Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Ravintoloita Kinopalatsiin
Kinopalatsi petraa. Leffakeskuksen yhteyteen on avannut Restelin Grand Star Café. Kesän aikana Kinopalatsista avautuu myös käynti ns. Fennian pihalle, johon on valmisteilla mm. Wrong Noodle Bar.

ViiniExpo
ViiniExpo avautuu yleisölle lauantaina 23.3. klo 11-17. Paikka on Pasilan Messukeskus, ja sisäänpääsy maksaa 10 e. Viinin Ystävän Päivänä voi maistelun lisäksi testata erilaisten ruoka-aineiden vaikutusta viiniin sekä seurata sommelierien työskentelyä. Ravintola-ammattilaisille ViiniExpo on samanaikaisten Gastro-messujen tavoin avoinna myös 20.-22.3.

Kappeli jatsailee
Eturivin jazzmuusikot vauhdittavat Kappelin sunnuntaibrunssia sunnuntaina 24.3. Heikki Sarmanto esittää ikivihreitä ja omia sävellyksiään trion voimalla. Palacesta siirtyneen Timo Koskivuoren johtama keittiö kattaa saliin pohjoismaisen buffetin. Elävää musiikkia kuullaan klo 13-14, ja jatkoa on luvassa pääsiäisen jälkeen. 26 euron menu sisältää mm. palvilammaskääryleitä, riistaa ja suklaamarkiisia.

Bliniennätys Lasipalatsissa
Lasipalatsin keittiössä on alkuvuoden aikana paistettu peräti 11 700 bliniä. Uudelta ruokalistalta löytyvät mm. salaatti paistetuista tateista ja kotijuustosta sekä kylmäsavulohi-purjocannelloni.

Alsacea Huvilakadulla
Huvilakadun ranskalaisessa La Petite Maisonissa nautitaan Alsacen viinejä keskiviikkona 20.3. Madame Deiss esittelee illan aikana viinejään. Keittiön Raffaele Salvatore valmistaa neljän ruokalajin alsacelaisen illallisen (44 e). Herkuttelu alkaa tuoreella parsalla ja jatkuu täytetyllä viiriäisellä, juustoilla ja omenatortulla.

Uudet punaviinit
Maaliskuu toi Alkoon kolme hyvää keskihintaista punaviiniä. Miellyttävän kehittynyt Chateau Sarati Merlot (6,84 e) tulee Romaniasta, vaniljaisen toffeinen Piedemonte Reserva (7,45 e) Espanjan Navarrasta ja runsasrakenteinen Bushman (8,08 e) Etelä-Ranskasta. Alko on avannut uuden myymälän kauppakeskus Arabiaan osoitteeseen Hämeentie 109-111 B.

Suuri menu Sundmansissa
Hallitseva Vuoden Kokki Henry Tikkanen on loihtinut oman nimikkomenunsa G.W. Sundmansiin. Seitsemän ruokalajin menun kera nautitaan Gosset’n samppanjoita sekä magnumpulloista Hugelin valko- ja punaviinejä Alsacesta. Grand Menun hinta on viineineen 140 e. Suuria illallisia nautitaan 21.3. asti. Seuraavana iltana selviää, kuka on seuraava Vuoden Kokki.

Iso Karhu tuli
Koffin iso Karhu on purkissa nimensä veroinen. Uusi tölkki sisältää englantilaisen pintin eli 0,568 litraa olutta.

Lenkkaribaari uudistuu
Uudenmaankadun Leningrad Cowboys -ravintolaa uudistetaan. Työn alla on mm. Kuubalainen Oluthuone, jonne asiakkaita kosiskellaan ilmaisella naposteltavalla. 22.3. baarissa musisoi Laika & the Cosmonauts ja samaisena päivänä käynnistyy Punakoneen Öljykarnevaalit -teemaviikko.

Eatzissa uusi lista
“Ei oota” avajaisistaan lähtien myymään joutuneet, Fashion Nightissa vuoden ravintolan -tittelin napanneet Eatzin ravintoloitsijat ovat uusineet ravintolan ruokalistan. Uudella listalla on tuulahduksia mm. Aasiasta, Karibialta sekä Välimereltä. Illalla syömään aikovien kannattaa varata pöytä etukäteen.

Antipastobuffet Tony’siin
Tony’s Deli tarjoaa maanantai-iltaisin mahdollisuuden popsia tapaksia mahan täydeltä. 16 e:n hintaan vitriinissä on tarjolla kaikkea mozzarellan ja parmankinkun väliltä. Jälkiruokana tarjotaan tiramisua.

Ctrl on nyt myös rock
Autotalon Ctrl:n musiikki monipuolistuu. Tuhannen neliön kokoisesta iltaravintolasta on lohkaistu 150 neliötä rock-musiikin ystäville. Rock Ctrl:iin on vapaa pääsy, kun tanssipuolelle maksaa illasta riippuen 3-7 euroa. Ikäraja kumpaankin on 20 vuotta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi