Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Viinibaari Fabianinkadulle
Viinibaari Gustus&Vera on avattu Fabianinkatu 37:n kellarissa. Listalle on luvassa noin 80 eri viiniä, joista huomattavaa osaa myydään laseittain. Jos isojano iskee ennen viininmaistelua, hanassa löytyy Pilsner Urquellia ja huikopalaksi salaattien ja juustojen kaltaista pientä suolaista. Gustus&Veran eli Maun ja Tuoksun omistaa opiskelijaravintoloista tuttu UniCafe.

Sisiliaa Sipulissa
Keittiöpäällikkö Tapio Laine kokkaa Sisilian makuja suomalaisista raaka-aineista Sipulissa. Kolmen ruokalajin menu (61 e) sisältää muun muassa hiillostettua kuhaa ja laventelilla maustettua viiriäistä. Ruokajuomat toimittaa arvostettu sisilialainen viinitalo Donnafugata. Katajanokalla nautiskellaan sisilialaisittain 4.10. asti.

Safka juhlii riistalla
Kruununhaan piskuinen hyvän ruuan Safka viettää kymmenvuotissynttäreitään. Jaana Ressi painottaa keittiössä kotimaisia raaka-aineita, ja syksy käynnistyy riistan merkeissä. Hirven ja peuran lisäksi tarjolla on esimerkiksi majavaa. Lokakuussa ravintola saa paistinkääntäjien tunnustuksena Chaïne des Rôtisseursin kilvet.

Lasipalatsi popsii pihviä
Kolmensadan gramman painoinen pariloitu entrecôte (20 e) on Lasipalatsin pihviviikkojen ylpeys. Pääruuissa löytyy yhdeksän eri pihvimuunnelmaa (14,50-28 e), erikoisuutena savustettu porontournedos (26 e). Pihvejä paistetaan Dourthen Bordeaux-viinien kera 13.10. asti.

La Tour liekittää
La Tourin keittiön pomon Raimo Hakalan syksy sujuu nesteessä. Ravintolan suosituslistalla löytyy kahdeksan pöydän ääressä liekitettävää annosta. Tarjolla on esimerkiksi pastiksella liekitettyjä äyriäisiä (19 e), irlantilaisesta viskistä leimahtavia lampaankyljyksiä (28 e) sekä calvadosilla liekitettyjä omenoita ja karintteja (9 e). Liekki palaa 5.12. asti.

Soppamies kovissa kansissa
Kiasman ravintolan käynnistäjästä television Soppamieheksi ja kokkisoturiksi lähtenyt Harri Syrjänen on julkaissut resepteistään nimikkokirjansa (31,90 e). Syrjäsen ote on moderni, ja Lontoon-vuodet näkyvät kirjan ohjeissa. Annokset kuvasi Juha-Pekka Laakio.

Uusi Maestro
Showravintola Maestro avaa Fredalla 26.9. rokin voimalla: Lavalle nousevat mm. Problems, Remu ja Flaming Sideburns. Vanhasta Maestrosta on jäljellä enää ulkoseinät. Kalusto ja kohderyhmä on uutta. Tiistaista torstaihin paikassa nähdään toki estradiviihdettä, mutta viikonloput on pyhitetty nuorten aikuisten biletykselle. Baaritilaa on lisätty yläkertaan ja aulatilaan.

The Club on valkoinen
Jam Jamin tiloihin avattu The Club on lähes kauttaaltaan valkoinen. Paikan kruununa on vipeille ja pöydän varanneille Crystal Room. Ravintolassa on kaksi tanssilattiaa ja autoparkkipalvelu. Clubissa käynnistyy lokakuussa torstain yli kolmikymppisille suunnattu m-klubi sekä keskiviikon Sinkkuelämää Helsingissä.

Tupakkalaki tiukemmaksi?
EU:n terveysasioista vastaava komissaari David Byrne käy taistelua tupakkaa vastaan. Uusimman ehdotuksen mukaan sauhuttelu tulisi kieltää kaikissa kahviloissa ja ravintoloissa. Norjassa totaalikielto astuu voimaan 1.1.2004. New Yorkissa tiukka tupakkalaki on tuottanut ikävyyksiä ravintoloille. 11 vuotta NYC:ssä työskennellyt suomalainen ravintola-alan ammattilainen kertoo täyskiellon vieneen kolmanneksen myynnistä. Riesana ovat myös tupakalta palaamattomat, laskunsa maksamatta jättävät asiakkaat.

Vanha uusiksi
Kesällä alkanut Vanhan remontti päättyy 6.10. ja tuo tullessaan mm. lounaat. Tekijöiksi on palkattu järeää kalustoa: ravintolatoimenvastaavana aloittaa Thomas Möller ja keittiömestarina Paola Lehtinen.

Simone goes Irish
Simone Pubissa soi tinapilli 26.9.-4.10. Tarjolla on myös teeman mukaisia juomia sekä tietokilpailua irlantilaisittain. Lavalla nähdään mm. Ants in the Pants sekä Shenanigans. Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Oktoberfest Pullmanissa
Olut virtaa Rautatieaseman Pullman Barissa 19.9.-12.10. Tarjolla on saksalaista perinneruokaa ja iso rivi täällä harvoin myytäviä oluita.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi