Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Sodan taru loppu
Kuusi ja puoli vuotta Annankadulla toiminut Soda on myyty. Ravintoloitsijana toiminut Tim Uskali halusi vähentää työtaakkaansa ja keskittää nyt voimansa muihin klubeihinsa, Kermaan ja Kuulaan. Sodan uudet omistajat avannevat tiloihin rock-klubin. Huhujen mukaan myös toisen nuorekkaan olohuoneen, Jump Innin liikeidea on muuttumassa.

Tiger menee remonttiin
6.1. Tigerin ovet suljetaan pariksi viikoksi. Totaalisen remontin jälkeen ravintola avataan 24. tammikuuta. Uutta tulee olemaan paitsi sisustus, mahdollisesti myös aukioloajat: etuosan uuden baarin toivotaan houkuttelevan asiakkaita jo alkuillasta.

Anniskelulupia rajoitetaan
Vuoden alusta voimaan astuva lain muutos johtaa urheilutilaisuuksien ja rockfestivaalien anniskeluoikeuksien tuntuvaan rajoittamiseen. Tiukennetuilla säännöillä pyritään vähentämään nuorison alkoholinkäyttöä. Jatkossa lupia ei myöskään myönnetä, mikäli anniskelusta on haittaa ympäristön asukkaille.

Spoons sulki ovensa
Ruoholahden ostoskeskukseen loppukesällä avatun Spoonsin tiloille etsitään uutta isäntää. Suuri yleisö ei ravintolan lyhyen historian aikana tiloihin löytänyt ja liiketoiminta kävi mahdottomaksi. Ketjulla on toimivat pisteet yhä Itäkeskuksessa ja Myyrmäessä.

Ankkurista ei kalaravintola
Edellisessä Cityssä kerroimme että Iso Ankkuri on siirtynyt Delifox Oy:n hallintaan. Ravintolaa ei kuitenkaan liitetä ns. “kalaravintolat” -ketjuun kuten jutusta saattoi ymmärtää.

Suomi ja Japani Palacessa
Keittiömestarit Pekka Terävä ja Hirokazu Kamijukkoku yhdistävät suomalaisen ja japanilaisen keittiön perinteitä 21.-26. tammikuuta PalacenRannassa. Maiden ruokaperinteissä on kalalla vahva asema ja tämä näkyy myös teemaviikon menussa.

Vuoden Kokkien kotiruokaa
Kolme tuoreinta Vuoden Kokkia valmistaa modernia kotiruokaa Sundmans Krogissa. Peppi Aralehdon, Henry Tikkasen ja Marko Palovaaran listalla löytyy esimerkiksi tomaatti-vuohenjuustolasagnea (17 ¤) ja paahdettua karitsanpotkaa (20 ¤). Mestarikokit ovat vuorotellen keittiössä 12. tammikuuta asti.

Espanjaa Makkarataloon
Kaivokadun makkaratalo saa helmikuussa espanjalaisen ravintolan ja tapas-baarin. Entiseen Grill Fishiin isketään nyt remontissa uutta ilmettä. Keittiöstä vastaa Papà Giovannia sen perustamisesta asti luotsannut Matti Eskelinen. Papàn keittiöön puhaltaa uutta liekkiä edesmennyttä Kartanoa luotsannut Petri Simonen.

Sisiliaa ja Japania
Sisilialainen ravintola Taormina on muuttanut Senaatintorin laidalta Bulevardille entisen Al Vialen tiloihin. Listalta löytyy mm. pastoja, kalaa sekä äyriäisiä, ja arkisin on tarjolla lounaspöytä. Pursimiehenkadulla, entisen kiinalaisen paikalla, on aloittanut kaupungin uusin japanilainen ravintola Matsuzaka. Molemmat tulokkaat ruokkivat joka päivä, myös sunnuntaisin.

Blinien aika
Blinejä löytyy Alexander Nevskissä loppiaisesta lähtien niin alku-, pää- kuin jälkiruokana. Keittiömestari Petri Rissasen blini-zakuskassa pikkublinejä tarjotaan mätivalikoiman kera niin paljon kuin jaksaa syödä. Bliniviikot ovat käynnissä myös ravintola Lasipalatsissa.

Savoyssa vesilista
Savoy aloittaa vuoden kevytlounaalla ja vesilistalla. Ruuat vaihtuvat viikoittain, vesiä löytyy kuusi erilaista listan luonnehdintojen kera. Maailman ensimmäinen vesimestari-sommelier työskentelee hotelli Ritz-Carltonissa, New Yorkissa. Hänen – ja Madonnan – suosikkivettään, norjalaista Vossia saadaan vielä odottaa Helsinkiin.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi