Kuultua

Helsingin ravintolauutiset.

Pokemon-blandis vaihtoi väriä
Lastenjuomaksi lanseerattu, mutta myös jonkinlaisen kulttimaineen saanut ja booliblandiksena käytetty Pokemon-limonadi on nykyisin väriltään sinistä aiemmin tunnetun punaisen sijaan. Juoma maistuu vadelmalle ja vaniljalle.

System Cafe HOK:lle
Keskuskadun System Cafe siirtyi HOK:n haltuun, mutta jatkaa entisellä nimellään. Yläkerrassa luvataan panostaa street-food-tyyliseen ruokaan ja baarituotteisiin. Ravintolasa aloitetaan pieni kasvojenkohotus omistajanvaihdoksen myötä. Alakerran klubi on auki joka ilta aamuneljään saakka. Ravintolapäälliköksi on nimetty Katja Ruokokoski, joka toimi aiemmin Papa Giovannissa vuoropäällikkönä. Paikan ikäkohderyhmä on yli 24-vuotiaat.

Sundmans Vuoden Ravintola
Etelärannan G.W. Sundmans on valittu Vuoden Ravintolaksi. Tuomaroinnin takana ovat Suomen Gastronomien Seuran tädit ja sedät. Keväällä Sundmans sai tähden Guide Rougessa eli entisessä Michelin-oppaassa. Kirjan toimittaja kävi marraskuun puolivälissä Sundmansissa tarkastuskäynnillä. Nyt jännätään ensi vuoden tähtiä.

Italialainen Palace
Ravintola Palace kokkaa uuden keittiöpäällikkönsä Marko Laineen johdolla italialaisen illallisen perjantaina 23.11. Kuuden ruokalajin illallinen kustantaa 550 mk, mutta lasku sisältää italialaisten huipputuottajien ruokaviinit. Tarjolla on välimerellisiä alkupaloja, pastaa, kalaa, lihaa, juustoja ja tietysti tiramisùa.

Juomavinkit ruuille
Ruuan ja juoman liitto kiinnostaa. Englantilaisen Fiona Beckettin kirja Makuaakkoset (138 mk) keskittyy nimenomaan juomasuosituksiin. Kirjan ulkoasu on puisevan askeettinen, mutta sen vinkkejä kannattaa kokeilla. Suklaamousselle Beckett suosittelee kuohuvaa italialaista Moscatoa tai marjaoluita.

Sademetsien siideri
Päärynän raikas maku korostuu Upciderin uudessa Perry-Guarana -päärynäsiiderissä. Se on kevyesti maustettu eteläamerikkalaisen guarana-köynnöskasvin kuivatuilla marjoilla. Vaikka siiderissä on sokeria peräti 74 g/l, suutuntuma yllättää kuivuudellaan. Maustesiiderien suosio kasvaa selvästi.

Hietalahteen luomuravintola
Tampereella menestyksellä vuodesta 1998 toimineen Knossos Agoran konsepti kopioitiin Helsinkiin ja avattiin samannimisenä Hietalahden kauppahallissa. Ravintolan toiminta perustuu luonnollisuuden ja kreetalaisen filosofian vaalimiseen. Ravintolan ruokalista löytyy osoitteesta cretanfood.fi.

Hietalahteen uusi Hemingways
Restel ottaa pikkuhiljaa isompaa siivua Helsingin ravintolamarkkinoista. Hemingways-perhe kasvaa kaupungissa yhdellä, kun Hietalahdenkadun Auto Jalosen tilat muutetaan olohuone-tyyppiseksi levähdyspaikaksi. Restel hallitsee ravintolamarkkinoita monessa pienemmässä kaupungissa, mutta Helsingissä yhtiön markkinaosuus on ollut viime vuosina alle 10 %.

Jump In muutti Roballe
Trendibaari Jump In on muuttanut Fredalta isompiin tiloihin Iso-Roballe. Asiakaspaikkojen lisäys tuli tarpeeseen, sillä entisissä La Scalan tiloissa on käynyt melkoinen kuhina avauspäivästä lähtien. Viikonloppuöisin ovelle on muodostunut jonoa. Baarin asiakaskunnan ikärakenne on +-20 v.

Laskut maksetaan hitaasti
Syksy on ollut ruokaravintoloille ennätyksellisen vilkas, mutta pilviä etsitään taivaalta. Vaikka suosituimpien ravintoloiden varauslistat ovat loppuvuodeksi edustavassa kunnossa, tulevan vuoden saldoa ei uskalleta ennustaa. Tukkukauppa kertoo ravintoloiden maksavan laskunsa kymmenen päivää hitaammin kuin viime keväänä.

Mother auki
Puoli vuotta oviaan taloyhtiön remontin vuoksi kiinni pitänyt Mother on taas auki. Baarin muutokset ovat toistaiseksi pieniä, mutta myöhemmin ravintola laajenee pihan puolelle ns. talvipuutarhan muodossa. Asiakaskunta nuorentui jo ennen taukoa ja on vakiintunut kaksikymppisiksi.

Ravintolapäälliköt kierrossa
Hesperian ja Helsinki Clubin kautta Pääkonttoriin edennyt Niklas "Widde" Wiedmer jatkoi matkaansa parikymppisten ykköspaikaksi havittelevaan Autotalon Ctrl:iin. Pasi Tuominen siirtyi Fredalta ketjun sisällä La Touriin Premier-klubin vetäjäksi. Tigerissä ravintolapäällikön tittelillä toiminut Jari "Savis" Savolainen vastaa nykyisin SK-ravintoloiden kaikkien yksiköiden markkinoinnista.

Rasvaton kermalikööri markkinoille
Oulun yliopistossa on kehitetty linjojaan vaaliville tervetullut uutuus, rasvaton kermalikööri. Lakritsaista Kinuskia –nimistä tuotetta voi nauttia sellaisenaan mutta edeltäjistään poiketen tuote on blandattavissa myös happamien virvoitusjuomien kanssa. Likööriä voi kysellä Alkoista kautta maan.

Carrols hintakilpailuun
Mc Donald’sin laskettua rajusti hampurilaistensa hintoja lähti kilpaan mukaan myös sen pahin kilpailija, kotimainen Carrolls. Ketju lupailee pysyviä, noin 30 %:n alennuksia tuotteidensa hintoihin. Myös repertuaaria pyritään kehittämään ja joulukuussa myyntiin on tulossa uutuushampurilainen. Carrolsilla on Suomessa tällä hetkellä 71 toimipistettä.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi