Kuultua

Helsingin ravintolauutiset.

DTM muuttaa Roballe
Suosittu homoravintola DTM juhlii Annankadun ja Kansakoulukadun kulmassa 10. syntymäpäiväänsä, ja nämä juhlat jäävätkin paikan viimeisiksi. Marraskuun lopussa aukeaa uusi ja uljas DTM Iso Roballa. Tieltä saa väistyä vieläkin legendaarisempi ravintola, Robert’s. DTM:n klubit jatkuvat uusissa tiloissa ja uutena teemaklubina aloittaa lauantainen naisten ilta.

Uusi Tony´s Deli Erottajalla
Sikke Sumarin uusin Tony´s Deli on avattu Erottaja 7:ään, sisustusliike Wandan tiloihin. Tarjolla on suklaaherkkuja Sacherista Rexiin. Paikassa on A-oikeudet ja siellä järjestetään myös kokkikouluja kotikokeille.

Vaakunan Memphis auki
Hotelli Vaakunan Memphis on vihdoin avannut ovensa remontin jälkeen. Paikan visuaaliseen ilmeeseen ja eritoten väreihin sekä valoihin on panostettu. Ruokalistalla on vaikutteita mm. Pohjois-Afrikasta.

Hesarilla etsitään parasta baarimikkoa
Beefeaterin jokavuotiset baarimestarikisat otellaan Helsinki Clubilla sunnuntaina 29.9. Kisojen voittaja edustaa Suomea kansainvälisessä finaalissa Barcelonassa kolme viikkoa myöhemmin.

Pullmanissa Oktoberfest
Rautatieaseman toisen kerroksen Pullmanissa vietetään saksalaisen olutjuhlan, Oktoberfestien, varjobileitä 12.10. saakka. Tarjolla on Baijerin perinteikkäitä oluita pilsistä weissiin sekä luonnollisesti rasvaista ruokaa, ehkä nahkahousujakin.

Papà Giovanni menee Napoliin
Keittiöpäällikkö Matti Eskelisen eteläisen Italian oppeja päästään maistelemaan Papà Giovannin Napolin-viikoilla 1.-13.10. Viikoilla tarjotaan kolme neljän ruokalajin menua (37 e), ja Napoli maistuu myös à la cartella. Tarjolla on mm. mustekalasalaattia, tiikerirapuvarrasta, pariloitua tonnikalaa sekä pariloitua karitsanpaahtopaistia. Juomat toimittaa arvostettu viinitalo Feudi di San Gregorio. Papà Giovannin parhaat ruokareseptit saa nyt myös yksissä kansissa. Kirjassa on lukuisia herkullisia reseptejä, yksinkertaisemmasta Pennepasta, savupekonia, tomaattikastiketta vaativampaan Hietasimpukkakastikkeella kuorrutettua hummeria -reseptiin. Kirja maksaa 33 euroa.

Kämp herkuttelee Barcelonassa
Katalonian ruoka ja viini ovat vallanneet Kämpin ravintolat sunnuntaihin 6.10. asti. Tapasia löytyy baarissa ja brasserie CK’sissa, jossa ovat tarjolla keittiötaituri Javer Lopez-Ruizin pitkän à la carte -listan herkut. Pääravintolaan on suunniteltu katalonialainen illallinen Torresin viinien kera. Barcelona maistuu myös CK’sin aamiaisilla ja lounailla.

Carelia laajentui Töölössä
Töölön Carelia on laajentunut naapurin entiseen turkisliikkeeseen ja saanut remontissa uuden baarin. Uudella puolella nautitaan italialaistyyliseksi muuntuneen à la carten annoksia ja baariin voi pistäytyä ilman pöytävarausta. Listalla löytyy mm. erilaisia antipastoja, pastoja, grillattuja äyriäisiä ynnä sorsapataa. Kellariin valmistuu viininmaisteluhuone.

Oktoberfest Ruoholahdessa
Ruoholahden One Pintin krouvari Markku Korhonen on käynyt Saksassa oluenhakumatkalla Oktoberfestiään varten. Tarjolla on yli 80 saksalaista olutta, joista suurinta osaa pääsee maistamaan ensimmäistä kertaa Suomessa. Eteläsaksalaisten kausi- ja vehnäoluiden lisäksi laseissa kuohuu pienpanimoiden tummia alt-oluita Düsseldorfista.

Via valitsi talonviinit
Pari sataa Vian kanta-asiakasta avitti ravintolan uusien talonviinien valinnassa. Vian karahvit (5 e, 25 cl) täyttyvät nyt Duca di Castelmonten sisilialaisilla viineillä. Kuiva valkoviini on mineraalisen hapokas, punainen talonviini hedelmäisen sulava ja neilikkaisen mausteinen. Via uusi samalla viinilistansa, jolta löytyy harvinaisia herkkupulloja ennen muuta Italiasta.

Havis syö silakkaa
Kauppatorin pohjoislaidan kalaravintola Havis Amanda järjestää 6.10. alkaen silakkajuhlat samana päivänä käynnistyvien Silakkamarkkinoiden kunniaksi. Ravintolassa katetaan viikon ajan silakkapöytä, jossa löytyy silakkaa vähintään kymmenessä muodossa. Uudelle ruokalistalle haukea ja lahnaa uittanut keittiön pomo Jyrki Linna-Hynnilä on suunnitellut viikolle edullisen kolmen ruokalajin silakkamenun (21 e).

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi