Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Tryffeleitä Erottajalla
Sateinen syksy tuotti pohjoisella Välimerellä runsaan tryffelisadon, jonka mullasta putsattuja herkkuja pääsee nauttimaan Chez Dominiquessa. Kokkisoturi Hans Välimäki valmistaa mustista périgordilaisista tryffeleistä kaksi illalliskokonaisuutta. Neljä ruokalajia (85 ) sisältää mm. härän sisäfileetä, seitsemän ruokalajin juhla (98 ) esimerkiksi tryffeliconsomméta, paahdettua turskaa ja manteligratinoitua kyyhkyä.

Wallulle klubi Tigeriin
Tiger on torstaisin rock, kun Wallu Valpio pyörittää paikassa Rock on jees -klubia. Avajaisbileissä 21.11. soittaa Lehtivihreät ja dj:nä häärää Tehosekoittimen Matti. Klubilla on asiakasystävälliset hinnat alkuillasta.

Labyrinth uudistui
Ison Roobertinkadun Bar Cafe Labyrinthin remontti on valmis. Uudet omistajat hakivat mallia Lontoon trendikuppiloista. Olohuonemaisen miljöön kalusteet on tehty tilaustyönä ja lamput hommattu Italiasta. Uudistuneen Labyrinthin avajaisia vietetään joulukuun alussa. Labyrinthissä aloittaa myös kolme eri teemalla toimivaa klubia.

Uuden sadon viiniä
Syksyn tuoreen viinisadon kirsikkainen Beaujolais Nouveau ilmaantuu Alkoon ja ravintoloihin samaan aikaan Cityn tämän numeron kanssa. Vähittäiskauppaan tuli reilut 120 000 pulloa Duboeufin (7,41 ) ja Mommessinin viinejä (7,22 ). Careliassa ensimmäiset pullot avattiin jo keskiyöllä marraskuun kolmantena torstaina. Viikonloppuna Nouveauta juhlitaan mm. Hullussa Kukossa, Maxillissa ja Lasipalatsissa.

Joulukukkoa Lyonissa
Töölön ravintola Lyon on saanut ensimmäisenä Suomessa ranskalaista chapon-syöttökukkoa. Sen suussa sulavan murea liha on erityisesti joulunajan herkkua. Paahdettua syöttökukonrintaa tarjotaan tryffeliöljyllä mehustetun punakaalin ja tumman maustepippurin kera Lyonin keittiömestarin kolmen ruokalajin menussa (58 ).

Metrolla tummalle oluelle
Ruoholahden One Pintissa vietetään perjantaista 22.11. alkaen kelttiviikkoja. Tarjolla on oman maahantuonnin oluita pieniltä skotlantilaisilta saaripanimoilta. Metromatkan toisessa päässä pääsee Pikkulinnun tummien oluiden viikon makuun Puotilan ostoskeskuksessa. Erikoisuuksiin lukeutuvat tukholmalaisen Nils Oscarin erikoisoluet, kuten oluiden MM-kisoissa kultaa napannut jouluolut. Molemmat krouvit tarjoavat myös harvinaisia mallasviskejä Skotlannista.

Italian herkkuja
Palace Gourmetin keittiömestarin Sami Rekolan Anconan rannikon kokkausvierailun antia maistellaan viiden ruokalajin juhlaillallisella perjantaina 29.11. Rekola työskenteli viikon merenelävistään tunnetussa ravintola Il Sarghinossa, jonka chefin kanssa juhlamenu on suunniteltu. Illallinen kustantaa viineineen 95 .

Jam Jam avasi...
Sedu Koskisen uusin luomus Jam Jam on avattu Simonkadulla. Paikka tunnettiin aiemmin HOK:n ravintola Kartanona. Jam Jam koostuu baarista, ruokapuolesta ja klubista. Peräosan looshit ovat paikan sydän.

... kuten myös Sointu
Uudenmaankadun Leningrad Cowboys on vaihtanut omistajaa ja tiloihin on avattu ruoka- ja seurusteluravintola Sointu. Lounaan ja àla carten lisäksi Soinnussa on ollut tarjolla iltaisin jazzia, soulia ja rockia livenä.

Kuuba Manalassa
Manalan uudella klubilla soivat kuubalaiset ja argentiinalaiset rytmit. Syksyn aikana kolmena torstaina kuullaan Eric John Trio Boleroa, tango-duo Siboneytä ja Kukka Maaria Ahosta. Aikataulut löytyvät osoitteesta botta.fi.

Britannia uusittiin
Muun muassa Kaisaniemenkadun Molly Malonesin omistaja Petri Naumanen on ostanut Kannelmäen perinteisen, Suomen vanhimman brittipubin Britannian ja remontoinut paikan uuteen kuosiin. Britannia on toiminut Kannelmäen vanhalla ostarilla jo 1970-luvulta saakka.

Rautatieasemalle hotelli
Restel avaa keväällä uuden hotellin Elielinaukiolla. Hotellin suunnittelusta vastaa arkkitehti Hannu Tikka. Restel on Suomen suurin hotellialan yritys. Sen omistuksessa on mm. Cumulus-ketju.

1 kommentti

Britta-Fani

6.8.2005 21:06

Kantsun brittaan kaikki dokaamaan!!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi