Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Cityn olut- ja siideriviikot: Brittisuurlähettiläs lauloi
City-lehden ensimmäiset Olut- ja siideriviikot kuohuivat yli odotusten. Yksi mieleenpainuvimmista ohjelmanumeroista oli Ison-Britannian suurlähettilään Alyson Bailesin runo- ja juomalauluesitys ravintola O’Malle-yssa. Olut- ja siideriviikoille osallistui 29 korkean profiilin olut- ja siideriravintolaa.

Royal-Restistä perheyritys
Suomen suurin yksityinen ravintolayhtiö Royal-Rest siirtyy toukokuun lopussa kokonaisuudessaan Saaren ja Hynnisen perheiden omistukseen. Hiltonin ostama Scandic sekä CapMan neuvonantajineen luopuvat osuuksistaan. Ravintola- ja hotelliyhtiö suunnittelee listautumista pörssiin kolmen neljän vuoden kuluttua, kun sille siirtyvä hotelli Hesperia on avattu remontin jälkeen.

Nuevossa tapas-kärryt
Tapas-kärryt kiertävät Nuevon terassilla. Pikkusuolaiset maksavat 2,50-5 e lautaselta. Jamón-viipaleet leikataan aidosta espanjankinkusta. Cava-baarissa myydään kurkun kostukkeeksi kolmea kuohuviiniä laseittain. Kesän à la cartella löytyy mm. tuoreturska-carpacciota, munakoiso-zuccinipaistosta aïolin kera sekä pekoniin käärittyä kalkkuna-tournedosia marsalakastikkeella.

10th Floorissa katkarapua
Vaakunan kymppikerroksen maineikas kesän katkarapupöytä on jälleen katettu. Mereneläviä tykötarpeineen voi herkutella niin paljon kuin sielu sietää klo 17-22. Bio Vaakunan elokuvaesityksissä nähdään vaihteeksi tuoreempaa kotimaista: 5.6. on vuorossa Pitkä kuuma kesä. Seuraavalla viikolla Vaakuna juhlii 50-vuotissynttäreitään.

Namaskaar Bulevardille
Namaskaar avaa touko-kesäkuun vaihteessa uuden ravintolan Bulevardilla. Tony’s Delin ja Kurki-baarin naapuriin valmistuvat lounas- ja iltaravintola, takeaway-piste sekä pieni ruokamyymälä. Jalkakäytävälle saadaan parikymmentä terassipaikkaa. Loppukesään suunnitellaan Hollywood-elokuvia. Mannerheimintien Namaskaar, Sanomatalon Namaskaar & Wokit sekä Aleksin takeaway jatkavat vanhaan malliin.

Kesän makkaraisku
Nakit ja muusi on kaiken kattava suomalainen makkarakirja. Markku Haapion, Antti Vahteran ja Visa Nurmen kirja kertoo perusteellisesti maailman makkaroista ja niiden historiasta. Jotain kuitenkin uupuu kokkisoturi Vahteran resepteistä: Strindbergin makkaraviikoilla hurmannut hummerimakkara. Mutta melkein kaikki muu löytyy, tiiviiden tietoiskujen kera.

Tigeriin keskiviikkoklubi
29.5. käynnistyvä Tigerin keskiviikkoklubi on nimeltään Summer Safari Club. Klubin isäntinä toimivat mm. Heidi Willman (kuvassa), Wallu Valpio ja Jussi Ahde. Samanniminen klubi toimii kesän ajan viidessä Sedu Koskisen hallitsemassa ravintolassa, mm. Forssassa.

Viiriäinen lentää Eirassa
Huvilakadun ranskalaisessa La Petite Maisonissa löytyy nyt kolmen ruokalajin kasvismenu (25 e). Keittiömestari Raffaele Salvatoren kesälistalla on tarjolla esimerkiksi valkosipuliherkkusieniä, kultaotsa-ahventa pinaattipedillä ja mustekalanmustekastiketta sekä täytettyä viiriäistä, polentaa ja portviinikastiketta.

Ctrl myynnissä
HOK on laittanut kovalla kohinalla vajaa vuosi sitten avatun Ctrl:n myyntiin. Ravintolapäällikkö Niklas "Widde" Wiedmer on jo siirtynyt talon sisällä vetämään Keskuskadun Systemiä, mutta johtaa edelleen myös Ctrl:ia.

Uusi Namaskaar Bulevardille
Uusi Namaskaar avataan kesäkuun alussa Kurjen viereen, Bulevardi kuuteen. Ravintolan yhteyteen tulee myös kauppa, josta voi ostaa intialaisia raaka-aineita kotikäyttöön. Muista intialaisista ravintoloista poikkeaa myös ravintolan saliin sijoitettu tandooriuuni sekä 24-paikkainen terassi.

Ministry of Sound Hesarille
Helsinki Club on tehnyt sopimuksen Ministry of Soundin kanssa tulevista Suomen-vierailuista. Ensimmäinen keikka järjestetään 7.6. Aiemmin MoS on esiintynyt hotelli Hesperiassa. Liput tapahtumaan maksavat 12 euroa.

Pumppu-klubi jatkaa
Juttutuvan pumppu-klubi starttaa 5.6. viime kesän tapaan. Lavalla nähdään kesän aikana mm. Sir Elwoodin hiljaiset värit ja Sami Saari. Joka ilta esiintyjiä on kaksi; yksi nouseva kyky ja yksi jo breikannut.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi