Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Uusi Tiikeri aukesi
Tiger on historiaa ja ravintolan tiloissa toimii nyt Tiikeri baari ja yökerho. Ravintolan sisustus on kokenut totaalisen muutoksen ja paikkaa koristaa nyt mm. esiintymislava, kaksi tanssilattiaa sekä keskiosan suuri pyöreä baaritiski. Yrjönkadun puoleinen street bar aukeaa jo klo 18.

Paakariin keskiviikkoklubi
Bakersissä käynnistyy 19. helmikuuta liveklubi, joka tuo lauteille kovia nimiä Samuli Edelmannista naikkarien Jonnaan ja Eriniin. Uuniklubi toimii pitkälti samalla periaatteella kuin Kurki-klubin lauantait, eli house-bändiä täydennetään isoilla staroilla.

Fever aukeaa helmikuussa
Entisiin DTM:n tiloihin avautuvassa Fever Bar & Clubissa pääpaino on asetettu kuva- ja äänitekniikkaan. Sisustusratkaisuissa vaikutteita on haettu Lontoon klubeilta. Fever Bar aukeaa jo iltapäivällä, dj Brenguen vetämä klubi klo 21. Ravintolapäällikkönä aloittaa Tomi Streng.

Suomipoppia Amarilloissa
Minna Lehtinen häärää pääpiruna Amarillon uudella klubilla joka kiertää ketjun eri yksiköissä helmikuun loppuun saakka. Ohjelmassa on suomipoppia livenä sekä muuta erikoisohjelmaa. Kiertue starttaa Helsingistä 31.1.

Gastronautti vetää
Vuoden vaihteessa lanseerattu take away -palvelu gastronautti.fi on otettu ilolla vastaan kantakaupungin konttoreissa. Neljän euron toimitusmaksulla on valittavana kotiinkuljetus vaikkapa Maithaista, Mount Everestistä tai Coloradosta.

Helmessä juhlamenu
Ravintola Helmi saavuttaa kunnioitettavan 10 vuoden iän ja asiaa juhlitaan helmikuussa mm. juhlamenulla. Menu sisältää suosikkiannoksia vuosien varrelta.

Sukula vuoden ravintolayrittäjä
Vian ravintoloitsija Jyrki Sukula sai vuoden PRO 2003 -yrittäjäpalkinnon. Vuoden keittiöpäällikkönä palkittiin G.W. Sundmansin Jarmo Vähä-Savo, hovimestarina ja ravintolapäällikkönä Savoyn Terhi Oksanen sekä asiakaspalvelijana Palace Gourmet’n sommelier Pekka Koiranen.

Cantinassa härkäviikot
Cantina Westin vuosi käynnistyy härkäviikoilla. Alkuun lähdettiin kahdella saliin tuodulla savustetulla satakiloisella kotimaisella härällä. Herkut tehdään Kalajoen Aberdeen-Angus-häränpihveistä, Brasilian sisä- ja ulkofileepihveistä, krokotiilinfileestä, karitsanpotkasta, porsaan sisäfileestä sekä ribsistä. Härkä herrailee helmikuun loppuun.

Sipuli viskittää
Sipulin keittiöpäällikkö Tapio Laine on loihtinut neljän ruokalajin illallisen (63 e) Glenfiddichin mallasviskeistä. Eri-ikäisillä maltailla liekitetään niin meriravunpyrstöjä, lampaanmunuaisia kuin jälkiruuaksi ananasta. Kahvin kanssa suositellaan 21-vuotiasta Glenfiddich Havana Reserveä. Viski villitsee 7.2. asti.

Simpukoita Eirassa
Tehtaankadun RWCS viettää helmikuun alussa simpukkaviikkoja. Tarjolla on mm. yrttimarinoituja vihersimpukoita, pesto-kermakastikkeessa höyrytettyjä sinisimpukoita, vongole-pastaa sekä chorizo-aurinkokuivattutomaattiliemessä höyrytettyjä sinisimpukoissa. Jokaisella annokselle on valittu oma suositusviininsä. Simpukoilla herkutellaan 3.-15.2.

Italiaa Korkkarilla
Korkeavuorenkadun Frescorante eli entinen Fresco tarjoaa helmikuussa kolmen ruokalajin Amarone-menua (35 e). Ruokalista loihditaan rehevän pohjoisitalialaisen punaviinin ympärille, ja viinilistalla on kymmenen eri Amaronea. Listalla on mm. lammasraviolia ja paahdettua sorsaanrintaa. Frescorante on arkisin avoinna vain iltaisin mutta viikonloppuisin jo iltapäivästä.

Alsacea Nokassa
Alsacen viinit ovat vahvoilla kaupungin ravintoloissa. Nokassa päästään maistamaan Alsacen ruokia Menu Trimbachin hengessä 15.2. asti. Viiden ruokalajin illallinen (55 e) koostuu mm. hirviliemestä, tateilla täytetystä ankankoivesta sekä munster-juustosta. Viinit toimittaa Alsacen suurin perhetalo Trimbach.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi