Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Sikke kokkasi kirjan
Kokkisota lomailee, mutta Sikke Sumari on pukannut maailmalle keittokirjan Rakastan ruokaa! (30 ¤). Italia-fanin suosikit ovat vahvasti esillä, mutta mukana on myös suomalaisia klassikoita ja makuja muualta. Teksti on eloisaa ja kuvat laadukkaita. Sikellä on jo toinen keittokirja suunnitteilla, ja Tony’s Deli etsii edelleen sopivaa paikkaa viinibaarille.

Teatterin VIP-lounge kasvoi
Ravintola Teatterin avainasiakkaille varattu vip-lounge sai lisää lämmintä tilaa, kun ylätasanteella oleva ulkotila katettiin ja kalustettiin. Tilassa soi house-pohjainen musiikki berliiniläisen, Etelä-Euroopassa mainetta niittäneen dj Mike G:n soittamana. Uutta on myös pöytiin tarjoilu sekä mahdollisuus ruokailuun aina valomerkkiin saakka. Tarjolla on mm. kaviaaria ja äyriäisiä.

Papà nauttii lasiviinejä
Papà Giovanni komeilee ravintolapäällikkö Pasi Tuomisen mukaan maan laajimmalla laseittain myytävien viinien listalla. Uuden viinilistan 60 nimikkeestä – kaikki italialaisia, tietysti – yli puolet on saatavissa laseittain. Lasiviineinä ovat kaupan esimerkiksi Pieropanin laadukas Soave (6,25 ¤) valkoisissa sekä punaisissa Allegrinin Valpolicella (7,45 ¤).

Kesän uudet viinit
Eteläranskalainen La Baume Sauvignon Blanc (7,84 ¤) on alkukesän uutuuksissa raikas ja hedelmäinen kuiva salaattiviini. Kun viinillisesti punastuttaa, kannattaa hyllyn uutuuslapuissa tarttua chileläiseen Siglo de Oro Carmenèreen (6,99 ¤). Marjaisessa viinissä maistaa suklaisuutta, ja se on parhaimmillaan hedelmäisen tuoreena.

Namaskaarissa kasvisbuffet
Bulevardin Namaskaarissa katetaan runsas kasvisbuffet aina maanantaisin klo 17-21. Buffalle tulee hintaa 14 euroa per ruokailija. Ravintola on täysin savuton. Intialaisia Namaskaareja on kaupungissa neljä: Mannerheimintiellä, Aleksilla, Sanomatalossa ja Bulevardilla.

Urkki täytti 30 vuotta
Kaupungin eturivin olutravintoloihin lukeutuva St. Urho’s Pub vietti kesäkuun alussa 30-vuotissynttäreitään. Pubin avasi silloinen tasavallan presidentti Urho Kekkonen 2.6.1973. Amatööriviulisti Esa Mustosen luotsaamassa olutkrouvissa bongaa mallasfanien lisäksi klassisen musiikin tähtiä Sarasteesta Saariahoon ja Segerstamiin.

Viini vihdoin maitokauppaan?
Suomalaisten asenne viinin jakelun vapauttamiseen maitokauppoihin on entistä myönteisempää. Päivittäistavarakauppa ry:n teettämän tutkimuksen mukaan 55 prosenttia kansalaisista haluaisi ostaa viininsä ruokaostosten yhteydessä. Väkeviä ei sen sijaan haluttu maitokauppoihin.

Ravintolasuunnistus Tikkurilassa
Vinkki polttareita suunnitteleville: kahdeksan tikkurilalaista ravintolaa järjestää 3. heinäkuuta Tikkurilan Ravintolasuunnistus -nimisen leikkimielisen kilpailun. Lisätietoja kisasta voi kysellä mm. Pub Hertaksesta, Pormestarista, Rossosta ja Calypsosta.

Milenkassa tshekkiolutviikot
Jo ennestään tshekkibaarina tunnetussa Hakaniemen Pivnice Milenkassa on tarjolla harvemmin Suomessa juotuja oluita. Tshekkiläisiä hanaoluita on nyt 7 eri merkkiä ja pullossa peräti 17 niin kauan kun tavaraa riittää. Milenka kuuluu Elannon Ravintoloiden ns. Oluthuone-ketjuun.

System Clubista Public Corner
HOK:n hallinnoima Keskuskadun System Club on muutettu Public Corneriksi. Isompaa remonttia ei ole tehty: katutasossa toimii kello 11 aukeava pubi ja alakerrassa 04:ään saakka toimiva yökerho. Juomavalikoima on ketjun konseptin mukaisesti asiakaslähtöinen. Ravintolapäällikkönä jatkaa Niklas “Widde” Widmer.

2 kommenttia

Nananaa

6.6.2003 14:19

Mikä on tonne Public Corneriin ikäraja? Onks se edelleen 20 niinku systemis oli?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

j

10.7.2003 13:34

raja on 22

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi