Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Barfly avasi
Mikonkadun uusin tulokas, Sedu Koskisen Barfly juurruttaa yön painopistettä yhä vahvemmin rautatieaseman ympäristöön. Yhdessä tasossa sijaitsevan baarin sisääntuloaula on leppoisan lounge-henkinen nojatuoleineen, tanssitilat sijaitsevat ravintolan perällä. Avajaisiin oli ilmoittautunut 400 vierasta, mutta paikalle ryntäsi yli kaksinkertainen joukko. Tunku tuntui ja hattuteline romahti. Barfly järjestikin kakkosavajaiset viikkoa myöhemmin.

Syö Helsinki 24 ravintolassa
City-lehden kaupungin ravintolaviikoille on ilmoittautunut 24 hyvän ruuan ravintolaa. Tarjolla on erikoishinnoin niin lounaita kuin menuitakin. Uusista paikoista mukana ovat ainakin Knossos, Nuevo ja Eatz. Tarkat tiedot 17.1. ilmestyvässä Cityssä. Syö Helsinki järjestetään 18.-31.1.

Eatzin katolla saunatilat
Ravintola Eatzin omistajat ovat rakentaneet kiinteistön vintille saunatilat. Sakke Järvenpään sisustamissa tiloissa on mm. televisio ja minibaari. Puoleksitoista tunniksi paikan saa vuokralle 100 markalla per saunoja. Vaasankadun Iltakouluun on myös valmistumassa hulppeat saunatilat.

Dj Tall Paul Helsinkiin
Yksi maailman arvostetuimmista klubi-dj:stä, Tall Paul saapuu Ctrl:iin perjantaina 14.12. Vuodesta 1987 lähtien levyjä pyörittäneellä dj:llä on Englannin Kiss FM:llä oma radioshow. Mies on myös ehtinyt perustaa oman levy-yhtiön, Duty Free Recordingsin sekä remiksata muiden artistien levyjä.

Kappelissa teemakuukausia
Kappelin baarissa on aloitettu teemakuukaudet, jotka jatkuvat ainakin ensi huhtikuuhun saakka. Joulukuun teema, Ranska, näkyy juomavalikoimissa ja kuuluu kajareista. Ensi vuoden ensimmäisen kolmanneksen teemat ovat järjestyksessä Espanja, Kuuba, Italia ja Unkari. Teemoista vastaa pääbaarimestari Eetu Halmesmäki.

Bar Fellows laajenee
Mannerheimintiellä, ravintola Oopperan vieressä sijaitseva Bar Fellows kasvaa 40 asiakaspaikasta 90:een. Olohuonemaiseen, rennon oloiseen kuppilaan on tulossa myös livemusaa. Paikkaa pyörittää Levin Levinski-ravintolasta tuttu Heikki Soininen.

Ravintolaäänestys starttaa
Cityn lukijat pääsevät taas valitsemaan kaupungin parhaat ravintolat. Annetaan noste niille, joille se kuuluu. Viime vuonna sanansa sanoi yli 3000 lukijaa. Tänä vuonna pannaan paremmaksi. Äänestyskuponki löytyy sivulta 38. Ravintolaäänestyksen tulokset julkaistaan 15. helmikuuta ilmestyvässä numerossa. Tänä vuonna uutena äänestysarjana on fastfood.

Lisää Italiaa
Ratakadun edesmenneen Toulàn paikalla avataan näinä päivinä uusi italialainen ravintola Mediterraneo. Omistajat ovat samat kuin kellarin Mocamba-klubilla. Listalle luvataan tonni- ja miekkakaloja sekä pasta-annoksia kohtuuhintaan.

Via laajenee
Menestysravintola Via laajenee Helsingin ulkopuolelle suunnitelmien mukaisesti. Ludviginkadulta tähyillään Ouluun, Tampereelle ja Turkuun. Liikepaikoista neuvotellaan kaikissa kolmessa kaupungissa ja päätöksiä odotetaan vuodenvaihteen jälkeen. Pääkaupungin ulkopuolella Via toimii yhteistyössä paikallisten kumppanien kanssa.

Kahvia kiireisille
Kaisaniemen metroasemalle on avattu Porvoon Paahtimon isännöimä, neliön kokoinen “kahvila.” Vaunusta myydään mm. erikoiskahveja, tuoremehua, muffineja ja kolmioleipiä. Kahvin saa mukaansa 10-18 markalla.

Sundmans vähentää paikkoja
G.W. Sundmans iskee toisin kuin menestysravintoloissa yleensä. Kun varauskirja on täynnä, Etelärannassa vähennetään asiakaspaikkoja. Pöydät suurenevat ja asiakaspaikat vähenevät joulun jälkeen. Näin laadun ja viihtyvyyden nimissä. Vuoden Ravintolan asiakaspaikkojen määrä laskee kymmenellä 80 tuoliin.

Palacen keittiö remonttiin
Uransa varrella kaksi Michelin-tähteä napannut Markus Maulavirta jatkaa Palacen keittiön ohjaimissa jouluun asti. Etelärannan palkkalistoilla jo vaikuttavan Marko Laineen keitoksia päästään maistamaan helmikuun puoliväliin jatkuvan keittiöremontin jälkeen. Maulavirta siirtyy vuodenvaihteessa uudistamaan nykyistä Kanavarantaa.

Riistaa huumorilla
Riistaan mieltynyt kotikokki löytää vinkkejä Riitta Suomisen kirjasta Reseptejä ja ruokatarinoita (225 mk). Muitakin viehättää kirjoittajan poikkeuksellisen itseironinen ote kokkauksiinsa. Harva ruokakirja sisältää näin sujuvaa tekstiä. Sesonkivihjeet löytyvät jouluherkkuja käsitteleviltä sivuilta.

Joululounas on katettu
Kaupungin arvokkain joululounas löytyy Kämpin juhlakerroksessa (297,50 mk). Se toimii itsepalveluna, kuten myös Katajanokan (260 mk) ja Kulosaaren Casinot (250 mk). Strandin Atrium Plazassa (295 mk) ja Töölönrannassa (199 mk) pääruuat tuodaan pöytään, Tornissa (290 mk) lisäksi jälkiruoka. Börsin joululounas (245 mk) katetaan noutopöytiin 17.-21.12.

Kotikokin kalat kirjassa
Tv-kokki Maija Silvennoinen hämmentää uutuuskirjassaan Maija kalassa. ”Italialaisessa” reseptissä annos saa kyytiä maitomarinadissa. Helsingin lahja Saarijärvelle esittelee muutenkin suomalaistettuja ohjeita, mutta saa pisteitä ohjeista kalojen esikäsittelyssä ja erilaisista vaihtoehdoista kypsytyksessä. Kotikokin kala valmistuu muutenkin kuin paistinpannulla.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi