Kuultua

Mistä kaupunki puhuu?

Kaupungin parhaat Manalassa
City-lehden legendaariset kaupungin paras -bileet lähestyvät. Lokakuun toinen Manalan lavalla nähdään kaupungin parhaat, Zen café, Clifters, U-Street All Stars, Maarit ja Veijo Midi & Modulit. Juontajina iki-ihanat Jarkko Valtee ja Osku Heiskanen.

“Vessaravintola" auki
Yleisenä WC:nä aiemmin toiminut tiilirakennus Tehtaankadun ja Kankurinkadun kulmassa on avattu ravintolana. Viehättävä, parikymmentä henkeä sisään ja saman verran terassille vetävä Kisälli on arkena auki aamuseitsemästä iltakymmeneen, viikonloppuisin kymmenestä 02:een.

Belge avasi Kluuvissa
HOK on avannut viimeksi Restelin hallussa olleen ravintolatilan Kluuvissa nimellä Belge. Nimensä mukaisesti ravintolaan on haettu vaikutteita Belgiasta, mutta vain nimellisesti. Kaksikerroksisen paikan henki on hyvin lähellä Elannon tuttuja oluthuoneita, kuten William K:ta. Ravintolan ruokamyynti on ylittänyt odotukset heti alkuunsa.

Sedu osti Kartanon
Simonkadun suomalaiseen ruokaan erikoistunut ravintola Kartano on siirtynyt HOK:lta SK-Ravintoloille. Jam Jam Bar & Restaurant aukeaa marraskuun alussa. Ravintolassa on tilaa 600 neliötä, josta osa lohkotaan baariksi, lopputila pyhitetään ruokailulle. Keittiö hakee vaikutteita Kaukoidästä ja Arabian maista. Saman yhtiön Tiger menee remonttiin samaan aikaan kun Jam Jam aukeaa.

Leningrad Cowboys suljettu
Elannon Ravintolat on luopunut ravintola Leningrad Cowboysista. Uusi omistaja ei halua vielä nimeään julkisuuteen, koska anniskeluluvat ovat vielä haussa. Paikan liikeidea ja nimi muuttuvat, mutta ruoka on suuressa roolissa myös jatkossa.

Langatonta viestintää Wayne’s Coffeessa
Waynes’s Coffee tarjoaa langattoman internetyhteyden asiakkailleen. Palvelu on asiakkaille ilmainen. Tietsikan saa käyttöönsä kahvilan tiskiltä panttia vastaan kaikissa ketjun kahviloissa Helsingissä, Espoossa ja Tampereella.

Omenaa Kellarikrouvissa
Kellarikrouvissa herkutellaan omenalla syyskuun loppuun saakka. Syksyn sadosta on rakennettu aterioita alkukeitosta jälkkärikahviin. Annosten hinnat vaihtelevat 7,5o eurosta 23:een.

Cantina sai uuden baarin
Cantina Westiin on rakennettu uusi baari. Se sijaitsee heti sisäänkäynnin jälkeen ensimmäisessä ravintolasalissa. Juomien lisäksi baarissa tarjoillaan tapaksia texmex-hengessä.

Oktoberfest Perhossa
Perho potkaisee syksyn Oktoberfestit käyntiin 11.-14.9. Olut kuohuu terassiteltassa iltaisin elävän musiikin kera. Perhon ravintolapanimo on valmistanut juhlan kunniaksi suodattamatonta vehnäolutta Perhon Vehnäistä. Lisäksi tarjolla on talon perinteistä Perhon Rohkeaa. Huikopalaksi löytyy mm. talon omaa bratwurstia.

Italiaa ja Islantia Kympissä
Islantilainen keittiöpäällikkö Leifur Kolbeinsson vierailee 10th Floorin Diningissa 18.-20.9. Tarjolla on maestron pohjoisitalialais-islantilainen menu. Kymppikerroksen oma väki jatkaa Kolbeinssonin La Primaverassa keväällä harjoitelleen Marko Alanderin johdolla samalla ruokalistalla 28.9. asti.

Samppanjaa Sundmansissa
G.W. Sundmansin kesän remontissa kaivettiin esiin baarin vanha lautalattia mosaiikkimaalauksineen. Uusitussa baarissa panostetaan laajaan samppanja- ja portviinivalikoimaan. Laseittain on tarjolla neljää eri samppanjaa, myös roseeta ja vuosikertasamppanjaa. Chez Dominiquesta siirtyneen Peppi Aralehdon vahvistama keittiötiimi sai remontissa lisätilaa.

Katariina Suuri Nevskissä
Alexander Nevskin ravintolapäällikkö Sirkka Järvenpää lupaa sonnustautua Katariina Suureksi tämän nimikkoviikkojen kunniaksi. Keittiön pomo Petri Rissanen suunnittelema viiden ruokalajin menu (54 ) vie vieraat tsaarin hovin tunnelmiin 1700-luvulle. Tarjolla on mm. hyytelöityä vasikkaa, gratinoitua osteria ja suklaa-kirsikka-millefeuilletä. Pientä suurta naista juhlitaan 16.-29.9.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi