Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Kim Heiniö ravintola-konsultiksi
Pitkän linjan ravintola-ammattilaiset Kim Heiniö ja Tiia Sammallahti ovat perustaneet yhtiön, joka tarjoaa alan konsultointia liikeidean kehittämisestä markkinoinnin suunnitteluun. Heiniön viimeisin oma tuotos on Wrong Noodle Bar, Sammallahti siirtyy yhtiöön mainostoimisto Momentumista. Uuden yhtiön nimi on Umami.

Ravintoloiden superketju
HOK:n ja Elannon yhteenliittyminen tekee osuuskunnasta pääkaupunkiseudun ylivoimaisesti suurimman ravintolaketjun. Sopimuksentekohetkellä HOK:lla oli toimipisteitä 81 ja Elannolla 33. Nyt esimerkiksi Kaivopihalla kisailleet Zetor, Dubliner ja Praha kuuluvat kaikki samaan ketjuun, mutta jatkavat toimintaansa normaalisti.

Savis jätti Sedun
SK-ravintoloiden markkinointipäällikkönä toiminut, Sedu Koskisen oikeana kätenä tunnettu Jari “Savis” Savolainen on siirtynyt pois yhtiöstä ja toimii jatkossa mm. kesäkuussa Helsingissä järjestettävien F1-venekisojen projektipäällikkönä. Myös vuoden alussa SK-ravintoloissa aloittanut Jani Folland on jättänyt yhtiön.

Hamlet avasi
Vilhonkadun legendaarinen Ravintola Hamlet eli Hamu on palannut ja haalinut uskollisen asiakaskunnan takaisin tiloihinsa. Poliisien, palomiesten, lentoemäntien ja sairaanhoitajien luvatussa kuppilassa baaritiski on siirretty toiselle seinälle ja ämyreistä raikaa poppi entistä puhtaammin.

Kämpin uusi ilme paljastuu
Kämpin pääravintola avaa uudella est.1887 -nimellä ja ilmeellä maanantaina 12.5. Keittiön pomo Henry Tikkanen (ex-G.W. Sundman) sai apuvoimia Maxillista ja Chez Dominiquesta. Uusittu ravintola vastaa myös Esplanadin terassista. Kämpin muiden ravintoloiden keittiöpäälliköksi on saapunut Lontoon kautta irlantilainen Liam O’Neill. Pääravintolasta aiemmin vastannut Petteri Luoto kokkaa nyt Norjassa.

Uusi katubaari rautatieasemalle
Rautatieaseman kylkeen nousseen Holiday Inn -hotellin alakertaan on avattu Street Bar Terminal. Tuotevalikoimassa on panostettu mm. ulkomaisiin oluisiin ja viskeihin. Baariin tulee myös 80-paikkainen terassi. Ravintolassa on sama omistuspohja kuin Feverissä ja Lady Moonissa.

Saariravintolat avasivat
Kesä on ainakin ravintoloissa, sillä Kaivopuiston edustan saariravintoloiden kausi on alkanut. Pekka Terävän ohjastama Klippan Palace on uusi tulokas ruokaravintoloiden joukossa ja ylpeilee katalonialaisen El Bullin nimikkolautasilla. Naapurikarien NJK, Särkänlinna, HSS ja Saari jatkavat tuttuun malliin. Saari on kesäkuun alusta avoinna myös päivisin.

Kevään uudet valkkarit
Kevään uusien valkoviinien löydöt tulevat Uudesta maailmasta. Argentiinalainen Fincas Las Moras Chardonnay (6,99 ¨) on runsaan hedelmäinen valinta niin kanan tai lohen kanssa kuin lipitykseen. Australialainen Deakin Sauvignon Blanc (7,94 ¨) on raikas kesäviini salaateille, äyriäisille ja parsalle.

Vuoden Kokki Nokasta
Nokan Ari Ruoho on Vuoden Kokki 2003. Voittoisa kisa-ateria koostui suppilovahverokeitosta, kevyesti savustetusta ankanrinnasta sekä punaherukkamoussesta ja glaseeratusta omenasta. Pohjoismaisten keittiömestarien tuomaristoa johti Chez Dominiquen Hans Välimäki.

Havis saa terassin
Kaupungin ainoa kalaravintola Havis Amanda viettää toukokuussa 30-vuotissynttäreitään. Juhlamenua tarjotaan myös ravintolan uudella kesäterassilla, joka avataan kauppatorin laitamilla heti säiden salliessa. Terassilla ei ole ruokailupakkoa.

Sahtipäivät Urhossa
St. Urho’s Pubin jo perinteisset sahtipäivät alkavat 15.5. Landlord Esa Mustonen pyrkii haalimaan Urkin hanoihin kaikki kaupallisesti valmistettavat sahdit. Uutuutena on luvassa Lammin Sahdin Mahti. Kotimaan lisäksi sahti kiehtoo nyt varsinkin amerikkalaisia olutfaneja.

2 kommenttia

EX ravintoloitsija

13.5.2003 21:40

B.Y.O paikkoja Helsinkiin?

Kun vuoden alusta saa tuoda pakettiautollisen alkoholijuomia verottomasti omaan käyttöön, tulisi Stadiinkin perustaa ulkomailta tuttuja Bring Your Own l. B.Y.O -paikkoja, Suomeen soveltuen. Nykyinen anniskelulaki mahdollistaa myös asiakkaan omien juomien anniskelun, anniskeluluvan omaavassa ravintolassa. Ravintolaan voi siis nykyäänkin viedä oman pullon, jos ravintola sallii sen. Ravintola on tietenkin velvollinen anniskelemaan nämäkin juomat, mitä se ei tietenkään tee ilmaiseksi. Toistaiseksi tämä on vain erikoistapauksissa käytetty mahdollisuus, mutta täysin laillinen jo nyt.

Siispä kun ensi vuoden alusta tuon todella edullista alkoholia ulkomailta haluaisin juoda sitä ravintolassa. Äkkiä nyt ravintolat kehittämään B.Y.O palvelua ja suunnittelemaan hinnastoa, minkä perusteella anniskelusta velotetaan. Tämähän on hyvä ravintoloillekin kun ei tarvitse kaikkea hankkia taloon ja sitoa rahaa viinavarastoihin. Tästä saa joihinkin paikkoihin todellisen vetonaulan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sup

14.5.2003 01:08

Luoja vieköön, miksi ei ole aikaisemmin kukaan maininnut tuosta asiasta. Lähde nyt hyvä ihminen vetään b.y.o kampanjaa turuille ja toreille. Olet nero!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi