Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Vuoden kokki valitaan Vaasassa
Vuoden Kokki -kilpailut käydään 25.–26.4. Vaasan Botniahallissa. G.W. Sundmans on saanut peräti kolme kokkia kahdentoista finalistin joukkoon, kahdella edustajalla kisaa Palacenranta, jonka kokit saivat tunnustusta hiljattain myös Norjassa. Kisan päätuomarina toimii itseoikeutetusti Chez Dominique´n Hans Välimäki.

K2-drinkki kauppoihin
Valmiiden juomasekoitusten suosio Suomessa kasvaa. Yksi uusista yrittäjistä on K2, joka on käymisteitse valmistettu ja siten saatavana myös vähittäiskaupoista. Makuja tai oikeammin värejä K2-sarjassa on kolme: Orange, Blue ja Ice.

Hamlet avaa vapuksi
Pitkään remontissa ollut Hamlet avaa ovensa näillä näkymin huhtikuun lopulla. Tavoitteena on, että kun jääkiekon MM-kisat starttaavat, Hamu on yksi kisakatsomoista. Paikasta on purettu puukäyttöinen pitsauuni. Tilaa luodaan ennen kaikkea biletykselle.

Baker´s satsaa pihveihin
Baker´sin konseptia on uusittu, ja ruokapuolen uusi teema on Beef together. Brasilialaiset ja kotimaiset pihvihärät on otettu vastaan innolla: avausviikolla lihavarantoja piti täydentää kesken päivän. Keskiviikkoisin Paakarissa jatkaa Uuniklubi, jossa house-bändin solistina nähdään kevään aikana mm. Maija Vilkkumaa.

Kokkikursseja Kokassa
Katajanokan ravintola Kokassa järjestetään kevään aikana kokkikursseja, joista kiinnostavin lienee itämainen kasvisruokakurssi. Kurssilla opiskellaan sushien, wonton-nyyttien ja kastikkeiden valmistusta. Lisätietoja edellisestä, parsa- sekä kevytruokakurssista saa suoraan ravintolasta.

Uusi ravintola Roballe
Edesmenneen Jump Innin tilalle osoitteeseen Iso Roobertinkatu 21 avataan huhtikuun puolessa välissä Sacha Remlingin ja Antti Eerikäisen omistama We Got Beef -baari. Sisustukseltaan vaaleaksi muuttunut paikka toimii päivisin kahvilana ja viikonloppuiltaisin esimerkiksi Lifesaverin klubialustana. Kesällä on luvassa 24 hengen terassi.

Juovu Vareksen letuista
Turun City-lehti kysyi yksityisetsivä Jussi Vareksen lempiruokaa Reijo Mäen kirjassa Mullan maku. City päätti painaa reseptin ihan oikeasti lehteen.

Jussi Vareksen muurinpohjalettutaikina:
Munia, vastalypsettyä maitoa, jauhoja, suolaa, sokeria, hiivaa. Aineiden määrien kanssa ei ole niin tarkkaa. Olennaista on vain se, että hiivaa ja sokeria on riittävästi Tee muovikanisteriin noin kolmekymmentä litraa vetelähköä lettutaikinaa. Lisää sokeria ja hiivaa maun mukaan. Kätke taikinakanisteri halkoliiteriin auringonpuoleiselle seinustalle pahnoihin neljäksi päiväksi. Kaiva esiin ja nauti lupsakassa seurassa. Lähde: Reijo Mäki: Jussi Vareksen drinkkiopas

Könärissä hummereita
Michellen ja Königin hummeriviikot ovat käynnissä. Valittavana on seitsemän annoskokonaisuutta, keitosta gratinoituun hummeriin. Hummerit lennätetään Mikonkadulle Kanadasta. Annosten hinnat ovat reilusta kympistä 25 euroon.

Via boikotoi Amerikkaa
Jyrki Sukulan Via on vetänyt viinilistallaan viivat amerikkalaisten viinien ylle vastalauseena iskulle Irakiin. Vian myymälän yhteydessä sijaitsevassa enoteekissä voi nautiskella laajaa valikoimaa ennen muuta eurooppalaisia viinejä. Erityisen vahvoilla Via on Italian pullotteissa.

Vuoden Olut Suomesta
Forssassa valmistettava Finlandia Sahti valittiin Helsinki Beer Festivalin olutkilpailussa Vuoden Olueksi. Kahdeksanprosenttista sahtia myydään hanasta St. Urho’s Pubissa. Vuoden paras siideri, ranskalainen La Cidraie löytyy myös ruokakaupoista, viskien kultamitalisti, turpeinen skotlantilainen mallasviski Talisker 10 Years Old ravintoloiden lisäksi Alkossa (44 ¨). Ensi vuonna Beer Festival järjestetään 2.–3.4.

Mestarin makukirja
Tähtiravintola G.W. Sundmansin keittiöpäällikkö Jarmo Vähä-Savo on saanut uunista ensimmäisen keittokirjansa Mestarikokin makuja. Kirja esittelee menukokonaisuuden vuoden jokaiselle kuukaudelle. Tekstistä vastaa Anna Paljakka, kuvituksesta Timo Viljakainen.

Pääsiäisen pelastus
Venäläiset ravintolat tarjoavat pääsiäisenä helpotuksen useiden muiden ruokapaikkojen pitäessä pyhät ovensa lukittuina. Alexander Nevskin keittiömestari Petri Rissanen kattaa molempina pääsiäispäivinä alkuruuaksi muhkean zakuska-pöydän. Pääruuat tarjotaan pöytiin ja sitten jatketaan jälkiruokapöydän pashoilla ja muilla makeilla paloilla.

Kämp goes London
Vappuna uudelleen avattavan Kämpin pääravintolan väki on viime hetkillä hakenut ravintoloiden tuoreimpia tuulahduksia Lontoosta. Uuden Kämpin joukkoon on liittynyt Nuevon ravintolapäällikkö ja viinimestari Krista Mänttäri. Muodonmuutoksessa Kämp saa vielä salaisuutena pidettävän uuden nimen. Hotellin muut ravintolat saavat uuden, ulkomaisen keittiöpäällikön.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi