Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Kalan juhlaa
Neljän ruokalajin mademenu (62 ¤) on pääosassa Havis Amandassa tammikuun loppuun. Helmikuussa keittiömestari Jyrki Linna-Hynnilä saa vieraakseen ranskalaisen Pascal Tingaud’n kokkaamaan samppanjaherkkuja. Toukokuussa kaupungin ainoa kalaravintola viettää 30-vuotissynttäreitään.

Palacen ravintolajahti
Palace Ravintolat jatkaa uusien ruokaravintoloiden etsintää ryhmän kasvattamiseksi. Vuoden alkajaisiksi Palace osti kesäravintola Klippanin. Vappuna avattava Klippan uusiutuu skandinaaviseksi ruokaravintolaksi. Keittiöstä vastaa PalacenRannan pomo Pekka Terävä joukkoineen. Myös Särkänlinna pysyy Palacen ohjaimissa.

Bule lopetti lounaat
Bulevardi 2 on lopettanut syksyllä aloitetut lounaat ja keskittyy iltaravintolaksi. Kilpailu Klaus Kurjen talon kahden muun ravintolan, Erottajan Memphisin ja Bulevardin Tony’s Delin kanssa lounasasiakkaista oli liian kova. Ravintolaan kaavaillaan kokkauskursseja myöhemmin keväällä.

Alsacea Eirassa
Huvilakadun La Petite Maisonissa vietetään tammikuussa Alsacen viikkoja. Tarjolla on mm. kuhaa rieslingkastikkeessa sekä kirsikkaviinalla maustettua juustoa. Kolmen ruokalajin illallinen kustantaa 40 ¤, kahdeksan ruokalajin juhla 70 ¤. Viinit toimittaa perhetalo Marcel Deiss.

Asemaravintolaan uusi ilme
Asemaravintolan seinät on putsattu ja kalusteet uusittu perusteellisessa remontissa. Itsepalvelukahvila on savuton, baari savullinen. Korkeat ikkunat avautuvat Kaivokadun vilskeeseen. Lounaalla tarjotaan salaatteja, keittoa ja kotiruokaa. Lounaan voi myös ottaa mukaan.

Blinejä Perhossa
Bliniviikot jatkuvat Perhossa helmikuun lopulle. Blinien (9-16 ¤) kera tarjotaan mm. tattisalaattia, graavia lohta ja muikunmätiä. Perhon kevään teemailloissa perehdytään sisäelimiin 11.2. Jatkossa esitellään ja maistellaan Kalifornian herkkuja, lammasta sekä kasvis-antipastoja. Teemaillat kustantavat 20 ¤.

Kausikortilla jonon ohi
Hotelli Vantaan viikonlopun jonot voi nyt välttää ostamalla lippunsa ennakkoon netistä (sokoshotels.fi). Lipun voi maksaa luottokortilla. Heavy usereille on myynnissä myös kausikortteja 500 euron hintaan. Kertalipun lunastaneet ohittavat jonon klo 23:een saakka ja kausikorttilaiset aina halutessaan.

Dj-kurssit helmikuussa
Aloitteleville tai alalle haluaville dj:lle järjestetään Helsingissä 8. helmikuuta kurssi, jossa opastetaan kaikkea miksaustekniikasta työsopimuksen solmimiseen. Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät osoitteesta dsc.fi. Kurssin järjestää DiscoMixClub.

Coveria ei jätetä
Juttutuvassa jammataan coverin tahtiin kuutena lauantaina kevään aikana. Peruskokoonpanossa soittavat mm. Esa Kaartamo ja Janne Haavisto. Vierailevina tähtinä lavalla nähdään kovia nimiä Heikki Silvennoisesta Maarit Hurmerintaan.

Folland Sedun leipiin
Helmen osakkaana ja työntekijänä tunnettu Jani Folland on siirtynyt SK-ravintoloiden palkkalistoille. Jani johtaa jatkossa ketjun Helsingin yksiköitä Oopperaa, Tigeria, Barflyta ja Jam Jamia.

Kevyttä Paakarissa
Bakersin tammikuun menu on suunniteltu kevyeksi. Wellness-viikoilla on tarjolla lounasaikaan hedelmistä ja vihanneksista koostuva, vajaat 75 kaloria sisältävä ateria ja ála cartelta löytyy kevyitä vaihtoehtoja.

Italia Copacabanassa
Latinoa se on Italiakin, mietittiin Copacabanassa ja laitettiin pystyyn Italian viikot, jotka jatkuvat 25.1. saakka.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi