Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Kreikkaa Copacabanassa
Kreikkalainen keittiö näyttää maistuvimmat puolensa Copacabanan kreikanviikoilla 5.-16.11. Menun on suunnitellut ravintolakoulu Perhon kouluttaja, kreikkalainen keittiömestari Akis Staboulis. Teemaviikkojen ajan listalta löytyy mm. jättikatkarapua ja lammasta vartaassa, Halloumi-juustogratinoitua karitsan filettä filotaikinassa ja hiillostettua kultaotsa-ahventa.

Viikinkibaari Fredalle
Fredrikinkadun ja Ratakadun kulmaan avattiin kuukausi sitten viikinkihenkinen baari Odin’s Inn. Pienen 18-paikkaisen baarin seinille on kirjoitettu riimukirjoituksella viikinkien vanhoja viisauksia ja sisustukseen kuuluu miekkoja sekä aito viikinkien ase aamutähti – piikkipalloinen moukari. Baarissa on a-oikeudet ja kaksi olutkokoa; tavallinen puolen litran tuoppi sekä seitsemän euroa maksava järeämpi viikinkituoppi, johon mahtuu vaahtoavaa peräti litran verran.

Kotiruokaa Strindbergillä
Pohjoismainen kotiruoka palaa Strindbergin toisen kerroksen ruokaravintolaan. Keittiö kokkaa tuoreen pomonsa Ari Koson johdolla modernia husmanskostia 23.11. asti. Listalla löytyy esimerkiksi grillattua turskaa (20,80 ¨) sekä meiramimakkaraa ja juures-perunapyttipannua (14,70 ¨).

Italiaa Nokassa
Italian maut jylläävät Nokassa 11.11. alkaen kuun loppuun. Markus Maulavirta ja Papà Giovannin keittiön kakkosmiehen paikalta Katajanokalle siirtynyt Sampsa Linso ovat suunnitelleet viiden ruokalajin menun (68 ¨) Antinorin viinien kera. Tarjolla on mm. vuohenjuustolla täytettyjä munakoisorullia, herkkutattirisottoa sekä luomuporsaan tappikyljyksiä.

Juhlat Sundmansissa
Hallitseva Vuoden Kokki Marko Palovaara on suunnitellut Grand Menun, jota tarjoillaan G.W. Sundmansissa 12.-27.11. Seitsemän ruokalajin herkkuillallinen kustantaa viineineen 180 ¨. Grillatun kampasimpukan, pororilletteen käärityn jäniksenfileen, tumman suklaamoussen ja muiden namujen kanssa kumotaan Krugin samppanjoita, Antinorin valko- ja punaviinejä sekä Graham’sin portteja.

Olutta ja ruokaa
Ruokien oikeat olutkumppanit ja erityyppisten oluiden oikea tarjoilu selviävät Michael Jacksonin viimeisimmästä suomennetusta kirjasta Olutta (33 ¨).

Osterien ystävien kemut
Tuoreiden osterien löytäminen ei ole helppoa ravintoloissa, mutta Havis Amanda tulee apuun osteriviikoillaan 16.11. asti. Viiden ruokalajin illallisella (70 ¨) tarjotaan osteria monessa muodossa. Jyrki Linna-Hynnilän keittiö tarjoaa ostereita paitsi raakoina niin gratinoituna osteripikkelsin kera sekä friteerattuna ja mallas-osterikastikkeessa meriahvenelle.

Sports Academystä kaksikerroksinen
HOK on ostanut Kaivokadun Golden Star Cafen Resteliltä ja laajentaa yläkerran Sports Academyn kaksikerroksiseksi. Paikka avataan helmikuun alussa.

Alkoholin kulutus kasvussa
Suomalaiset juovat yhä enemmän alkoholia. Viimeisen mittauksen mukaan kulutus on jo 9,2 litraa vuodessa henkeä kohden puhtaaksi alkoholiksi muutettuna. Edellinen ennätys oli 8,9 litraa. Juominen tapahtuu entistä enemmän kotona, sillä ravintoloissa alkoholin myynti on samaan aikaan laskenut.

Painobaarissa uutuuksia
Sanomatalon Namaskaarissa eli Painobaarissa on uusittu ruoka- ja viinilistat. Uutuuksina listalle on otettu mm. malesialaisia kanatikkuja ja kylmää jogurttikeittoa. Viinien maisteluun järjestetään myös opastettuja hetkiä.

Lehtovaaralle tunnustusta
Paistinkääntäjien järjestö Chaine des Rotisseurs on myöntänyt kilvet ravintola Lehtovaaralle. Ravintolan keittiöpäällikkönä on ollut viimeiset kolme vuotta Henrik Poulsen.

Simonessa nuudeliviikot
Simonessa vietetään marraskuussa Ramen-viikkoja. Ramen-annos koostuu runsaasta liemestä, nuudeleista, wokatuista kasviksista ja valitusta pääruoka-aineesta. Liemen saa japanilaisen perimätiedon mukaan ryystää lautaselta olematta epäkohtelias.

Kaivohuoneen omistajat jatkavat Levillä
Hiihtokeskus Levillä sijaitseva ravintola Arran jatkaa Kaivohuoneen omistajien komennossa. Maria Melinin aikanaan emännöimä ravintola oli jo viime talvena kokeiluluontoisesti Kaivon omistajien hallussa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi