Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Nyt pääsee saareen
Kaupungin edustan saariravintolat ovat jälleen avanneet ovensa. Valkosaaren NJK, Särkän Särkänlinna, Liuskasaaren HSS ja Sirpalesaaren Saari ovat avoinna iltaisin syyskuun loppuun. Saari on kesäkuun alusta avoinna koko päivän. Saarta isännöivät Anne ja Sakari Tainio ovat sen ja Saslikin lisäksi Bulevardian uudet ravintoloitsijat.

Center Inn osti Pravdan
Center Inn on ostanut Pravdan ravintolan kaksi vuotta sitten perustaneelta Björn Hammarilta. Uusi omistaja on palauttanut lounaat ja tuonut listoille muiden ravintoloidensa (Raffaello, Omenapuu jne.) kevätteeman parsan. Jalkakäytävälle tulee pieni terassi. Isoja muutoksia on luvassa syksyllä, jolloin saattaa vaihtua myös ravintolan nimi. Pravda on Kuurmien 12. ravintola.

Kevään uudet punaviinit
Eteläranskalainen J.P. Chenet Merlot (6,60 e) on kevyen marjaisa uusi punaviini Alkossa. Hyvä yleisviini kevään ja kesän buffet-pöytiin. Jos ei halua aivan rutikuivaa punaviiniä, kannattaa maistaa eteläitalialaista tulokasta nimeltä Ciao! (5,99 e). Vinkki: tarjoa tämä makean hedelmäinen punaviini hieman jäähdytettynä.

Uusia lonkeroita
Lonkeron myynti kasvoi ruokakaupoissa tammi-maaliskuussa peräti 47 prosenttia. Maustettujen siiderien jälkeen on koittanut maustettujen lonkerojen vuoro. Piraija on appelsiini-, ananas- ja passionhedelmämehuilla maustettu kevytlonkero Koffilta, Otto Puolukka-Karpalo puolestaan Hartwallin uutuus.

Stadin uudet oluet
Vadelmalla maustettu Sauli on Perhon ravintolapanimon viimeisin, erittäin tasapainoinen uutuusolut. Tarjolla on vielä myös niin ikään onnistunutta Kevätolutta. Suomenlinnan Panimon ravintola sijaitsee HKL:n lauttasataman vieressä, ja siellä pääsee nyt maistelemaan reippaasti humaloitua Pale Alea.

Urquell on Vuoden Olut
Tshekkiläinen Pilsner Urquell valittiin Vuoden Olueksi Helsinki Beer Festivalin olutkilpailuissa. Vuoden parhaaksi pintahiivaolueksi valittiin saksalainen Andechs Weissbier Hefe ja vahvaksi olueksi skotlantilainen Jacobite Ale. Siiderikilpailun voitti brittiläinen Old Rosie Scrumpy, ja viskien ykkönen on savunarominen 16-vuotias Lagavulin. Ensi vuonna olutfestarit kuohuvat maalis-huhtikuun vaihteessa.

Suu kuivaksi Haviksessa
Jyrki Linna-Hynnilä kokkaa neljän ruokalajin Chablis-menun Havis Amandassa. Viinit sisältyvät aterian hintaan (98 ). Linna-Hynnilä ja ravintolapäällikkö Jan Ingström kävivät paikan päällä Chablis’ssa perehtymässä alueen gastronomiaan ja valitsemassa listalle 30 kuivaa Chablis’n valkoviiniä. Alkuperäiseen chardonnayyn paneudutaan kellariravintolassa 18.5. asti.

Rennosti keittiössä
Tv-suosikki Jamie Oliverin ensimmäinen kirja Alaston kokki (29 e) on ilmestynyt suomeksi. Brittikokin otteet eivät ole mieleen ruokasivuja tiukkapipoisesti hallitseville kotitalousopettajille, mutta muut löytävät kirjan sivuilta hyviä vinkkejä eloisassa muodossa. Painotus on italialaishenkinen, ja kauden parsaohjeet ovat myös mukana.

AktivistRafla lopetti
Aktivistin ravintola-alan ammattilaisille kustantaman AktivistRaflan julkaisu on lopetettu. Lehteä ehti ilmestyä vain kaksi numeroa.

News on nyt Grande Grill
Aleksinpihalle, Entisiin Café Newsin tiloihin on avattu isoihin annoksiin keskittyvä Grande Grill. Pihvit ja kananrinnat valmistetaan laavakivigrillissä, mutta paikasta saa myös kevyempää syötävää. Ravintoloitsijana toimii viereisiä Santa Fe´tä ja Hesburgeria pyörittävä konsonanttien erikoismies Henri Klimscheffskij.

Fredalle Rokkibaari
Fredan Frutti di Mare on historiaa ja tiloihin on avattu rock-henkinen Bar Loose. Syynä liikeidean muutokseen ei ollut pitsan myynnin lasku vaan se, että uuden pakollisen rasvakaivon rakentaminen olisi vienyt tilat hyvin toimivalta saunalta. “Omat viinat messiin” -periaatteella toimivaa saunaa voi vuokrata 135 euron hintaan per seurue. Bar Loosen yksi vetäjistä on CMX:n Tipi Rasio.

Ravintolaveteraanit kaupanteossa
Veli-Matti Kopio on myynyt Korkeavuorenkadun Freses-ravintolan alan toiselle veteraanille, Musu Kanniselle. Hullun Kukon 14 vuotta sitten avannut Kanninen on tuonut paikkaan uuden funkis-ilmeen mutta tarjonta säilyy välimerellisenä. Kopio jatkaa Sofiankadun Nuevon isäntänä.

Kannusiideriä kesäpäivään
Kesä tulee ja terassit avautuvat. Mikäli olut ja muut perinteiset kesäjuomat alkavat tökkiä, tässä raikas vaihtoehto 2-4 janoiselle:
6 cl sitruunamehua
6 cl Passoa-likööriä
2 cl kirsikkasiirappia
12 cl karpalomehua
0,5 l Upcider Light Passion -siideriä.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi