Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Käädyt kasinoille
Paistinkääntäjien kansainvälinen herkuttelijaseura Chaïne des Rôtisseures on myöntänyt kunnianarvoiset käätynsä Katajanokan Kasinon keittiöpäällikölle Marko Koskiselle ja Kulosaaren Casinon ylimmälle kauhanheiluttajalle Tony Hienoselle. Mestarit saivat käädyt kaulaansa ja ravintolat kilvet julkisivuunsa hyvän ruuan merkiksi.

Rapuja ja simpukoita Perhossa
Perhon tuore mutta monen ravintolan liemet kokannut keittiöpäällikkö Harri Nevalainen tarjoaa syksyn listallaan esimerkiksi talon oluessa haudutettua karitsanpotkaa ja syysjuureksia (14 e). Perhossa löytyvät kaupungin ehkä vähiten kalliit ravintolaravut (6,50 e/kpl). Syksyn kokkauskurssit (20 e) käynnistyvät simpukoiden valmistuksella 9.9.

Sakke palkittiin
Eatzin, Coloradon ja VR:n makasiinien ravintoloitsija Sakke Järvenpää palkittiin Art goes Kapakan Helsinki Hauskemmaksi –tunnustuksella. Saken pitkäaikaista kädenjälkeä kaupungin ravintoloissa edustavat myös esimerkiksi Cantina Westin ja Zetorin sisustus.

Viinipörssi Fabianinkadulla
Fabianinkadun ravintola Pörssissä järjestetään Mikä viini! –tapahtuma 9.-10.9. Tarjolla on yli 200 viiniä, viiniaiheisia luentoja sekä mahdollisuus keskustella viinintuottajien kanssa. Valtaosa viineistä on maisteltavissa hintaan 0,5 e/6 cl. Tapahtuman järjestää viinin maahantuoja ja tukkuri Wennerco.

Kahden ja puolen minuutin lynkkaus
Raittiusministerien lynkkauslistalla olevan yöravintoloiden viimeisen anniskelutunnin aikana kaupataan 0,4 prosenttia ravintoloiden kokonaismyynnistä. Suomen hotelli- ja ravintolaliiton mukaan vastaava leikkaus saavutetaan sulkemalla Alkon myymälät kaksi ja puoli minuuttia nykyistä aikaisemmin. Viime vuonna ravintoloissa myytiin 15 prosenttia alkoholin kokonaiskulutuksesta.

Fenniaan vasta ensi vuonna
Mikonkadun Fennian korttelin RAY Casinon ja siinä Royal Ravintoloiden isännöimän ravintolan avaus viivästyy ainakin ensi vuoden maaliskuulle. Maapohjan pettäminen on tuottanut yllätyksiä työmaalla aiheuttaen uutta paalutusta. Alun perin kasinolla piti päästä juhlimaan jo ennen joulua.

Jan Simonsin klubi La Touriin
Kurki Klubilla pari vuotta jammannut Jan Simonsin All Stars siirtyy syyskuussa La Touriin. Eka setti tarjoillaan 5.9., jolloin solistina on Emmi. All Stars kokoontuu tiloissa joka toinen perjantai.

Italialaisravintola Korkeavuorenkadulle
Korkeavuorenkadulle, Bengal Tigerin paikalle on avattu italialaisravintola Gastone. Ravintolaa pyörittää Copacabanasta tuttu Lennart Sukapää, joka toi paikkaan mukanaan myös kokit. Kaikki pääruoat irtoavat alle 20 eurolla, talon viini 18:lla.

Kalevankadulle uusi ravintola
Kalevankatu 4:ään, Kosmosta vastapäätä on avattu sisustus- / vaatetusliike Pineapplen yhteyteen viinibaari Café Pineapple. Paikassa on A-oikeudet ja lounasaikaan tarjotaan mm. keittoja.

Krunikan Azoros uusiutui
Kruununhaassa, Meritullinkadun päässä sijaitseva, lounaastaan tunnettu ravintola Azoros on saanut pidemmät aukioloajat sekä uuden ilmeen. A-oikeuksien myötä paikassa panostetaan ruoan lisäksi myös drinkkeihin. Ravintolan seiniä koristavat Sandro Bottcellin maalaukset.

Sedulle uusi apuri
Kesän alussa SK-Ravintoloista lähteneen Jari “Savis” Savolaisen paikalle on palkattu mm. Kaivohuoneella ja Inside-lehdessä vaikuttanut Antti Raunio. Saviksen työt jatkuvat VR:n makasiinien ravintoloissa.

Hyvästi Jam Jam
Sedu Koskisen omistaman ravintola Jam Jamin taru loppuu lyhyeen. Paikka sulkee ovensa pariksi viikoksi, jolloin biletilaa lisätään ja keittiön toiminta lopetetaan. Myös ravintolan nimi vaihtuu remontissa. Jam Jam on kiinni 7.-18.9. Perjantaina 19.9. vietetään avajaisia uudessa yökerhossa, jonka nimi on vielä salaisuus.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi