Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Pronssia viinimestarille
Café Carelian Juha Lihtonen sijoittui kolmanneksi sommelierien PM-kilpailussa. Voiton nappasi Anderas Larsson, joka työskentelee Berns-hotellin viinibaarissa Tukholmassa. Kesäkuussa Lihtonen edustaa Suomea viinimestarien EM-turnauksessa Trophée Ruinartissa Ranskassa.

Venäläistä juhlaa
Useissa ruokaravintoloissa on pääsiäispyhinä supistetut aukioloajat, mutta apu löytyy venäläisistä. Alexander Nevski on avoinna joka päivä, Bellevue ja Hariton huilaavat vain pitkänperjantain. Nevski kattaa molempina pääsiäispäivinä runsaiden antimien zakuska-pöydän. Pitkä lounas kustantaa 49 . Bellevue tarjoaa kolmen ruokalajin menun (33 ), Hariton panostaa pelmeneihin.

Tähdet uusittiin
Chez Dominique ja G.W. Sundmans säilyttivät tähtensä uudessa Guide Rouge -oppaassa. Muutenkin punakantinen kirja rankkaa Helsingin ravintoloita viimevuotiseen tapaan.

Olut- & siideriviikot tulevat
City-lehti järjestää yhdessä kaupungin olutravintoloiden kanssa12.-26.4. olut- ja siideriviikot, joiden aikana mm. tehdään tunnetuksi suurelle yleisölle tuntemattomampia merkkejä ja makuja. Mukaan teemaviikoille on tulossa noin 20 ravintolaa. Luvassa on myös livemusiikkia sekä opastusta olutharrastuksen saloihin.

Kilpailua Mikonkadulla
Kova kilpailutilanne vaatii Mikonkadun ravintoloilta jatkuvaa uudistumista. Amarillo houkuttelee ohikulkijoita ulos sijoitetuilla, elävää kuvaa tarjoavilla monitoreilla. Huhtikuussa Amarillossa starttaa lapsiystävällinen sunnuntai-buffet, jonka yhteyteen on hankkeilla mm. leikkinurkkaus valvojineen.

After ski -klubi Leville
Kaivohuoneen isännöimään Arraniin Leville avataan pitkänäperjantaina Suomen ensimmäinen hiihtokeskuksessa toimiva klubi. Baaritiskin taakse on värvätty baarimikkoja Hesarilta ja Kaivolta. 90-paikkaisessa klubissa soi pintapaikoista tuttu musiikki ja ikäraja on 24 v.

Vuoden Kokki
G.W. Sundmansin Marko Palovaara nappasi ykkössijan tämänvuotisessa Vuoden Kokki -kilpailussa. Kolmas kerta toden sanoi, sillä Palovaara osallistui kisaan myös kahtena edellisvuotena. Kaikki mitalisijat menivät Etelärantaan. Kakkoseksi sijoittui PalacenRannan Mikael Kyyhkynen, kolmanneksi Oula Hänninen niin ikään G.W. Sundmansista.

Julkkikset kokkaavat
Pirkka-Pekka Petelius, Vesa Vierikko ja Taneli Mäkelä ovat nyt tietokirjailijoita. He lukeutuvat julkkisjoukkoon, jonka kokkauksista on synnytetty 12 reseptin ruokakirja Huvin vuoksi – keittiössä. Vaikka esimerkiksi Mato Valtosen ohjeen parsakaaligratiinista syntyy oikein makoisa annos, kevyt kokonaisuus ei vastaa kirjan hintaa (27,58 e).

Uusia siidereitä
Passionhedelmällä ja ananaksella maustettu Upcider Light Passion on Hartwallin kevään uutuus. Olvi vastaa niin ikään passionilla maustetulla päärynäsiideri Fizz Love Ciderillä. Maustetut siiderit käyvät hyvin kaupaksi pääsiäisen ja vapun kaltaisina juhlapäivinä.

Highlight sinkkuilee
Highlightissa pariutumista on helpotettu rakentamalla nettiin chat, jonka avulla voi määritellä nimimerkilleen ja toivekumppanilleen illan profiilin ennen joka keskiviikkoisia sinkkubileitä. Bileissä asiakkaiden rinnuksiin kiinnitetään nimimerkeillä varustetut laput. Pariutumisohjeet löytyvät osoitteesta ravintolahighlight.com.

Ooppera lähti nousuun
Kisahallin päädyn yskähdellen käyntiin lähtenyt ravintola Ooppera elää uutta kevättä. Täkynä on käytetty mm. ilmaisia / superhalpoja drinkkejä, joiden avulla ovelle on saatu houkuteltua ennätyspitkiä jonoja. Asiakaskunnan keski-ikä on samalla laskenut lähelle 18 vuotta.

Koffin lonkerosta vahvempi
Tänä vuonna 50 vuoden ikään ehtivän Sinebrychoff Gin Long Drinkin makua on vahvennettu ginillä ja katajanmarjalla. Prosentteja on nyt 5,5 (ennen 4,7). Lonkeroa myydään myös puolen litran muovipulloissa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi