lähi-idän herkuissa painotetaan raikkaiden makujen meze-lautasta, pääruuaksi lammasta ja kanaa sekä ultramakeita jälkiruokia. Piskuisen ravintolan kokit ovat käyneet opissa Lontoossa. Franchise-yrittäjä Hürol Daltaban on aikaisemmin ollut perustamassa pizzaketjua ja Stadin Kebabia.

Alaston kokki villitsee
Ensin englantilaiset ja sitten amerikkalaiset valloittanut nuori brittikokki Jamie Oliver iskee nyt Suomeen. Lad-huumorin ensimmäisen kauhanheiluttajan Alaston kokki -sarja alkaa FTV:ssä lauantaina 1.9. Jamien kokkausvierailut valintamyymälöissä vetävät tyttölapsia kuin poikabändien keikat. Esimakua saa Jamien kirjoista Akateemisessa Kirjakaupassa.

Rosee käy kaupaksi
Roseeviinin myynti kasvoi Alkossa kesällä peräti 70 prosenttia. Vähittäismonopoli toi kesän kynnyksellä markkinoille joukon uusia edullisia pinkkiviinejä, ja tarjontaan on vastattu kulutuksella. Alkusyksyn viinisuositus on Antinorin italialainen Cipresseto (46,30 mk). Miellyttävässä, kuivassa toscanalaisessa roseessa löytyy kukkaisuutta ja kirsikoita.

Sienihullu Lasipalatsi
Ravintola Lasipalatsi viettelee sienihullut syksyn teemaviikoillaan. Listalla on saatavuuden mukaan peräti 14 sieniherkkua. Kantarellien ja tattien lisäksi Sami Hiltunen joukkoineen haalii lautaselle mustia torvisieniä, haapasieniä, koivunkantosieniä, keltavalmuskoja, suppilovahveroita, lampaankääpiä, haperoita ja korvasieniä. Metsän antimilla herkutellaan viiden viikon ajan 3.9.-7.10.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi