Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Barista-SM 4.10. Papà Giovannissa
Kahvipohjaisten drinkkien valmistuksen SM-kilpailut, Suomen Baristamestari 2001, otellaan WTC Plazalla, Papà Giovannin alakerrassa 4. syyskuuta. Kutsuvierastilaisuudessa esiintyy mm. The Rasmus. Baristamestari edustaa Suomea MM-kisoissa Norjassa.

Pomot kiertävät
Tähtiravintola G.W. Sundmans saa uudeksi pomokseen Ursula Zittingin. Aiemmin mm. Savoyssa ja Kämpissä työskennellyt Zitting tulee Etelärantaan Katajanokan Kasinolta. Sundmansin aikaisempi ravintolapäällikkö Ilkka Rantanen siirtyy puolestaan naapurikortteliin Palacen pääravintolan ohjaimiin. PalacenRannan uusi pomo Ari Jalonen tulee Särkänlinnasta.
Markus Maulavirta siirtyy Palacesta Kanavarannan paikalle avattavan ravintolan keittiöpäälliköksi. Kanavaranta päätyy nykyisen vuokrasopimuksen päätyttyä keväällä RoyalRestille. Se käynnistää Kulinaarisen instituutin paikalla ravintola-ammattilaisten akatemian.

Kataloniaa Kauppatorilla
Suomalaiset kalat ja espanjalaiset viinit kohtaavat Havis Amandassa lokakuussa. Silakkaviikkojen aikana tarjotaan myös katalonialaisittain valmistettua oliivi-anjoviskuorrutettua nieriää. Espanjalaisten viinien määrää kasvatetaan sommeliereiksi saapuvien Toni Batet Colladon ja Franck Massardin vierailun kunniaksi.

Alsacea Huvilakadulla
La Petite Maison viettää Alsacen viikkoja. Raffaele Salvatoren menulla löytyy sekä maakunnan perinneruokia makkaroineen ja hapankaaleineen sekä höyrytetyn kuhan ja jäniksenfileen kaltaisia hienostuneita herkkuja.

Rockia ja nahkahousuja
Olut kuohuu ja rokki soi Center-Innin ravintoloiden Rocktoberfestissa 27.-29.9. Menossa ovat mukana Gaselli, Friday, Poppis, Simone ja Soopeli. Musa sisältyy tuopin hintaan, eli pääsymaksua ei peritä.

Sushia kaiken ikäisille
Kotikokki pääsee sushinvalmistuksen saloihin uuden Sushi-kirjan (89 mk) avulla. Emi Kazukon teos antaa 30 selkeää sushiohjetta ja kertoo perusasiat raaka-aineista riisin keittämiseen. Klassikoiden lisäksi mukana on myös moderneja susheja, joita voi yhdistää länsimaisiin annoksiin.

Ison Omenan ravintolat
23 jalkapallokentän kokoiseen Isoon Omenaan mahtuu 15 ravintolaa/kahvilaa. Ketjuravintoloista mukana ovat mm. Arnold’s Donuts, Café Picnic, Carrols, Drop, Chico´s, Sports Academy ja Hesburger. Yksityisinä kauppakeskuksessa yrittävät mm. kiinalainen ravintola China Dragon sekä nuorekas Boom Bar Restaurant. Tupakointi ravintoloissa on kielletty kauppakeskuksen aukioloaikana.

Tigeriin sunnuntaiklubi
Tigerissä starttaa 30.9. Buddha-henkinen sunnuntaiklubi Club Lotus. Vaikutteita on haettu mm. Pariisista ja New Yorkista. Maailmalla itämainen tanssimusiikki alkaa olla se juttu. Lotuksen avajaisissa soittaa DJ Refling.

Vauhdikkaat cocktailit
Cocktail-aika (159 mk) on ilmestynyt kirjakauppoihin parahiksi Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa perjantaina 28.9. järjestettävien cocktail-festivaalien alla. Ben Reedin kirjassa on liki sata drinkkiohjetta. Kirja antaa myös ohjeita krapulan lievittämiseen.
Cocktail Festival palaa parin vuoden tauon jälkeen. Festivaaleilla kaikki drinkit maksavat 25 mk. Suomen Baarimestarien ja Kannattajien Kerho ry:n järjestämään tilaisuuteen toivotaan juhlallista pukeutumista. Eli ei farkkuja ja villapaitoja! Lauantaina ja sunnuntaina samassa tilassa jatketaan juomamessuilla, jotka on suunnattu alan ammattilaisille.

Boheme Club Oopperassa
Ooperan keskiviikkoklubilla soi jazz, groove, soul ja funk. Live-musiikista vastaa Sibelius-Akatemian opiskelijoista kootut pumput. Viikonloppuisin Oopperassa on otettu käyttöön happy hour -hinnat ennen puoltayötä.

Kalaravintoloissa Oktoberfest
Janoisessa Lohessa, Vastarannan Kiiskissä, Hilpeässä Hauessa, Leijuvassa Lahnassa ja Kauniissa Kampelassa maistellaan saksalaisia oluita Oktoberfestin hengessä 4.-14.10. Uusia teemaviikkoja on olutbaareihin luvassa syksyn mittaan lisää.

Koffin Porterista talviversio
Koff on tuonut markkinoille uudelleen maustetun porter-oluen. Winter Porterissa on makuvivahteita mm. jouluglögistä. 7,2 prosenttista tuotetta voi kysellä ravintoloista ja Alkosta. Koffin perinteinen porter on ulkomailla tunnetuin suomalainen olut.

Lyon avasi syyskauden
Mannerheimintien Lyon on uusinut a la carte -listansa. Tarjolla on myös ranskalainen illallinen, joka on rakennettu sorsasta. Sorsamenun hinta on 365 mk ja se sisältää mm. ankanmaksaa, pekoniin käärittyä villisorsaa ja juustolautasen.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi