Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Rollarit illastivat La Petite Maison’ssa
Huvilakadun piskuinen ranskalaisravintola, Michelin-oppaassakin kunniaa saanut La Petite Maison sai arvovaltaisia vieraita kun Mick Jagger seurueineen vietti vapaailtaansa ravintolassa. Kolme päivää Helsingissä viihtynyt bändi biletti myös Kaapelitehtaan rantaan kiinnitetyssä, italialaisessa omistuksessa olevassa huvijahdissa.

Samppanjacocktaileja
Macallan-mallasviskin ja samppanjan yhdistelmä Champagne Smoker (9,40 ¤) ja muut samppanjacocktailit juhlistavat Sipulin Navigare Barin kesää. Samppanjaa tarjotaan myös Sipulin kuuden ruokalajin rapumenun (92 ¤, juomineen 165 ¤) kera. Saksiniekkojen lisäksi herkutellaan mm. rapusoufflella sekä vuohenmaitojuustolla roseesamppanjasiirapin kera ja samppanjasorbetilla.

Weekend-maut PalacenRannassa
PalacenRannan perjantai- ja lauantai-iltojen Weekend-lista jatkuu vuoden loppuun. Joka viikko vaihtuvalta listalta voi valita yhdestä (9,50 ¤) kymmeneen ruokalajia (80 ¤). Listalla löytyy neljä alku-, pää- ja jälkiruokaa. Kaikille annoksille on valittu laseittain myytävä suositusviini. PalacenRannan kokit vastaavat myös saariravintola Klippanin keittiöstä.

Tähtiherkkuja HK-Bleustä
Suomen kansallisvihannes HK:n Sininen on saanut 40-vuotispäivänsä kunniaksi juhlakirjan. Markku Haapion toimittamassa Sininen Lenkki ja kymmenen mestaria -kirjassa paljastavat reseptejään muun muassa tähtikokit Hans Välimäki (Chez Dominique) ja Jarmo Vähä-Savo (G.W. Sundmans).

Viinitietoa ravintoloihin
G.W. Sundmansin Antti Uusitalo vetää Royal Ravintoloiden viinimestarien työryhmää, joka kehittää yrityksen viinilistoja ja kouluttaa muuta henkilökuntaa. Mukana ovat myös Jussi Ansaharju (G.W. Sundmans, est. 1887), Heidi Lagström (Sipuli), Petri Pellinen (Nokka) ja Noora Vuorimaa (Savoy). Ravintoloiden viininimikkeiden määrä on laajempi kuin Alkossa.

Olutta ilman viljaa
Vilja-allergikkoja ilahduttaa Alkon valikoimaan palannut gluteeniton olut Bi-Aglut. Sitä valmistetaan vain kerran vuodessa, ja viime kesänä olut myytiin hetkessä loppuun. Vaalean italialaisen lagerin valmistuksessa käytetään mallasohran sijasta tattaria sekä maissisiirappia ja siihen lisätään B1-vitamiinia.

Zetor-koruja
Zetor on lanseerannut suuren maailman tyyliin oman korumallistonsa. Repertuaariin kuuluvat mm. korvakorut, solmioneula ja kantasormus. Korut ovat hopeisia ja maksavat 30-60 euroa.

Baarifestivaalit
Baarifestivaaleja biletetään Helsingissä 6. ja 7. elokuuta. 36 ravintolaa tarjoaa parastaan ja kuppiloihin on ilmainen kuljetus. Uututena festivaalien ohjelmassa on ilmakitaransoiton SM-kisa. Espan lavalla nähdään livenä mm. Killer ja Egotrippi. Lisätietoa festivaaleista toisaalla tässä lehdessä.

Poseidonista tshekkibaari
Elannon Ravintolat avaa kolmannen tshekkibaarinsa Katajanokalle Poseidonin tiloihin. Pivnice Poseidon pyritään saamaan auki elokuun aikana. Ravintolaprojektia vetää Tiina Hietala. Ketjun omistuksessa ovat myös Töölön Hadanka ja Hakaniemen Milenka.

Savis johtaa makasiineja
Sakke Järvenpään haltuun siirtyneiden VR:n makasiinien ravintolatiloiden vetäjäksi on palkattu Jari “Savis” Savolainen. Ennen pestiään mies ehti toimia pitkään Sedu Koskisen ravintolaryppäässä. Makasiineja kunnostetaan parhaillaan ja tavoitteena on saada tiloihin ympärivuotista toimintaa.

Karstulaan viskitislaamo
Keski-Suomen Karstulaan on perustettu ensimmäinen suomalainen viskitislaamo. Ensimmäisen pullon saamista kauppoihin saataneen odottaa. Esimerkiksi Skotlannissa viski-nimeä voidaan käyttää vasta kun tuote on muhinut kolme vuotta. Tavoite on asetettu vuoteen 2010.

2 kommenttia

pythagoras

6.8.2003 13:22

Onhan suomalainen mallasviskitislaamo aina mainitsemisen arvoinen juttu, mutta tarvitseeko niitä kaikkia tituleerata "ensimmäisiksi"? Onhan Lahden Teerenpelissä ollut tislaamo toiminnassa hyvän aikaa ja ensimmäiset viskit lienevät myynnissä tällä vuosikymmenellä. Tai on niitä jo myyty, mutta maistamaan pääsee myöhemmin.

http://www.teerenpeli.com/panimo/index.php?sivu=tislaamo

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

-WiseGuy-

9.8.2003 05:40

Aivan!
No Pyysing vai kuka se sitä Teerenpeliä entisessä kotikaupungissani pitää tekee tottakai viskiä, mutta ensimmäisenä suomessa asialla oli kuitenkin nykyisen kotikaupunkini Porin BEER HUNTER´S -panimoravintolan omistajat eli Heikkilät.
Eli suomen ensimmäiset viskit tullaan juomaan kyllä Porissa jos ei ole jo juotu.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi