Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Kesä tuli Kappeliin
Kappelin terassi on suosikki kesällä, mutta nyt kannattaa poiketa sisälle ravintolaan. Palacesta viime vuonna siirtyneen keittiöpäällikkö Timo Koskivuoren kesälistassa panostetaan kesän kotimaisiin raaka-aineisiin. Tarjolla on esimerkiksi kylmää tomaatti-vihanneskeittoa (8,50 e) sekä loimutettua siikaa (18 e).

Belgia saapuu Kluuviin
Belgialaistyylinen baari ja bistro Belge avataan elokuussa Kluuvissa. Suomalaisesta sovituksesta vastaa HOK-ravintolat. Lontoosta aloittaneesta Belgosta tuli muutama vuosi sitten menestys kohtuuhintaisine simpukka-annoksineen. Britanniassa Belgo porskuttaa hyvin, New Yorkin ravintola suljettiin.

Urkki goes Luomu
Kaiken Euroopan luomuoluet ja -siiderit kukoistavat St. Urho’s Pubin luomupäivillä. Tarjolla on yli 20 juomaa Suomesta, Saksasta, Belgiasta ja Englannista. Luomu oli myös Helsinki Beer Festivalin erikoisteema.

Espoo saa William K:n
Oluthuone William K avataan Leppävaaraan uuteen kauppakeskukseen alkuvuodesta 2003. Se noudattaa muiden "Villejen" sisustusta pöytämattoineen ja tummasävyisine puupanelointeineen. Ensimmäinen William K avasi Mannerheimintiellä 1991.

Mestarien sienisalat
Kun alkukesän paahteen jälkeen on saatu sateita, voi tarttua tuliterään sienikirjaan nimeltä Poimi parhaat! Palace Gourmetin Marko Laine ja Kämpin pääravintolan Petteri Luoto paljastavat parhaat sieniherkkunsa.

Kesän uudet valkkarit
Meridia (6,51 e) on raikas, harmiton kesävalkkari Sisiliasta. Kuivan aromaattinen ja kukkaisa viini sopii rantalipitykseen ja buffet-pöytiin. Täyteläiseen makuun alkukesän uusista valkoviineistä istuu australialainen Hardys Stamp Chardonnay Semillon (6,99 e). Sen trooppinen hedelmäisyys pärjää salaattien lisäksi lohelle, kanalle ja texmexille.

Kallen kasvonkohotus
Tutun ja turvallisen Kaarle XII:n yläkerta on saanut uuden ilmeen: tanssisalin sohvakalusto ja valaistus muuttuivat modernimmaksi. Tilan uudisti arkkitehtitoimisto Valvomo.

La Touriin kesäklubi
Cover-bändi Bad Eye vastaa kesäperjantaisin La Tourin musiikista. Summer Boogie Nights -klubilla kuullaan 70- ja 80-luvun klassikoita mutta jokainen ilta on teemoitettu artistin ympärille: 7.6. jammaillan Lenny Kravitzin tuotantoa ja 14.6. on vuorossa Anastacia.

Runoristeily
Elävien Runoilijoiden klubi järjestää 8.6. m/s Natalialla risteilyn, jonka teema on hyppy tuntemattomaan. Runoja esittävät mm. Jyrki Kiiskinen ja Seela Sella. Laiva lähtee Kauppatorilta klo 19 ja seilaa kolme tuntia.

Bakersissa salaattiviikot
Bakersin salaattiviikot jatkuvat 13.7. saakka. Tarjolla on ainakin mozzarella-, vuohenjuusto-, lohi- ja karitsaversiot, joiden kastikkeisiin voi itse vaikuttaa. Bakersin ravintolajohtajana aloitti Mikko Olanterä, Anja Kamrat siirtyi Primula-ketjun ravintolatoimenjohtajaksi.

Hotel Vantaa remonttiin
Kuumana iskupaikkana tunnettu Sokos Hotel Vantaan Tulisuudelma remontoidaan kesän aikana Paikka on kiinni 20.6.-29.8. Jäähyväisbileissä soittaa Suurlähettiläät ja syksyn avajaisissa Jean S.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi