Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Näkemiin Kaivohuone
Kaivohuoneen tarina on toistaiseksi ohi. Päättäjäisiä vietettiin 6. 9. ja syksyn aikana ovet avataan vain yksityistilaisuuksiin. Ensi vuoden alusta rakennus siirtyy näillä näkymin uusiin, Keskustapuoluetta lähellä oleviin käsiin ja konsepti on ruokapainotteinen.

Hemingway’s käy Kuubassa
Marraskuun loppuun saakka Hemingway’s-baarit kulkevat Ernest Hemingwayn jalanjälkiä Kuubaan. Papa en Cuba -teemaviikkojen aikana tarjolla on muun muassa kirjailijan nimikkojuomaa, Hemingway daiquiria, kuubalaista musiikkia sekä käsin käärittyjä Monte Cristo- ja Cohiba-sikareja. Meno on villiä ainakin Che Guevaran kuoleman muistopäivänä, 10. lokakuuta.

Mountain muuttaa Lauttasaareen
Cityn 3 ravintolaani -palstallakin vilahdellut, kehuttu intialainen ravintola Mountain on muuttanut Nordenskjöldinkadulta Lauttasaaren sillan päähän, niin sanottuun Teoston taloon. Tiloissa on aiemmin toiminut muun muassa HOK:n Chicos American Bistro.

Uusin lonkero: Verigrape
Koff on tuonut kovan lonkerobuumin siivittämänä markkinoille pehmeän mutta makean Kurko Verigrape -lonkeron. Käymisteitse valmistettu tuote on saatavilla kaupoista ja ravintoloista. Syksyn toinen lonkerouutuus on Alkossa myytävä Olvin Palmu-lonkero. Lonkeron vahva rynnistys on syönyt markkinaosuuksia lähinnä siideriltä.

Simone kokkaa olutherkkuja
Simonen keittiömestari Markku Lakio kokkaa syyskuussa oluella. Vihersimpukat saavat voimakasta olutkastiketta, broilerin rintafilee marinoidaan kirsikkaoluessa ja lohi pukkioluessa. Olutruokia nautitaan kuun lopulle, mutta maukkaat olutsuositukset löytyvät myös normaalilta ruokalistalta.

Toscanan makuja Papàssa
Papà Giovannissa maistellaan Firenzen Cantinetta Antinorin makuja. Petri Simonen joukkoineen valmistaa à la carten lisäksi viiden (38 e) ja seitsemän (46 e) ruokalajin illallisilla mm. nokkosrisottoa sekä pariloitua tonnikalaa ja osterikastiketta. Kyytipojat voi valita peräti 25 erilaisesta Antinorin viinisuvun viinistä ja grappasta.

Kasvisunelma Espalla
Henry Tikkanen käy syksyn kasvisten kimppuun est. 1887:ssä. Takavuosien lämpimät kasvislautaset ovat muisto vain, kun keittiössä pyöräytetään seitsemän ruokalajin menulle (65 e) tomaatti-avokadosushia, kurpitsaraviolia, mustaherukkamoussea ja muita herkkuja. Kasvislista huumaa 17.9.–4.10.

Panimoravintola Kaisaniemeen
Panimoravintola Teerenpeli avaa Kaisaniemessä lokakuun alussa. Paikan päällä keitetään uusia helsinkiläisiä erikoisoluita, ja lisää pienpanimon mallasmakuja saadaan Lahden Teerenpelistä. Teerenpeliä remontoidaan edesmenneen Waven paikalle Vuorikadulle. Ravintolassa voi myös ihastella ja ostaa osuuksia Teerenpelin tislaamon mallasviskitynnyreihin.

Venäläistä kellarissa
Yrjönkadun perinteinen kellariravintola Holvari on muuntunut venäläiseksi Romanoviksi. Uudet omistajat eivät hylkää kanta-asiakkaita, sillä listalla löytyy edelleen runsaasti sieniruokia. Päivisin Romanov kauppaa suomalaista lounasruokaa.

Terävän salat kirjassa
PalacenRannan isäntä Pekka Terävä on julkaissut upean keittokirjan Keittiömestarin vuodenajat (45 e). Syksyllä Terävä johdattaa mm. sorsan ja calvadoskastikkeen saloihin. Annoksille on myös juomasuositukset, mutta aterian päätteeksi saa suun makeaksi portviinin (39,90 e) avulla. Jukka ja Päivi Sinivirran sekä Yrjö Karjalaisen uutuuskirja perehdyttää Douro-joen väkevöitettyyn viiniin.

2 kommenttia

k78

11.9.2003 18:00

Kaivohuonetta tulee ikävä!!! Siellä on aina ollut kesän paras meno!! Ja ne yläkerran baarin pojat...aivan syötävän ihania ja hauskoja!!! ;)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

punainenko

23.9.2003 10:52

Mountain on nepalilainen ravintola, ei intialainen...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi