Kuultua

Helsingin ravintolauutiset.

Vuoden viinit taskuun
Alkon valikoima on ruodittu uudessa Viinistä viiniin -kirjassa (98 mk). Tekijät ovat uutuuksien lisäksi myös arvioineet uusiksi Alkon vakiovalikoiman viinejä. Taskukirja antaa tiiviin paketin viinitietoutta ja toimii matkaoppaana ulkomaisiin viiniputiikkeihin.

Liekki palaa Nevskissä
Alexander Nevskin keittiön uusi pomo Petri Rissanen antaa konjakin ja Triple Secin roihuta ravintolan Romanoffin viikoilla. Viiden ruokalajin menun (365 mk) pääruokana tarjotaan miekassa liekitettävää kauriinseläkettä, ja ateria huipentuu pöydän äärellä roihuavaan jälkiruokien klassikkoon crèpes Suzetteen. Rissanen on rukannut Nevskin listan piirun entistä venäläisemmäksi.

Black Doorista tulee Kala
Kävely-Roban olutpyhättö Black Door siirtyy marraskuun alussa ”Kala”-ravintoloita isännöivän Delifoxin omistukseen. Black Door tarjoaa nyt hanasta ”Kalojen” suomalaista uutuusolutta. Oiva-siidereistään tunnettu Laitilan Wirvoitusjuomatehdas on pannut yksinoikeudella Vastarannan Kiiskelle ja kumppaneille keskioluen vahvuista Kukko-pilsiä.

Dominique kääntää paistia
Ludviginkadun tähtiravintolalle Chez Dominiquelle on myönnetty paistinkääntäjien arvonimi. Dominique on kaupungin 18. Chaîne des Rôtisseurs -kilven julkisivuunsa saanut ravintola. Keittiön Hans ja salin Theresa Välimäki ovat Rotissöörien jäseniä. Dominique jatkaa perjantai- ja lauantai-iltojen yllätysmenuita, jolloin ravintola valitsee ruuan lisäksi juomat asiakkaiden puolesta.

Riistaa riittää
Riistaviikot jatkuvat Elitessä, Lyonissa ja Tornissa. Lyonin Markku Solopuron viiden ruokalajin sorsamenu (365 mk) sisältää sorsaa peräti neljässä muodossa. Torni lupaa sorsan lisäksi metsäkyyhkyä ja hirveä myös myöhemmin syksyllä. Sorsaa löytyy Elitessäkin. Peuran, hirven, poron, jäniksen ja merihanhen ystävät löytävät hekin suosikkinsa töölöläisravintolassa.

Pihviviini Australiasta
Kotikokin erinomaisen hinta-laatusuhteen riistaviiniksi käy australialainen uutuus Bill Smith Shiraz (39,90 mk). Samanaikaisesti mausteisessa ja marjaisassa punaviinissä löytyy puhtia. Ihanteellisimman kumppaninsa se löytää yksinkertaisesti paistetun pihvin kumppanina, mutta pärjää mainiosti myös texmexin makujen kanssa.

Vihreä Sipuli
Katajanokan ravintola Sipuli on saanut uuden à la carten rinnalle kolmen ruokalajin kasvismenun (175 mk). Kevyen kokonaisuuden ystäville tarjotaan munakoiso-paprikaterriiniä, vuohenjuustoraviolia ja suklaasavariinia. Kokki Jari Grundströmin nimikkomenulla (298 mk) löytyy kauden hengessä mm. hirven entrecôtea.

Josa uudessa nosteessa
Kalliossa Brahenkadun Hotelli Olympiassa 1970-luvun musiikilla sinnitellyt Josa on alentanut ikärajan 18:aan ja ottanut soittolistoilleen myös uudempia hittejä. Aiemmin vain viikonloppuisin toiminut klubi on nyt auki myös keskiviikkoisin. Josa saa hotelliravintolana ainoana Kalliossa pitää ovensa auki 03:een. Asiakasmäärät ovat olleet selkeässä nousussa.

Vian brunssi palaa
Vian pitkälle kesätauolle jäänyt sunnuntai-brunssi palaa isäinpäivänä 11.11. 22 euron eli reilun 130 markan hintaan on tarjolla tuoreita ostereita, lampaankaretta, kala-jättirapuvartaita ja wokattuja, kasviksilla täytettyjä sieniä. Brunssi katetaan klo 11-18, minkä jälkeen ilta jatketaan normaalilla à la cartella.

Strindberg hurahtaa Italiaan
Teatterista Strindbergin keittiön ohjaimiin siirtynyt Paula Lindström on lisännyt kasvisruokia ensimmäisellä omalla listallaan. Tarjolla on esimerkiksi parrano-juustosalaattia (52 mk) ja pastana vuohenjuusto-osterivinokasbucatinia (73 mk). Strindbergin lista säilyttää Italian vivahteista huolimatta pohjoismaisen yleisilmeensä.

Savanna suuntaa Belgiaan
Kruununhaan Savanna on saanut uudet omistajat. Lähiö- ja lounasravintoloita aiemmin isännöineet Markku Karonsuu, Sami Snygg ja Kimmo Suhonen vaihtavat krouvin tyylin belgialais-hollantilaiseksi. Samalla luovuttiin lämpimästä keittiöstä, joten paistettujen silakoiden ystävät joutuvat suunnistamaan oluelle Hietalahden Salveen.

News myytiin
Aleksinpihan News on siirtynyt Hesburger-yrittäjä Henri Klimscheffskij’n omistukseen. Vuosi sitten mies hankki omistukseensa niin ikään Aleksinpihalla toimivan Santa Fén. Aleksinpihasta on jo useamman kesän ajan pyritty tekemään kilpailijaa Raffaello-Michelle-Gaselli -ryppään terassille.

Friday koki face liftin
Keskuskadulla toistakymmentä vuotta toiminut Friday on saanut arkkitehti Jaakko Purolta uuden ilmeen. Paikka on myös kasvanut. Musiikkilinjaltaan Friday on entistä rockimpi.

Kalaravintoloihin Kukko-pils
Kalaravintolat (Vastarannan Kiiski, Janoinen Lohi jne.) on saanut tuotevalikoimaansa yksinoikeudella Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Kukko-pilsin. Pils-tyyppistä tuotetta myydään hanatavarana. Kukko on voimakkaasti humaloitu, kullanvaalea olut ja sen alkoholiprosentti on 4,7.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi