Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

DTM muuttaa
Lähinnä seksuaalisille vähemmistöille suunnattu DTM siirtyy pian tiloihin, joissa toimi vuosikymmeniä ravintola Robert´s. Annankadun ravintolakiinteistö on siirtynyt mm. Lady Moonia isännöivien tahojen haltuun. Konsepti ja nimi muuttuvat; helmikuussa Annankadulla aloittaa Fever bar & club.

Kappelin Kellarista yökerho
Perinteikkään Kappelin Kellarin liikeideaa on muutettu radikaalisti. Nyt tilassa toimii keskiviikosta lauantaihin pääosin dj-vetoinen yökerho. Kappelia hallinnoi Elannon Ravintolat Oy.

Ankkurista kalaravintola
Yksi kaupungin vanhimmista ravintoloista, vuonna 1938 avattu Pursimiehenkadun Iso Ankkuri on myyty ns. “Kalaravintolat” -ketjulle. Uudet omistajat lupaavat kunnioittaa paikan perinteitä ja hyödyntää sen keittiötä myös muissa Delifox Oy:n pisteissä: Vastarannan Kiiskessä, Janoisessa Lohessa jne.

Bunuel soittaa Belgessä
25-vuotista taiteilijauraansa juhliva dj Bunuel sekä Juhis ja Shakaali vauhdittavat Kluuvikadun Belgen alkuiltoja. Yläkerran kirjaston groovy poljento alkaa jo kello 17 ja kohderyhmänä on luonnollisesti töistä palaava toimistoväki.

Hima & Sali palkittiin
Kaapelitehtaalla puolentoista vuoden ajan toiminut Hima & Sali on valittu vuoden lounasravintolaksi. Kilpailun järjesti Suomen Hotelli- ja Ravintolaliitto yhteistyökumppaneineen. Hima & Salissa on pöytiintarjoilu, mutta vetonaulana on asiakkaan itse valitsemista raaka-aineista ja kastikkeista valmistettu wok. Hima&Sali tarjoaa lounasta klo 15:een asti. Ravintolan omistajia ovat mm. Sling Inistä tutut Jacek Piasecki ja Kalle Alajoki.

VIAssa avasi viinibaari
Ludviginkadulla toimivaan, Jyrki Sukulan isännöimään VIAan on rakennettu ruokaravintolan ja alan tarvikkeita myyvän kaupan yhteyteen viinibaari, josta saa viiniä laseittain ja pulloittain Italian eri viinialueilta. Baarista saa myös antipastoja, juustoja ja salaatteja.

Royal-Rest luopui Hesperiasta
Royal-Rest on myynyt Hesperian hotellitoiminnan Restelille ja keskittyy näin pääalaansa ravintoloihin. Hesperia siirtyy nykyiseltä isännältään Restelille vuonna 2004, jolloin hotellin kokous- ja ravintolatoiminta tulee Royal-Restin uudelle tytäryhtiölle. Restel on myös rautatieasemalla ensi keväänä avattavan Holiday Inn Helsinki City Centren isäntä. Messukeskuksen Holiday Inn pysyy toistaiseksi Royal-Restillä.

Joululounasta illalla
Pörssi (43 e) ja Sipuli (45 e) kattavat joulunalusviikolla joulun notkuvat buffet-pöytänsä myös iltaisin 16.12. alkaen. Palace Gourmet (49 e) palauttaa 1960-luvun jälkeen lounaan joulupöydän juhlakerrokseensa 9.12. lähtien. Joulun odotus on kulta-aikaa ravintoloille, ja Kämpin pääravintola on poikkeuksellisesti auki myös lounaalla 20.12. asti.

Sanasto paljastaa listan salat
Länsimainen ruokakulttuuri perustuu ranskalaiseen keittiöön. Haaga Instituutin opettajan Pirkko Saikkosen Gastronominen sanasto (29,60 e) kääntää ranskankieliset termit suomeksi ja takaisin suomesta ranskaksi. Kirjasta selviää esimerkiksi, että Palacen joululounaan kuhaa säestävä purjodariole on pieni, matalareunainen ja ylöspäin levenevä muotti.

Joulun viinit
Joulupöydän parempi punaviini on tervaisen hedelmäinen ja sulava espanjalainen Museum (12,96 e). Isompia joukkoja ravitsee tumman hedelmäinen portugalilainen Quinta das Setencostas (7,98 e). Loppuvuoden valkoinen yllättäjä on kuivan kukkaisa saksalainen Frank’n Müller-Thurgau (6,70 e).

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi