Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Yade jatkaa yöhön
Center-Innin uusi Yade avautui keskikesällä Keskuskadulla, Stockmannia vastapäätä. Jalkakäytävällä on siisti terassi, sisällä baari ja nuudeliravintola. Yaden ruokatarjonta vastaa Simonkentän sisarravintolaa Simonea. Yaden kellarissa paljastuu iltaravintola, jollainen Kuurman perheellä on entuudestaan saman korttelin Raffaello-König-Michelle -ryppäässä.

Lontoon pubi Fredalle
Kaupungin englantilaisten pubien määrä kaksinkertaistuu alkusyksystä, kun London Pub starttaa Tennispalatsia vastapäätä Fredrikinkadulla. Useaan osaan jakautuvan pubin suunnittelusta vastaa lontoolaisen Young’sin panimon arkkitehti. Pubin takana ovat "Kala"-olutravintoloiden omistaja Delifox sekä aiemmin Black Dooria isännöinyt tamperelainen Mr Max. Helsingin pitkäikäisin brittipubi Angleterre toimii sekin Fredalla.

Lisää sushi-baareja
Sushi-baari Ichiban on aloittanut elokuvateatteri Bristolin naapurissa Aikatalon toisessa kerroksessa Mikonkadulla. Piskuisen ravintolan lounasajan sushi-lajitelma (7,50 e) lienee kaupungin edullisin. Ichiban myy sushia myös mukaan kotiin tai työpaikalle. Kahvila Pick-Up kauppaa sekin sushia naapurikorttelissa Aleksilla, World Trade Centeriä vastapäätä.

Suomenlinna sai viinin
Suomenlinnan ravintoloissa pääsee maistamaan saaren uutta nimikkoviiniä. Se on hedelmäisen mineraalinen ja mausteinen ranskalainen luomuviini Viapori Classique. Omaa punaviiniään tarjoilevat Suomenlinnan Panimo, Café Chapman, Café Bar Valimo, Café Piper ja Walhalla. Mantereella voi ostaa Alkosta pullon kotiin mm. Vian, Itäkeskuksen ja Kaivopihan myymälöistä (12,58 e).

On the Rocks 1 v.
Mikonkadun On the Rocks juhlii 2. elokuuta menestyksen täyteistä ensimmäistä vuottaan. Juhlissa esiintyy mm. Pelle Miljoona. Terassin myötä suosiotaan edelleen kasvattanut Rocks on ollut kaupungin varmin bilepaikka.

Kämp palasi paperiin
Kämpin ravintoloiden mukavuuslaitoksissa on jälleen palattu paperipyyhkeisiin. Hotellin avautuessa talossa käytettiin kankaisia käsipyyhkeitä, mutta säästöjen myötä siirryttiin kertakäyttöpyyhkeisiin. Viime vuonna kangaspyyhkeet palasivat, mutta kesä toi asiakkaiden harmiksi taas paperipyyhkeet.

Kaarlen Kruunu sulkee
Kaarle XII:n kyljessä toiminut Kruunu on päätetty sulkea lopullisesti. Gourmet-tason ruokaa inhimillisin hinnoin tarjoilleen ravintolan tilat olivat sittenkin liian pienet kannattavaan liiketoimintaan. Primulan Ravintolat miettii ainakin loppuvuoden uutta liikeideaa paikalle.

Safari Club jatkuu
Ympäri Suomea, Helsingissä Tigerissä keskiviikkoisin pyörinyt Safari Club jatkuu elokuun loppuun saakka. Pori Jazzeihin peräti 3 000-paikkaiseksi rakennettu klubi täyttyi joka ilta ja paikassa nähtiin mm. Helsingin bilettäjien lähes koko ykkösketju.

Alppilaan thai-ravintola
Alppikatu 5:een on avattu hiljaittain thai-ravintola Sawat Dee Thai Food. Puskaradion mukaan paikan maut ja palvelu ovat kohdallaan ja hintataso on keskustan paikkoja edullisempi. Myös ravintolan siisteys on kerännyt kiitosta.

Baarifestarit, olkaa hyvä
City-lehden Baarifestivaaleja vietetään tällä kertaa 30 ravintolassa. Ohjelmistossa on mukana tälläkin kertaa huiman suosion saavuttanut The President of Karaoke -kilpailu. Avajaisseremonioissa 7.8. Espan lavalla Esiintyy Scandinavian Music Group. Torstaina lavalla nähdään mm. Mamba. Tarkka ohjelma ja liikkumisohjeet löytyvät toisaalta tästä lehdestä.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi